שלום שלום

שלום שלום

אני נטע, בת 22 הBMI שלי הוא 47.
אני נמצאת כרגע בתהליך לקראת ניתוח בריאטרי בבי"ח בילינסון אצל ד"ר קידר.
כל הזמן חשבתי שהניתוח שהכי מתאים לי הוא שרוול אבל הד"ר אמר שלדעתו על פי הנתונים שלי (חוץ מהמשקל יש גם סכרת סוג 2 וכולסטרול גבוה) ניתוח שרוול לא יתן תוצאות מספקות וכי ישנם סיכויים גבוהים שאעלה חזרה במשקל והוא ממליץ על מעקף קיבה או מעקף תריסריון עם נטיה לטובת מעקף תריסריון.
הדיאטנית בבלינסון אמרה לי שלדעתה מעקף תריסריון זו בחירה דרסטית מדי בהתחשב בגילי הצעיר והיא הציעה לעבור ניתוח שרוול ואם הוא לא יצליח, אעלה במשקל וכו' אוכל לשקול מחדש ניתוח מעקף תריסריון.
על מעקף קיבה אמרו לי שהסיכויים לעלות במשקל הם כמו של שרוול אבל אם עשיתי אותו אין לי אופציה לעבור עוד ניתוח ואם הוא לא מצליח אני "תקועה" איתו.

רציתי לשאול על כמה דברים,
-מה דעתכם על האפשרויות שעומדות בפני?
- האם יש כאן אנשים שנותחו אצל ד"ר קידר? יודעים להמליץ או לא להמליץ?
-יש לי ביטוח כללית פלטינום, ידוע לכם אילו אופציות של רופאים ובתי חולים עומדות לפני? גם במגזר הפרטי אולי?
- האם יש כאן בנות בסביבות גילי שעברו ניתוח שרוול או תריסריון ויכולות קצת לעזור? (גם עזרה מלא בני גילי תתקבל בברכה, כמובן.)

תודה רבה, נטע.

חמ סה

New member
אני חושבת כמו הדיאטנית שלך

מעקף תריסריון הוא דרסטי מדי בהתחשב בגילך ובBMI שלך.

יש לך 2 אופציות מצויינות שרוול / מעקף קיבה ועם שתיהן, במידה ותעלי במשקל או תיתקעי בשלב גבוה מדי - תוכלי להמיר את הניתוח - משרוול למעקף קיבה / מעקף תריסריון, ממעקף קיבה להארכת המעקף בואכה BPD

תקציר עליי, בת 36 (בזמן הניתוח, עברו 4.5 שנים מאז), BMI 57 (!) עברתי מעקף קיבה.
את שאר הסיפור תוכלי לקרוא בחתימה שלי.
שומרת על ההישג מאז, עם תזוזה קלה (מה שנקרא "סטיית תקן
) של 4 ק"ג לפה או לשם...
מרוצה מאוד, יכולה לאכול טוב, מרגישה תחושת שובע גם היום, יציאות סדירות, מידות בגדים שפויות ובקיצור = חיה ונהנית מהחיים החדשים שלי.

אם תרצי לשוחח ב
את מוזמנת להשאיר לי את מספרך במסר ואשוב אלייך.
עד אז, ממליצה לך מאוד לדבר ולהיפגש עם מנותחים ותיקים (לפחות בני שנה ומעלה מהניתוח) כדי לראות ולשמוע ממקור ראשון מבעלי ניסיון מה כולל התהליך, איך הם מסתדרים עימו ומה מידת השינוי (בעיקר לאלו שהתחילו עם סכרת...) שקרה להם בעקבותיו.

המון בהצלחה

ו-תיכנסי גם לקומונת מעוקפי קיבה ותריסריון הסמוכה, תמצאי שם מידע ומנותחים שישמחו לעזור לך.

אופירA

New member
מנהל
קידר והתריסריון

ד"ר קידר נוטה לטובת התריסריון. אינני יודעת מה הסיבות שלו, אבל אני יודעת שהן לא לטובת המנותח!
מעקף תריסריון לעניות דעתי צריך לעשות אם עומדים למות תוך כמה ימים. לא בסיטואציה פחות חמורה...

אני לא מסכימה עם הדעה שמעקף קיבה ושרוול זה בדיוק אותם סיכויים לעלות במשקל. וכמו שחמסה הסבירה לך, גם במעקף קיבה אפשר לטפל אם עלית במשקל (טבעת על מעקף הקיבה, או הארכת המעקף - מה שחמסה אמרה). וגם על השרוול אפשר לעשות טבעת.
אני רק רוצה לציין שכל האפשרויות האלה מאוד לא רצויות. רצוי לעשות ניתוח אחד, ולהשתמש בו וזהו, ולא לשחק בגוף ובקיבה שלנו כאילו זה פלסטלינה או אבן...

