שלום שלום, גם אני חדש

אלעזר33

New member
שלום שלום, גם אני חדש

שלום לכולם גם אני חדש כאן נתקלתי בפורום שלכם במקרה לפני יומיים קראתי חלק ניכר ממהודעות - היו שעניינו , היו שריגשו והיו שהצחיקו בסה"כ מאד אהבתי... עוד לא החלטתי אם אני שייך , למרות שוודאי יש לי צדדים משותפים בהשוואה לפרומים אחריםה העוסקים בעניינים שונים, יש כאן תחושה חזקה לא רק של כנות ודיבור קרוב ללב אלא גם של חום ובית משותף לאנשים ששייכים לפורום וזה בעיני מאד יפה ומרגש. כמה מילים על עצמי, גדלתי במשפחה דתית>חינוך דתי > ישיבה תיכונית ואח"כ הייתי כמה שנים עמוק בישיבות חרדיות-ציוניות, במאמץ "לגדול בתורה ובעבודת ה´ " ואני אומר את זה ללא ציניות. בגיל 24 החלטתי לעזוב והתגייסתי לשירות סדיר [אני כיום בן 33 ] כיום אני בעיקר לומד ומלמד במסגרות שונות פילוסופיה, פסיכולוגיה ויהדות אני מתגורר באיזור ת"א. בשונה מחלק ניכר מאנשי הפורום, אמנם יש לי בעיות,וקונפליקטים פנימיים וחיצוניים עם המשפחה והחברה הישיבתית שהייתי חלק ממנה, אך לא מדובר בלחץ ובנתק טוטאלי, אלא מין קשר מסובך. מעיק בהחלט אבל פחות. לכן גם הזהות שלי וחיי מיום שעזבתי את הישיבה ועד היום אינם בגדר סוד חסוי בפני אף אחד, כולל משפחה, חברים ורבנים מהישיבות - מי שרוצה להמשיך לדבר ולשמור על קשר [ויש כאלה] - ברוך הבא. ומי שלא [וכמובן שיש גם כאלה] - גם ברוך יהיה. השינוי שעברתי , הוא מהפכני, פנימית, חיצונית וחברתית, אבל עם כל זה אני לא מרגיש עזבתי את העולם הזה בטריקת דלת ובדרכי שלי אני מנסה לשמור ולפתח קשר עמוק על בסיס תרבותי חופשי עם המסורת היהודית ממנה באתי. אגב, הכינוי שרציתי לבחור היה "איש יהודי", אבל טכנית לא הצלחתי, אז יצא ככה. עד כאן - בתור פתיח. ולכל הכואבים/ות שכתבו כאן בימים האחרונים: קראתי, והדברים נגעו לליבי שיש לי להגיד זה "רק חזק ואמץ" כל טוב לכולכם.

adam222

New member
ברוך הבא |מתרגש-מהמשתתפים-החדשים|

מוטיב חוזר: היתרון של ה"לא חרדים"

אלי פלס

New member
ר´ אדם

דווקא בהודעה הזו לא קראתי את המוטיב של היתרון של ה"לא חרדים"... הוא כתב שהוא לא טרק את הדלת אבל הוא לא דיבר על "בניגוד אליכם..." או משהו כזה.

adam222

New member
אך הוא בקשר עם משפחתו

כדוגמת חנה של... וחיים של... ואחות של בן דוד של... >אדם חושב על משמעות היקום... -אין משמעות!<

haimcn

New member
אדם!

אני צריך להתנצל על זה?
אמנם אין לך קשר עם המשפחה כתוצאה מהדרך שבה בחרת אך אתה לא היחידי בעולם שנמצא במצב הזה. במצב כזה, אתה בונה/בוחר לך את המשפחה שלך או את התחליפים לה. אז, כמו שכבר כתבתי כאן, אני חושב שרובינו שמחים להוות איזשהו תחליף זול אבל בסופו של דבר אתה בוחר את הסביבה הקרובה שלך ואת המשפחה שלך. קח את זה כיתרון, לא כל אחד יכול לבחור את המשפחה שלו, אתה כן. בכל מקרה, האם יש בעיה עם אלה שלא עזבו את סביבתם? האם כדי להיות שייך כאן צריך לשבור את הכלים?

adam222

New member
חלילה לך להתנצל... אולי להתנצר ../images/Emo13.gif

מה פתאום להתנצל... אך אני מדגיש כמה כייף לכם וכמה אני מקנא בכם וכמה אני שמח בשבילכם שאין לכם את החרא שאני אכלתי במשך המון שנים וזה נס גדול יותר מנס פך השמן עם החרא הזה ´זה פשוט לא נגמר´ וזה יותר משמונה ימים! >אדם חייב לעשות טפ"ש -ממש הופעה של ´גריז´<

אלי פלס

New member
ברוך הבא בשם ה´

שלום אלעזר, אני מתחיל להשמע שבלוני עם ברכות הברוכים הבאים + קפה + דרושים שלי אז פשוט - תשאר אתנו.

למעלה