שלום שלום...

אלולה

New member
שלום שלום...

שלום לכולם, טוב, אז קודם כל אני אציג את עצמי... אני אלה, ואני תלמידת תיכון, וכשאני לא לומדת, אני עובדת בחדר אוכל בכפר נופש של הקיבוץ שלי. זה גם מלצרות בעצם, קצת שונה אבל גם מלצרות. אני עובדת שם כבר יותר משנתיים. אני קוראת בפורום הזה כבר כמה זמן, ואני כל כך מבינה את מה שאתם אומרים, ואני מזדהה כל כך, כי זה בדיוק גם קרה לי באותו הזמן, ואני רוצה להגיב, אבל אני עוצרת את עצמי כי לא נעים לי סתם ככה להתפרץ לפורום. נו, אז תקבלו אותי לפורום? עברתי את הבחינת קבלה? לולה.

שלום ../images/Emo13.gif

חדר אוכל? איך מתנהלת מתנהלת העבודה שלכם?(זה ממש שונה מבית קפה)אתם מקבלים טיפים? פעם עבדתי באיזה בית הארחה של קיבוץ,לבית ההארחה הזה היה איזה סידור עם המדינה כך שניצולי שואה זכו בו לחופשות חינם,אני הייתי עובדת של גן הארועים אבל בערב ראש השנה היו חסרים להם מלצרים לחדר האוכל של הבית הארחה הזה והתנדבתי לעבוד...איזה זעזוע זה היה! כולם שם היו זקנים מהזן המריר הזה,הוצאנו להם כל מיני גפילטע פיש וליפתן ואוכל כזה של בית אבות אשכנזי והם לא אמרו תודה,אפילו לא חייכו,רק שאלו"יש בזה נתרן"? "יש בזה סוכר?" כי כל דבר גרם להם לאיזה לחץ דם או משהו וכך גרמו לי להחליף מנה אחרי מנה,ברור שטיפים לא היו שם ושהפינוי היה קשה כי הם לא אכלו כלום, וכמה כוסות מים שאני הוצאתי שם...

אלולה

New member
אהההה....

אצלנו בחדר אוכל בכפר נופש, בעיקרון, אנחנו לא אמורים לקבל טיפים, כי בקיבוץ הכל "אמור להיות שווה" ואנשים ממש יתעצבנו אם אנשים אחרים יקבלו תוספת לתקציב בגלל המקום שבו הם עובדים. העבודה היא לא כמו בחדר אוכל בקיבוץ, שגם שם עבדתי פעם, כי בכפר נופש, יש שלנו מזנון, ופינה שאפשר להכין קפה, ואנחנו העובדים אחראים על הפינת קפה ולדאוג שהמזנונים מלאים ולהוריד שולחנות ולסדר אותם, ובין היתר לכל אחד יש דרישות מיוחדות ולפעמים הם ממש אבל ממש מוזרות, כמו למשל, מישהו ממכם ראה פעם מישהו שאוכל קורנפלקס עם לימונדה, אז תדעו שיש הרבה כאלה... וזה עוד בין האנשים הנורמלים כי יש אנשים שהם ממש ממש מוזרים... אבל העבודה הזאת היא המון המון ריצות וללכת לפה וללכת לשם ולהביא את זה ולהביא אז זה, וכמובן צריך לחייך ולהיות נחמדים, גם לאנשים שלפעמים בא לך להביא להם סטירה, וגם כשיש לך לחץ היסטרי ואין לך אפילו שניה לנשום אז יש את האנשים שמתחילים לדבר איתך על מצב המים בכנרת ועל המצב פה והמצב שם, והאקלים בעולם בשנים האחרונות או משהו כזה.... טוב, אני חייבת לרוץ עכשיו אז את השאר אני אמשיך מחר.... ביי...

ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

את מוזמנת לשתף אותנו בחוויות. אגב, יש עבודה בכפר הנופש בימינו? איך המצב משפיע עליכם?

אלולה

New member
פני בובה,

טוב, אז קודם כל המון תודה. זה נחמד לקבל קבלת פנים חמה... בעיקרון, פעם הכפר נופש היה בנוי על תיירות חוץ כי היה לנו המון תיירים שבאו לכנרת. אבל מאז שאין תיירות בארץ, בקושי היתה לנו עבודה, עד לפני שנה בערך, כשעשינו כשרות כדי שיבואו אלינו גם ישראלים. עד אז לא היתה לנו כשרות, כי לא היינו צריכים ישראלים, אבל הבעיה היא שלמשל קבוצות ישראליות לא יכולות לבוא למקום בלי כרשות, כי מספיק שבן אדם אחד שומר כשרות ואז הוא לא יכול לאכול אצלנו, ותאמינו לי שזה מזה סיבך לנו את העבודה. כי קודם כל, יש משגיח כשרות, שכל הזמן מסתובב לנו בין הרגליים ולפעמים בא לך פשוט לתת לו סטירה. חוץ מזה אנחנו צריכים להפריד את הכלים, את התנורים, את המכונות, את המקררים ובקיצור את הכל. ועד לפני כמה חודשים, ממש לא היתה לנו הרבה עבודה. אבל מפסח בערך, התחילו לבוא הרבה אנשים, ובחופש הגדול זה בכלל היה טרוף. היה לנו כמעט כל יום חוץ מאז שבוע אחד של תשעה באב, כל יום איזה 600 או 700 איש, שזה תפוסה מלאה בכפר. הקטע הוא שארוחת בוקר היתה משבע עד אחת עשרה, אבל עד תשע בערך כמעט לא בא אף אחד, ואז כמעט כולם היו מגיעים בתוך שעתיים ואנחנו היינו רצים כמו מטורפים. ועכשיו שוב יש פחות עבודה <עדיין יש אבל פחות> חוץ מבסופי שבוע שאז יש הרבה... אבל אז שוב כל הכשרות הזאת מסבכת את העניינים כי יש מכונות שאנחנו לא יכולים להשתמש בהן ויש דברים עם שעוןם שבת וכל הבלאגן הזה, אבל לא נורא, אפשר להסתדר...
לולה.

get well

New member
../images/Emo140.gifבטח שנקבל..../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה לפורום

אלולה

New member
תודה,

האמת, בהתחלה, לא ידעתי איך יקבלו אותי, אבל אני רואה שכן... אז אולי אני אספר עוד קצת על עצמי... אני אלה, אני גרה בקיבוץ בצפון, על שפת הכנרת, מקום מדהים ביופיו. אני בת 16 תלמידת י"א, ועובדת בין הלימודים לפעמים יותר ולפעמים פחות בחדר אוכל של הכפר נופש שלנו... אני אני כבר יותר משנה משתתפת פה בקהילות של תפוז, בפורום של הפרעות אכילה. אני אישית לא חולה, אבל יש לי אחות חולת אנורקסיה כבר 12 שנה. זהו.... אם יש משהו ספציפי שאתם רוצים לשאול אתם מוזמנים.... ושוב, תודה על קבלת הפנים.... זה ממש נחמד...
לולה.

למעלה