שלום שלאה למתנדב לצבא ?..

matanvip

New member
שלום שלאה למתנדב לצבא ?..

שלום רב.
אני בן 27 והתנדבתי לצבא לתקופה של כמעט שניים במקום שלוש,עקב בעייה רפואית.
כיום אני כבר למדתי הנדסאי אלקטרוניקה ומחפש עבודה.
האם היה כדאי לציין בקורות החיים שעשיתי שנתיים בצבא או לרשום שלוש?
מכיון שהחשש שזה יעלה תהיות אצל הקורא כאשר יראה שנתיים ויחשוב שאולי אני יצאתי על נפשי או משהו אחר.
מה עלי לעשות בנידון?
כבר הפצתי את קורות החיים שלי כשרשום שלוש שניים.
האם לשנות אותם לשנתיים או לרשום רק שירות צבאי מלא?
את הקטע ההתנדבותי כדאי לציין בראיון עבודה?
תודה רבה.

אתה צריך לשאול את עצמך קודם

למה הצורך לשקר? האם אתה מתבייש בקשר לשירות? הרי יש לך תעודת שחרור והמעסיק יגלה, ואז תצא כשקרן ובשביל מה?

להפך לדעתי העובדה שהתנדבת למרות הפטור שקיבלת והבעיה הרפואית ראויה לציון בפני עצמה ואין שום סיבה שבעולם להסתיר את זה שעשית שנתיים כמתנדב למרות הבעיה והקשיים, זה לדעתי הדבר הנכון ואין מה להתבייש בזה, רק להתגאות.

hillator

New member
מסכימה

מה גם שאם מדובר על עבודה אם סיווג ביטחוני הם יכולים לדעת על מה בידיוק יצאת מהצבא.

hillator

New member
בראיון עבודה

היום אסור לשאול אם עשית צבא , אם אתה מציין את זה וישאלו למה עשית שנתים תציין ששירת כמתנדב עקב בעיה רפואית.
לא כל מי שמתנדב לצבא זה על 21 נפשי, רוב המתנדבים זה על מחלות מעיים ובעיות שמיעה למינהם.
באותה מידה אפשר לשאול גם בחורה דתיה למה היא לא עשתה צבא והלכה לעבוד בשירות לאומי

matanvip

New member
אני גאה שהתנדבתי והיתי צרייך לעשות עוד שנה.

אבל די מבאס שהצבא לא נתן לי קורס בחייל הקשר או בחייל האוויר על מנת שהיה נותן לי דחיפה בחיים האזרחיים,פה אני די מבואס.
היה לי שירות מדהים בפיקוד הדרום ואני ממש הייתי מרוצה והעריכו אותי יותר בגלל היותי מתנדב דבר שקצת נתן לי הרגשה לא נוחה אבל בסוף התרגלתי לזה.
הבעיה שהתמודדתי אייתה היינו כששלחתי קורות חיים בלי ציון שניים ורשום שירות צבאי מלא אז חברות השמה ומקומות אחרים אמרו לי למה לא מצוין שניים.
כאשר הייתי רושם שנתיים בקורות החיים היו שואלים למה שנתיים אולי אתה על נפשיי...וככה מסיקים מסקנה מיידת.
פשוט מהיכרות השטח אתה כבר לומד מי נגד מי.
אותי תמיד שאלו אבל הצלחתי להביא את הראיון למצב איפה שירתתה וזהו ..לא שניים ולא כלום.

hillator

New member
ככה

אני לא משפטן אבל אם ישר ששומעים שהתנדבתבת לצבא מניחים שזה על בעיה נפשית זה פשוט מעיד על בורות מצד המראיין ...
אולי יתכן ששואלים כי במידה וזה נפשי רוצים לא להפנות אותך לתפקידים עם סיווג ביטחוני? שווה אולי לשאול על זה באתר
Army.co.il אולי יש להם ניסיון בתחום

בהצלחה וחג שמח
הילה

מה שאני מציע לך

זה להקדים תרופה למכה ופשוט להודיע/לכתוב בכל ראיון או קורות חיים, שעשית שירות מלא של שנתיים כמתנדב בגלל הבעיה הרפואית הספציפית שלך וזה הכל.
אם ישאלו עוד שאלות אז תפרט על התפקיד וכמה היה חשוב לך לשרת ולהתנדב, לדעתי זה רק יקנה לך נקודות זכות.
אל תיתן לזה להפוך לנושא השיחה העיקרי בראיון.
הכי חשוב שעשית שירות ונהנית ולא חשוב מה לא עשית ולאיזה קורס לא שלחו אותך.
כל הכבוד ובהצלחה

matanvip

New member
חשבתי כך ...

לאחר חשיבה עמוקה החלטתי להשאיר זאת באותו מצב שלמקומות פרטיים ולא מפעלים ממשלתיים אני ישאיר את זה על שלוש לשניים שירות.
בכל הראיונות שעברתי לא שאלו אותי יותר מידי ולא ביקשו שום מסמכים.
במידה ואני יגיש קורות חיים למשרות של מפעלים ממשלתיים אז לא יציין בקורות החיים תאריכים רק ירשום שירות צבאי מלא.
אולי החשש העיקרי זה שחברות השמה יראו זאת בצורה שגוייה ויחשבו שלבחור ישנו בעיה נפשית או פיזית.
יש לי בעיה קטנה של בורג בקרסול אבל אל משפיע עלי בכלל בעבודה אבל לך תבין את הבחור מולו אתה עושה ראיון או זאת בחברת השמה מה היא רושמת עליך ברגע שיצאת מהמשרד.

למעלה