שלום שלום ושאלה

שלום שלום ושאלה

שלום, כמקובל, כך נדמה לי, בפורום, אחרי תקופת קריאה שקטה ומחכימה, יש לנו שאלה: אנחנו בשבוע 28 בהריון ראשון, הלידה צפויה לתחילת נובמבר בבי"ח שערי צדק בירושלים, שם עובד הרופא שלנו שהוא גם חבר טוב של ההורים ומטפל בנו הכי יפה שאפשר. בשאיפה, תהיה זו לידה ללא התערבויות מיותרות, ובכל זאת החלטנו ללדת שם, אצלו ובהשגחתו. זה נותן לנו הרגשה בטוחה ומוגנת מאד. השאלה נוגעת לקורס הכנה ללידה: אנחנו לא מעונינות בקורס של שערי צדק. נראה לנו שלא יתאים לנו מכל מיני בחינות, גם דברים טכניים וגם עקרוניים יותר. אנחנו מחפשות, אם כן, קורס בירושלים, רק לנו או עם עוד מספר מצומצם מאד של אנשים. שמענו מחברים על ננסי (לא ידוע לנו שם משפחתה) בהר אדר. הם היו אצלה בפגישה אחת, באו עם שאלות מהבית ויצאו מרוצים. דיברנו בקצרה בטלפון גם עם ארנה דן, והיא נשמעה לנו נחמדה (ואנחנו יודעות שהיא כותבת פה בפורום מעת לעת, מה שמעלה את קרנה בעינינו גם..). מה לדעתכן ומנסיונכן הדברים שחשוב לקחת בחשבון בהחלטה על הכנה כזו? האם יש לכן המלצות שמיות או אזהרות נקודתיות על הכנה כזו?

מאי261

New member
בהריון הקודם

עשינו קורס עם כמה זוגות נוספים אצל ג'וני אבלמן ומאד נהנינו - היא גם דולה מאד מוכרת בירושלים ולפחות בזמנו היתה משווקת את האפי-נו שם. אני לא יודעת אם היא עושה קורסים לזוגות בודדים - צריך לשאול. יחד עם זאת אני חייבת לומר שלמדתי הרבה יותר מספרים (לידה פעילה, והספר birth של ד"ר סירס) ומפורומים ושלדעתי קורס, בייחוד עם עוד זוגות, הוא אולי נחמד וחוויתי אבל לא מספיק מבחינת הכנה ללידה.

אני לא מכירה את הקורסים

אבל מנסיון הייתי מגששת לראות גם מה הגישה של הרופא ולהתאים ציפיות. גם לי היה רופא שהוא גם חבר טוב של ההורים, שטיפל בי יפה והרגשתי איתו בטוחה, ועם זאת, אם הוא היה מיילד אותי, זה היה נגמר רע. זה 2 הגרוש שלי... המון בהצלחה. לידה טובה וקלה

Manty

New member
אם אתה לא מי שאני חושבת שאתה

(
) יש לי אולי זוג נוסף להכיר לכם לקורס

אנחנו מי שאנחנו חושבות שאנחנו ../images/Emo3.gif

(אנחנו מקוות, לפחות). כך לפחות בפעם האחרונה שבדקנו... אנחנו מכירות? או לא מכירות? אמורות להכיר? בכל מקרה, יום מעולה שיהיה

debby12

New member
מנהל
לפי מה שהיא כתבה מדובר בזוג נשים

כך שאם את חושבת שזה גבר - זה כנראה לא מי שאת חושבת

talit2

New member
קורס הכנה

אנחנו עשינו לא מזמן קורס עם ג'וני. חייבת להודות, שהקורס לא הוסיף לי יותר ממה שאני קוראת בספרים ובאינטרנט. מה שכן, נתן לי מסגרת התייחסות להריון - כזוג. ג'וני נחמדה מאד, אך לדעתי המאד אישית, לא מומחית גדולה בהדרכה. דפי מידע שהיא מחלקת הם מיושנים, הקורסים הם עם המון ידע ומעט מאד התנסויות. בעיקר מדברים על (אינפורמציה ביתית) ופחות מתרגלים. הזמנים הם בדרך כלל קצרים ומרגישים לחוצים, כך לפחות אנחנו הרגשנו. אני יודעת שיש הרבה זוגות שנהנים, אז אם אתם מצטרפים אליה, אז מקווה שתהיו מאלו...

בשונה ממה שציפינו (ותודה)

בשונה ממה שציפינו שיגידו לנו (שקורס הכנה זה נורא נורא חשוב וכדאי ועוזר) נשמע שיש כאן בפורום איזה כיוון אחר.. לקרוא באינטרנט ובפורומים ובספרים אנחנו כבר קוראות, כך שהערך המוסף של קורס כזה צריך מבחינתנו להיות באמת ברמת ההתנסות וההרגשה של מעבר מתאוריה לפרקטיקה, או לפחות באיזו התקדמות לקראת "הדבר האמיתי". ותודה גם לך על התשובה :)

debby12

New member
מנהל
גם אני לא הרגשתי שקורס זה חשוב

אם מדובר באנשים שממילא קוראים באינטרנט ובפורומים - ידע זה לא מוסיף. מלבד זאת, לתחושתי האישית, מכיון ש*לא* רציתי ללדת בבית חולים אז ללמוד את הפרוטוקולים ואת כל "מה שחייבים" זה נראה לי מיותר. לקראת הלידה של גילגי בן זוגי ואני עשינו קורס של היפנובירת'ינג. ההרגשה היתה של הכנה רוחנית ללידה - דבר שבעיני הוא חשוב ותמיד יכול לתרום (בניגוד למידע פיזיולוגי-רפואי שלגביו הרמה בקורס אני מניחה לא תחדש לכן). מלבד זאת זה היה בילוי זוגי משעשע של זמן איכות ביחד (light touch massage וכאלה)

מאי261

New member
מבחינת התנסות

אני ממליצה על שיעורי יוגה לנשים בהריון. זה מה שאני עושה בהריון הזה, ואני בחו"ל אז לא יכולה לצערי לתת המלצות. אבל שיעור נכון, שמתאים לך, עם מדריכה טובה - תורם המון גם למהלך ההריון עצמו וגם מבחינת תרגול תנוחות ונשימות לקראת הלידה (ועוד על כך בספר לידה פעילה...) מרגישה שהיוגה תורמת לי הרבה יותר מקורס הכנה ללידה, שלפחות מבחינתי לא תרם הרבה כלים פרקטיים (וכאמור, הידע התיאורטי שמועבר בו אינו מספיק)

ס ו ל ה

New member
לדעתי קורס הכנה מעבר לידיעות שהוא

אמור להקנות אותן דרך אגב ניתן להשיג בהרבה מקומות... חייב להיות עם ערך מוסף ריגשי או רוחני. אני ממליצה על הכנה אישית עם מיילדת בעלת אוריינטציה פתוחה לכל האפשרויות. וכמובן אחת שמעודדת לידות טיבעיות. הכי פשוט להגיע לאחת כזו שתהיה בראש שלכן כך שכל מיפגש יהיה אינטימי ומחבר בעיקר מקום בו מרגש להיות אחת לשבוע או שבועיים. מקום שיזמן אותכן לשוחח על הלידה הצפויה והתהליך הנפלא הזה שקוראים לו הריון ולידה. אני מכירה משהי אך היא מאזור גדרה והסביבה. בטוח שבפורום הזה תוכלו לקבל המלצה על מיילדת שעושה הכנה ללידה. ושיהיו ימים קלים וטובים. ולידה זורמת.

למעלה