שלום, שלום....

מיריתי3

New member
שלום, שלום....

היי! קוראים לי מירית, ואני בת 15. טיילתי לי ביוטיוב ומצאתי את השיר "מבול" של רונה, זיהיתי אותו. אהבתי את השיר כל כך. אחר כך מצאתי את השיר שלה עם גידי גוב, ואת השיר "אתה מתעורר" שזכרתי אותו לפני כמה שנים. חרשתי עליו. בתקופה של 3 שבועות, שמעתי את כל השירים של רונה שהופיעו ביוטיוב ונהנתי מכל רגע. היא פשוט מדהימה! לפני ארבעה ימים קניתי את הדיסק שלה "שירים ליואל", והזמנתי את הדיסק הראשון שלה "לנשום בספירה לאחור". אין זמרות כמוה. אני מקווה שאשתלב בפורום במהרה:) ועוד משהו, כל הגולשים בפורום פה בני 20+? אני הכי קטנה פה? לילה טוב, מירית.

ברוכה הבאה

תמיד נחמד שבאות חדשות לפורום. גם אני עוד זוכרת איך "גליתי" את רונה אני מסכימה שאין עוד זמרות כמוה. אם כבר הזמנת את "עיניים זרות" ואת "שירים ליואל" כדאי לך גם לשמוע את "לנשום בספירה לאחור" אני לא ממש זוכרת את טווח הגילאים כאן, אבל לדעתי יש כאן עוד כמה צעירות. מקווה שתהני כאן

אל תשחקי אותה מבוגרת

את צעירה בעצמך

מיריתי3

New member
תודה:) ו...

אני רוצה לציין שהסרטון שהעלתן לפורום שבו רונה נפגשת עם ריטה הוא הרג אותי מצחוק! אתן יודעות מתי מעלים את הסרטון החדש (פרק 3) שבו רונה בחדר החזרות של האלבום החדש שלה? אגב, הזמנתי את הדיסק הראשון. את השני אני אקנה גם, עוד מעט... השיר שאני הכי אוהבת הוא "10 שניות". היא ביצעה אותו פשוט מדהים. השילוב של המילים והקונטקס מדהים בעיניי. גם הדואט של רונה עם יעל דלקבאום-"אנוש" פשוט שיר יפה. חבל שהם לא הוציאו אותו כסינגל, כי ביוטיוב יש רק את השיר כתקציר להופעה של יעל שקרתה בעבר, ואת השיר בהופעה של רונה ויעל. ואותו לא שומעים טוב כל כך.. השיר של ערן צור ורונה "קרבות תרנגולים" מלא באנדרנלין. יש להם קול ייחודי שאין להרבה זמרים בארץ! בכל מקרה, שתהיה לנו שבת שלום.

הסרטון השלישי

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4060786,00.html את השיר "אנוש" אני לא מכירה. לגבי קרב תרנגולים, באמת אהבתי את התוספת של רונה, יש לי בעייה עם ערן צור. הוא קצת עושה לי חלחלה אבל השיר טוב. 10 שניות זה באמת שיר טוב, אני אוהבת את העובדה שאפשר לפרש אותו לכול כיוון, בכלל כול השרים שלה ככה לא בעלי משמעות אחת.

לא יודעת לגבי "טוב"

אבל מבחינתי יואל הכי פחות שמיע. מידי פעם שיר זה בסדר, אבל כדיסק שלם אני כבר לא שומעת אותו.