ד"ר קידר מנתח מצוין שבמצוינים, אבל להתייעץ את צריכה עם מנתחים שפחות מושכים לטובת מעקף תריסריון. את הניתוח את יכולה לעשות אצלו. אם החלטתם על שרוול או מעקף קיבה, הוא לא יעשה לך תריסריון בניגוד לרצונך.

מה שחשוב לי לדסקס איתך זה נושא הגיל והסיבה להשמנה הגדולה. חשוב מאוד שתהיי מודעת מדוע השמנת כל כך הרבה, והאם יש לך ידע מקיף בתזונה נכונה ואת יודעת לשמור ולנהוג באורח חיים נכון ובריא.
משום שהסיבות להשמנה בהחלט יכולות לתרום להחלטה על איזה ניתוח, וכן אף ניתוח לא יעזור לך אם לא תשמרי על אורח חיים נכון מתוך ידע בתזונה נכונה שמונעת השמנה.
הניתוח נועד לאפשר את הירידה הגדולה במשקל, אבל כדי לשמור לעתיד על הבריאות (והעתיד שלך ארוך מאוד), צריך לשנות את אורח החיים לאורח חיים בריא. הניתוח מקל עלינו לעשות זאת עם פחות מאמץ, באופן שהמאמץ הופך לאפשרי ומביא לתוצאות. בלי הניתוח גם אם עשינו הרבה מאמץ לא ראינו תוצאות מספקות.
אבל בלי מאמץ ובלי אחריות על התזונה וההתנהגות - אי אפשר להיות בריאים במשקל בריא.
והשאלה אם יש לך מספיק ידע בנושא זה.

את מוזמנת לייעוץ טלפוני - טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

תודה

אני מעדיפה להתקשר ולספר לך במקום לשפוך הכל כאן. גם כי זה ארוך מאוד וגם כי זה פחות מתאים לי כרגע.

אז תודה רבה ונהיה בקשר.

קוביd1

New member
ניתוח תריסריון

הBMI שלך 47 זה לא סיבה מספקת לעשות מעקף תריסריון בגילך הצעיר
קראתי את תשובתה של חמסה שה BMII שלה היה הרבה יותר גבוה ולא הלכה על הקיצוני ביותר ,לפני שאת מחליטה אני מציע לך לשוחח איתה .תקבלי טיפים טובים

תחשבי על זה

הרבה בריאות

קובי

כללית פלטינום

יש לי ביטוח של כללית פלטינום, האם מישהו יכול לתת לי איזושהי רשימה של רופאים שאני יכולה ללכת אליהם?
בתי חולים ציבוריים או פרטיים שאני יכולה לעבור בהם את הניתוח בהשתתפות עצמית נמוכה יחסית ועם החזרים מכללית?
אני הולכת לאיבוד בתוך כל זה, יש הרבה רופאים, הרבה בתי חולים, הרבה וריאציות ובירוקרטיות ואני חייבת שיעזרו לי לעשות סדר.
אני רוצה לבחור במנתח שיהיה הכי טוב עבורי.
אשמח לעזרה, תודה.

נטע.

חמ סה

New member
תתקשרי ל*2700 מוקד פלטינום

בכללית ותבקשי רשימת מנתחים בריאטריים ש"בהסדר" בהתאם למקום מגורייך.

אני בזמנו עברתי מהכללית למכבי בגלל ש"חסמו" לי את הגישה מ"בחירה חופשית ואישית" במנתח בריאטרי מומחה בניתוחים חוזרים (אחרי שקיבלתי את הרשימה המומלצת על פיהם והיא לא התאימה לי כבעלת "ניסיון ניתוחי").

באסותא לא תוכלי להתנתח (אלא אם השתנו החוקים משנת 2008....) אם אין לך *ביטוח בריאות פרטי* (והכוונה היא לא לפלטינום) כך שתקחי את זה לתשומת לבך.

מידע מדוייק על המצב נכון להיום תקבלי דרך *2700.

שיהיה בהצלחה.
ומצטרפת לדברי אופירה - ייעוץ נוסף אצל מנתח אחר

גברת ע

New member
תיקון קטן היא כן תוכל להתנתח באסותא

אם המנתח שהיא בוחרת ומוכר ברשימה של הכללית מנתח באסותא היא תוכל להתנתח שם.
אני התנתחתי באסותא ועוד מספר אנשים שאני מכירה התנתחו באסותא, לכולנו כללית פלטינום (כולנו מהשנה האחרונה ופחות משנה).

