שלום שלום

Fairy Vicky

New member
שלום שלום

אני זקוקה למעט עזרה... שם לגיבורה בסיפור שלי, שמסרב להגיד לי על מה האו בינתיים, למישהו יש רעיונות?

מיה אחת

New member
מה את יכולה לספר על הגיבורה שלך?

מיהי? מהי? באיזו תקופה היא מסתובבת? (אני מדברת על המקבילות הפנטסטיות לעולם האמיתי בהנחה שאת כותבת סיפור פנטזיה: העולם העתיק, עולם מדיוואלי וגו'?) באיזו שנה (אם מד"ב)? באיזה עולם? איך היא מתנהגת? מה אופיה? מה קורה איתה בסיפור שטרם החלטת אודות מהו? נסי לתאר אותה קצת יותר בפירוט, ואני מבטיחה לחשוב על שם.

Fairy Vicky

New member
נתחיל מתודה

בואי נראה... אני אחשוב על התיאור שלה במושגים של איפיון ישיר ועקיף בספרות, ברשותך.. תני לי לחשוב, הגיבורה היא בת מג, אבא שלה נרצח כשהיא הייתה ילדה, והיא נוקמת תוך כדי הצלת העולם. יש לה שיער ארוך, גלי עבה כזה, הצבע שלו מתחלף בהתאם למצב הרוח שלה (כנ"ל העיניים) היא מסתובבת בתקופה העתיקה, פחות או יותר. זה פחות או יותר מה שיש לי בינתיים, אני מבטיחה לחשוב עוד קצת

מיה אחת

New member
OK

אז קודם כל קישור נפלא לכל הכותבים שמחפשים בנרות שמות שיהלמו את הדמויות שלהם. מציאות בשפע. ולעניינינו: כל אחד מרגיש שמות אחרת. מה שאני שומעת בשם אחד, את תשמעי בשם אחר. הגיבורה שלך נתפסת בעיני כטמפרמנטית, דינאמית, טיפוס חזק ובמובנים מסוימים, קשה. אציע לך כמה שמות (לאו דווקא כאלו שהולמים את תחושתי מהדמות. יכול להיות שלך הם "ייקראו" בצורה שונה). בחרי את השם שהכי משקף לך את הדמות שאת כותבת. אל תחפשי דווקא שם יפה, אלא שם מתאים, רצוי כמובן, גם כזה שיימצא חן בעיניך. אני מאוד אוהבת שמות גאלים (כל אחד והקיק שלו): אונה (Una), סורשה, פיונור, אייליש, אשלינג, קיילין, קיאר, קיארה, איידין, לאידין, קיילה ועוד. תמיס, היא אלת הצדק במיתולוגיה היוונית (הגיבורה שלך יוצאת למסע נקמה, לא?). קנדרה (קסם. או כך אומר מנוע החיפוש שמצאתי). אם תוכלי לכוון אותי בנוגע לשם שאת מחפשת (משמעות, מצלול וגו'), אוכל לעזור יותר.

תיקון קטנטן

תמיס היא לא בדיוק אלת הצדק... היא טיטאנית... בכל מקרה... אם מדובר בנקמה נמסיס (ובמקרים מאוד מסויימים אריס) היא האלה המתאימה...

Fairy Vicky

New member
תודה

סביר להניח שאני אלך על אחד השמות שלך... עוד שאיילה, מה כדאי, לכתוב קודפ באנגלית ואז לתרגם לעברית או קודם בעברית ואז לתרגם לאנגלית? חוצמזה, איך שתפסת את הדמות שלי? מדהים כמה חשבתי עליה בדיוק באותה צורה

ננסק

New member
תמיד אהבתי שמות עם משמעות

אבל זה רק אני. נכון שזה בעברית, וחסר לזה הצליל האקזוטי, אבל אני אוהב שמות עם משמעות. למשל, לבחורה הלא חביבה שלך, אפשר לקרוא, פשוט, "נקמה". או אפילו "בת מג". יש עוד כמה שמות, שעלולים להשמע דבילים למדי, אבל לחלקם יש פוטנציאל: מתיחות, חלודה, לב-אבן, קסנדרה (OK, זה לא בעברית. אבל קסנדרה זה כמעט נדרש בשביל בת מכשף.)

Rivendell

New member
לגבי השפה

אני מציעה שתכתבי בשפה שאת שולטת בה יותר טוב. עזבי לכרגע את עניין התרגום. תעבדי בשפה שהכי זורמת לך. או אם את כמוני, דו לשונית, פשוט תכתבי בשפה שאת מעדיפה
אני בד"כ הולכת עם האנגלית, כי זאת שפה יותר עשירה. אבל זה באמת עניין של בחירה אישית.

Fairy Vicky

New member
טוב

בתכל'ס אני דו לשונית, ואפילו יותר קל לי באנגלית, אבל נאי חושבת שבעברית אוצר המילים שלי יותר גדול והשפה שלי יותר טובה בעברית, אז אני פשוט אלך על עברית תתכוננו, פרק ראשון מגיע בקרוב

Fairy Vicky

New member
אוקי

אני מחפשת שמות לשני גברים, שממלאים תפקידים די מרכזיים בסיפור, למישהו יש רעיונות?

למעלה