שלום שלום

Ori Shem Tov

New member
שלום שלום

שלום, קוראים לי אורי עוד מעט בן 15 ואני מאוד מתעניין בעולם הDJ. יש לי ניסיון, ומהנסיון שלי למדתי שקשה מאוד למקסס שירי היפ הופ ומוזיקה שחורה מאשר מוזיקת דאנס טראנס וכל שאר סוגי המוזיקה הקצבית. אני מאוד אוהב היפ הופ ורציתי לדעת אם יש לכם אולי טיפ לתת לי במיקסוס היפ הופ. תודה מראש, אורי!

כנס

למקסס היפ הופ זה לא יותר קשה מלמקסס האוס וטראנס וכ'ו . פשוט תתאים בי פי אמ רגיל , תשמע באוזניות תשיר הבא ותלחץ קיו על הבום הראשון שיש ותלחץ פלי בזמן הנכון ופשוט תעביר..

Ori Shem Tov

New member
אבל...

את מסכימה איתי שהקיקים בהיפ הופ הם לא אחידים ורוב הסיכויים שאם אני אעשה ביטמיקה רגיל זה ישמע זוועתי?

Ori Shem Tov

New member
חח סליחה אחי...

התכוונתי שנגיד תקח טראנס, הקיקים שם אחידים... בד"כ 4 קיקים לביט... בהיפ הופ זה בכלל לא אחיד ככה שאם תנסה לשלב אותם ביחד הקיקים יעשו בלאגן וזה יישמע כמו דהירת סוסים... עוד דבר הוא שבהיפ הופ יש מילים שגם מקשים על המיקס.... מקווה שהבנת עכשיו...

אורי

נכון, באמצע השיר (בהיפ הופ זה בד"כ ראפ או אלקטרוFאנק) אי אפשר פתאום להחליף וזה מאוד מעצבן. אני לא יודע באיזו תוכנה אתה משתמש אבל באסיד (שזה מה שיש לי) אתה יכול להנמיך את הווליום של השיר השני (השיר שאליו אתה רוצה להעביר - אתה מתחיל אותו קצת לפני הנקודה שממנה אתה רוצה להתחיל לנגן אותו) ולהגביר אותו בהדרגה עד נקודת הזמן המדויקת שבה אתה רוצה להתחיל לנגן אותו. מקווה שעזרתי.

Ori Shem Tov

New member
יש לי אסיד

תודה אני אנסה מה שאמרת... אני פשוט רוצה לאסוף לי טיפים למיקסוס היפ הופ...

אחלה

אני מציע לך שתברר יותר בפורומים של מוזיקה שחורה והיפ הופ כי פה לא נראה שזה התחום שמתעסקים בו - אני עצמי (שמוזיקלית אני מיעוט פה) מתעסק יותר בשטח של רגאיי ודאב. עוד מעט אני הולך להוציא דיסק, כנראה.

rikcom

New member
כיצד מתקלטין?

לכל מוזיקה יש מקצב אם תרצה ביט - הביט מיקס הינו התאמה בין מקצבי הקטעים ולא משנה סגנונם העיקרון נשאר אותו עיקרון ההבדל הוא במהירות הביטים לדקה (האוס למשל הינו בין 120-135 ביטים לדקה בדרך כלל)וגם זה לא תמיד (בלק אי פיז יש שיר ב120 ביט ). אז שב קצת ותתאים את המקצב לפי חוקיות הביט ראשון בתיבה ראשונה אם משהו לא מובן אשמח לעזור.

למעלה