גברת ע

New member
כמו שחמסה המליצה לך, ממליצה לך גם להתקשר

למוקד *2700 שלוחה 6 ואחכ 3 (אם הם לא שינו את השלוחות) כדי להגיע למוקד הניתוחים ואז הם אומרים לך איזה בתי חולים את יכולה להתנתח עם טופס 17 ואיזה רופאים את יכולה להתנתח בפרטי דרך הפלטינום.
אני אישית לא זוכרת את הרשימה המלאה אבל מה שאני כן זוכרת זה
דר' , סובחי, דר' מינץ גם פרטי גם ציבורי, דר' שמעונוב ופרופסור שכטר, ויש עוד רשימה ארוכה, שוב אני לא זוכרת אותה.

אני אישית נותחתי על ידי דר שמעונוב ופרופסור שכטר בביח אסותא לפני כמעט שנה ניתוח שרוול, הייתי בת 30 ועם BMI כמעט 43

א ו ר ח ת

New member
עברתי חודש שעבר אצל קדר ניתוח- גם לי כללית

קודם כל שתדעי לך אולי הוא קצת אפתי בפגישה הראשונה איתו , אבל הוא מצויין
שיושבים ומחכים לתור פוגשים מלא מנותחים ולי יצא לפגוש די הרבה שעברו מעקף תרסריון הם מאוד מרוצים
גם הספרות האנגלית ממליצה על מעקף תרסריון להשמנה מאוד מאוד חריפה כמו שלך

לי יש כללית והיה לי מושלם לכן עשיתי באסותא רמת החייל (מומלץ מאוד) אני שילמתי 9600 אבל לך יש פלטיניום זכית!!!! את משלמת 1500 שקל.

ושאת קובעת תור דרך הכללית אצל הרופא הפרטי תצייני שזה דרך הכללית כי אז משלמים רק 100 שקל (מותר לך עד 3 מומחים בחצי שנה ) במקום לשלם 1000 שקל לרופא באופן פרטי

תקבעי גם ד"ר סובחי (שאני הייתי בבית חולים מלא עברו גם איתו ניתוח והיו מרוצים מאוד)

בהצלחה!

אופירA

New member
מנהל
BMI47 אינו השמנה חריפה מאוד במושגים בריאטריים

60, 55 - זה השמנה חריפה מאוד.

יש גם מנותחים של 200 קילו, שהסתדרו מצוין אפילו עם טבעת, אז בוודאי שמעקף קיבה מתאים להם.

אם הספרות האנגלית ממליצה על מעקף תריסריון כדברייך, איך זה שגם בארה"ב וגם באירופה אחוז הניתוחים הללו זעום ביותר, וכמעט לא קיים?
בארה"ב יש שמנים גדולים מאוד בכמות גדולה, אבל שם עובדים בעיקר על מעקף קיבה כל השנים. אין כמעט מנותחי תריסריון.

בארץ רק ד"ר קידר מנתח תריסריון. לא ברור לי אם הספרות האנגלית היתה ממליצה על ניתוח שרק מנתח אחד בארץ מבצע אותו.
מנותחת תריסריון של קידר, שעוברת הרבה חוויות "מיוחדות" בכ-6 שנים, ביקשה חוות דעת של כ-5 מנתחים (מנתחים בפועל, לא ספרות תיאורטית) מאירופה וארגנטינה בנוגע לשינוי הניתוח שלה עקב תת ספיגה קיצוני מידי. כל המנתחים האירופאיים והארגנטינאיים חלקו מאוד על ההצעה שהציע לה ד"ר קידר לפתרון הבעיה, ודעתם היתה די דומה זה לזה.

אני מציעה לך לחשוב פעמיים אם לספר לאנשים כמה הניתוח הזה מומלץ בספרות, וכמה המנותחים מרוצים, כאשר את חודש לאחר ניתוח, וההיכרות שלך עם העולם הבריאטרי היא בהתאם, ומנגד יש פה קובי 12 שנה מנותח, רועי (המנהל הקודם) מעל 20 שנה מנותח ומכיר את כל המנתחים בארץ והפרוצדורות הניתוחיות לדורותיהם, יש חמסה מנותחת וותיקה מאוד שניהלה את הקומונה של מנותחי מעקף קיבה ותריסריון, ופגשה את כל האנשים עם הסיפורים שדיברתי עליהם בפועל, ויש אני שמכירה את הבריאטריה לרוחבה כמה שנים טובות, יש ליבי מנותחת וותיקה מאוד שמכירה מאוד את הנושא הזה - וכולנו בדעה ברורה ואחידה שזה לא ניתוח מומלץ בכלל, אלא במקרים קיצוניים במיוחד, ו-BMI47 אינו מקרה קיצוני במיוחד, בפרט כשמדובר באדם צעיר מאוד.
אפילו רפי, מנותח תריסריון ותיק ומומחה, בר סמכא בכל הנושא הזה, שמנהל קומונה סגורה של מנותחי תריסריון, לא ימליץ על הניתוח הזה. הוא לא ישלול אותו, אבל להגיד שהוא מומלץ זה לא ייצא לו מהפה. בטח לא לאשה צעירה כל כך.

למעלה