אני לא אוהבת את יואל בכלל

בהתחלה הוא היה נחמד, ועם הזמן הוא רק נהיה יותר ויותר בעע. יש בו כמה שירים שאני אוהבת (אתה מתעורר, זה לא הכל, כשהקוצים היו קוצים וכמובן - שיר הנוצות
) וכל השירים בו נחמדים, אבל משהו בו כאלבום מכה אותי באפרוריות. כולם מדברים על עצב ואובדן גדול שנובעים מן האלבום הזה, אני מרגישה בו יותר את ההתאפקות. כאילו לא חותרים ללב הדברים אלא רק מגרדים את הלמעלה. גם קשה לי להתחבר לתקופה ולמלודיות הפלמחניקיות ולכל התחושה הנורא גברית שיש מסביב לאלבום הזה. בקיצור - הוא לא עושה לי כלום. לעומת זאת עם עיניים זרות אני חווה תהליך הפוך - בהתחלה הוא היה נחמד (יחסית ל"לנשום") ועם הזמן הוא הפך להיות יותר ויותר נוגע. דווקא עצם זה שהלחנים בו קצת פופיים וקליטים הופכים את הגילוי של הטקסטים בו ליותר מרגש. הרבה יותר קל לי להתחבר לעיניים זרות כי הוא מדבר על פרידה ועל אהבה נכזבת - שעברתי, ולא על הזדקנות ערירית והלם קרב - שלא עברתי, וגם רונה לא, ולפיכך היא כותבת עליהם בצורה פחות אמינה. אני חושבת שכבר אמרתי את זה, שבעיני עיניים זרות הוא סוג של אלבום קונספט, יש בו סיפור עם התחלה אמצע וסוף, והוא מאד מאד ויזואלי. כל שיר מתרחש בתפאורה אחרת (אגם, דירה, פאב, חוף ים, כביש, מעיין) ונגמר במיטה ובהשלמה. כמו לילה לבן אחרי פרידה קשה, כשאת מנסה לצאת לכל מיני מקומות כדי לשכוח, וכל מקום מזכיר לך את האדם שאיבדת. גם הלחנים הקליטים שמכסים על המילים העצובות - זה להעמיד פנים שהכל בסדר, למרות ששום דבר לא בסדר, אבל את יודעת שלאף אחד כבר אין כוח לשמוע על זה...

הדר 0

New member
הלואי שהיתה לי היכולת שלך לנתח את מה

שאני מרגישה.... אני מסכימה עם הרבה ממה שאמרת אבל גם לא מסכימה. אני דווקא מאוד אוהבת את הלחנים ואת התפקידים של כל כלי ביואל. האינטיליגנציה של רונה מורגשת בכל שיר וזה מה שמרגש ומאפשר לי להקשיב עוד פעם ועוד פעם.... ואני חושבת שלפעמים זה היופי, לכתוב על משהו מתוך מחקר שעשית עליו ונסיון להתחבר, כמו ששחקן לא חייב להיות ערפד או מכשפה כדי לשחק אותם ואם הוא טוב הוא יהייה אמין או לפחות ירגש. ויש לי קצת בעיה עם עיניים זרות, באשמתי, הפכתי אותו לאלבום ריצה שלי. ולכן קשה לי עכשיו להקשיב ככה סתם להקלטה של האלבום. (בלייב תמיד נעים) זה כמו שהופכים את השיר האהוב עליך לצלצול של השעון מעורר. אז רק אם אני במצב רוח מיוחד אני יכולה להקשיב לשירים. לפי מה שאת אומרת, אם לא חוויתי אהבה נכזבת, אני גם לא אתחבר לעיניים זרות, ובעיקרון כמעט לכל שאר השירים של רונה. אבל אני בכל זאת אוהבת להקשיב למה שיש לה להגיד, גם כשלא בדיוק איבדתי אנשים והתאהבתי והתאכזבתי.

NaniBani

New member
חחח גם אני 15 :)

ברוכה הבאה! יש פה (א)נשים כל כך מקסימיםםם :) [[מקסימות]]

מיריתי3

New member
אפשר להגיד שאין כמוכן?

אז אין כמוכן. אני כבר מחכה שרונה תגיע לצפון.. אבל לא להופעה אקוסטית. (כמו במרתף 10) אני רוצה שהיא תנגן בחשמלית. עם ערן צור זה גם נחמד:) אפשר לציין שאני חרשתי על כל הראיונות שראיינו את רונה ביוטיוב. אני באמצע הספר הביוגרפי על אבא שלה "על דעת עצמו", ואני נהנת מכל רגע. הוא איש מרתק. חחח איך התרגשתי שראיתי היום בעיתון "שבעה לילות" שבזאפה ת"א יש הופעה של רונה.. אבל רחוק לי מדי. נחכה לה.. מגיע לה. שבת שלום וליל"ט.

למעלה