שלום שלום!

liron rotlain

New member
שלום שלום!../images/Emo6.gif

כמו שניתן היה לשים
לא הייתי כאן ה-מ-ו-ן זמן...וקצת חבל לי....אז עד שיש לי זמן רציתי לאחל לכל חברי הפורום הנפלאים שנה טובה ומתוקה...גדושה בהמון הצלחות, חוויות חדשות ומרתקות... מי ייתן ותמיד יהיה בידינו הכח להמשיך והציל חיים! המשיכו כך! לירון

paradan

New member
לירונה welcome back ../images/Emo24.gif

ברוכה השבה ובשם כל חברי הפורום מאחלים גם לך שנה פשוט נפלאה!

Eclipsed 0

New member
משרשרת...

אחרי החגים, אעשה קורס זריז ואתנדב במג"ד, כמגישת עזרה באמבולנסים. תפקיד קטן, אבל אני מרגישה מחויבות לבצעו. האם תוכלו להסביר לי מעט על התפקיד, במה זה כרוך, וכדומה ? נ.ב - מדובר באחת האפשרויות שניתנו לנו, במסגרת ה"מחויבות האישית" מביה"ס. אני לומדת בכיתה ט´, אהיה בת 15 בעוד כמה חודשים. תודה, חג שמח.

paradan

New member
../images/Emo75.gif../images/Emo74.gifחג שמח וברוכה הבאה

לענבר שלום, אני מניח כי מג"ד=מגן דוד...=מד"א... אז הנה קצת מידע על ההתנדבות. קודם כל צריך לעבור וועדת קבלה בתחנה בה את רוצה להתנדב. אין מה להתכונן לוועדה ואין גם מה לחשוש מדובר רק על התרשמות כללית מהמועמדים ואיכותם... אח"כ צריך לעבור את קורס מגישי העזרה הראשונה. אורך הקורס הוא כשבועיים אם נעשה בצורה מרוכזת בבקרים. כיוון שעכשיו חופש אפשר אולי לעשות אותו בחופשת סוכות ואח"כ קצת בערבים. למרות שאם למדריך יש מספיק כוח (או כמה מדריכים) והחניכים רוצים לשבת כל היום בתחנה אפשר לדחוס הכל בשבוע, אך זה לדעתי לא האפשרות הכי טובה. בקורס לומדים את יסודות העזרה הראשונה הבסיסית לחולים ולפצועים ותפעול ציוד בסיסי. במהלך הקורס יהיו הרבה מבחנים ובחנים, עיוניים ומעשיים, אך שוב, אין מה לחשוש מהם. הם בהחלט ניתנים למעבר, עובדה... רק בסיום ומעבר הקורס ניתן להתחיל להתנדב על האמבולנסים. למע"ר יש תפקיד מאוד חשוב באמבולנס - המע"ר לוקח חלק פעיל בטיפול והינו חלק בלתי נפרד מצוות אמבולנס. לרוב מי שנמצא מאחורה עם החולה הם המע"רים לבדם (באמבולנס רגיל)... עם הזמן וככל שיצטבר הנסיון אפשר לעבור עוד הכשרות, מאוד מעניינות: קורס תחנת עזרה ראשונה ניידת (תער"ן) שם לומדים כיצד לפעול באירועים רבי נפגעים ולהיות כוח עזר לפאראמדיקים ולרופאים וכיצד בעצם לבצע פעולות מתקדמות. אח"כ קורס אט"ן שם לומדים על סעד חיים מתקדם, אמצעים מתקדמים (כמו תרופות ופעולות שונות). אח"כ קורס מדריכים למי שירצה להדריך את קורסי המע"רים. את כל זאת ניתן לעשות עד סוף יב´. וזה לא הסוף. ניתן להמשיך גם בצבא לתפקידים קשורים לתחום בתור חובשים ואף קורס פאראמדיקס צבאי יש כיום. ומי שממש נעול על המקצוע יכול (במידה ויצליח להתקבל) להמשיך עוד לפני הצבא ללימודי רפואה (להיות רופא) או רפואת חירום (פאראמדיק+תואר ראשון) או אף סיעוד (אח/ות). וכמובן אחרי הצבא ניתן לחזור להתנדבות לעבור קורס חובשים/נהגים והיום יש גם קורס פאראמדיקים מתנדבים. אני רק רוצה להזהירך - מד"א זה מחלה מאוד מדבקת! אני אישית התחלתי בערך בגילך ונשארתי עד היום. כיום אני לומד שנה שניה לימודי רפואת חירום במסגרת עתודה אקדמאית... וזהו אני מאחל לך שנה טובה ומוצלחת שתזכי להציל הרבה אנשים או כפי שאנחנו אומרים - "לעשות חיים"! אם תרצי עוד פרטים נשמח לעזור דני

Eclipsed 0

New member
תודה :ז

על מה עלולים לפסול אותי בהתרשמות הראשונית ?

paradan

New member
ראיון אישי/ועדת קבלה

כיוון שהדבר לא הכי מסודר וכל תחנה עושה משהו משלה אני יכול להגיד איך מתנהלים הדברים אצלנו. כעקרון הראיון משמש לצורך סינון ראשוני גס מאוד של המועמדים. ממלאים טופס על כל מרואיין. פרטים אישיים, מקום לימודים, מגמה, חוגים, תחביבים, תחומי עניין, שאיפות בחיים, עתיד מקצועי, והשאלה שאני הכי אוהב: אילו תכונות צריכות להיות למתנדב איש צוות רפואי? מה שטוב בשאלה הזאת זה שכל אחד עונה בהתאם לאופי שלו. זה מאוד משקף על אישיות של המרואיין. לדוג: פעם באה לי בחורה פנקיסטית אבל ממש כמו בסרטים והיא אמרה: הוא צריך להיות מסוגל לכבד את כולם...לטפל בכולם בלי קשר לאיך הם נראים... אבל אני באמת חייב לציין שאין איזה שבלונה קבועה. מי שאמר כך וכך או עשה את זה ואת זה. בגלל זה זה נקרא התרשמות וסינון גס. תהייה עצמך, כנה ותעברי בהצלחה! בהצלחה דני

Eclipsed 0

New member
מבהיל...

במקרה שלא אעבור - ידוע לך מאיזה גיל אפשר לתרום מח עצם ? (אם כבר, אז כבר)

למעלה