הריון אמא חיים
New member
שלום שלום, התייעצות לקראת...
שלום לכולן,
אנסה לתת כמה שיותר מידע על הלידה הקודמת ולמקד את השאלות.
ילדתי לפני 3 שנים בלידת בזק. ממש ממש בזק, לא חשבתי שיש דברים כאלה (3 שעות מהרגע של "אממ אני מרגישה משהו משונה" ועד שהייתה בידיים שלי אוצר מדהים).
מה שעשיתי בזמנו זה בעצם כל מה ששמעתי עליו שיכול לזרז/ לקדם את הלידה, משבוע 36 - חליטת פטל, הליכות, רפלקסולוגיה.. ויום לפני הלידה עשיתי דיקור והייתי במקווה
). ילדתי בשבוע 38+3.
עכשיו אני בשבוע 31 וממש מקווה ללידה דומה (כי באמת, זה גם המון עניין של מזל).
העובר(ית) נחשבת גדולה (אחוזון 90-95). הקודמת הייתה ממוצעת, נולדה 3150.
מצד אחד עולות מחשבות על לידת בית (גם מבחינת הלידה עצמה, גם מבחינת לחסוך את הדרך לביה"ח, שהייתה די טראומטית בפעם הקודמת, ולחסוך הגעה מוקדמת לביה"ח מחשש שהלידה תתקדם מהר או לחלופין לאט, ואז לא תהיה לי האפשרות להעביר את הצירים בבית, בנוחות ואתפתה לאפידורל ולשכיבה על המיטה). מצד שני אני ממש מפחדת - שמשהו יסתבך, שאהיה לבד בבית ולא יספיקו להגיע בזמן.
ועכשיו לשלב הניסיון למקד את השאלות:
ראשית, מישהי שעברה חוויה דומה בלידה הראשונה ויכולה לספר על לידות נוספות?
הרגעה ועידוד?
מישהי שעברה לידות בית ויכולה לפרט לי בעד/ נגד מהחוויה האישית שלה?
סוג הדם שלי שלילי (RH שלילי). קיבלתי כמובן זריקת אנטי די בשבוע 28. אני לא זוכרת אם קיבלתי גם בלידה ואם גם התינוקת צריכה לקבל - ואז אולי זה שולל לגמרי את האפשרות ללידת בית (או לחלופין פינוי לאחר הלידה - שעקרונית אין לי בעיה עם זה).
כל מידע אחר שלדעתכן יכול להיות רלוונטי ולעזור לי לקבל החלטה...
תודה מראש לעונות
שלום לכולן,
אנסה לתת כמה שיותר מידע על הלידה הקודמת ולמקד את השאלות.
ילדתי לפני 3 שנים בלידת בזק. ממש ממש בזק, לא חשבתי שיש דברים כאלה (3 שעות מהרגע של "אממ אני מרגישה משהו משונה" ועד שהייתה בידיים שלי אוצר מדהים).
מה שעשיתי בזמנו זה בעצם כל מה ששמעתי עליו שיכול לזרז/ לקדם את הלידה, משבוע 36 - חליטת פטל, הליכות, רפלקסולוגיה.. ויום לפני הלידה עשיתי דיקור והייתי במקווה
עכשיו אני בשבוע 31 וממש מקווה ללידה דומה (כי באמת, זה גם המון עניין של מזל).
העובר(ית) נחשבת גדולה (אחוזון 90-95). הקודמת הייתה ממוצעת, נולדה 3150.
מצד אחד עולות מחשבות על לידת בית (גם מבחינת הלידה עצמה, גם מבחינת לחסוך את הדרך לביה"ח, שהייתה די טראומטית בפעם הקודמת, ולחסוך הגעה מוקדמת לביה"ח מחשש שהלידה תתקדם מהר או לחלופין לאט, ואז לא תהיה לי האפשרות להעביר את הצירים בבית, בנוחות ואתפתה לאפידורל ולשכיבה על המיטה). מצד שני אני ממש מפחדת - שמשהו יסתבך, שאהיה לבד בבית ולא יספיקו להגיע בזמן.
ועכשיו לשלב הניסיון למקד את השאלות:
ראשית, מישהי שעברה חוויה דומה בלידה הראשונה ויכולה לספר על לידות נוספות?
הרגעה ועידוד?
מישהי שעברה לידות בית ויכולה לפרט לי בעד/ נגד מהחוויה האישית שלה?
סוג הדם שלי שלילי (RH שלילי). קיבלתי כמובן זריקת אנטי די בשבוע 28. אני לא זוכרת אם קיבלתי גם בלידה ואם גם התינוקת צריכה לקבל - ואז אולי זה שולל לגמרי את האפשרות ללידת בית (או לחלופין פינוי לאחר הלידה - שעקרונית אין לי בעיה עם זה).
כל מידע אחר שלדעתכן יכול להיות רלוונטי ולעזור לי לקבל החלטה...
תודה מראש לעונות