שלום שלום :)

sacredlies

New member
שלום שלום :)

בילדותי רכבתי על אופניים עם צמיגים דקים ובעלי קוטר רחב. רכיבת כביש עירונית. היו להם רק 3 מהלכים. קניתי אותן משומשות והן סיפקו אותי מן הסיבה הפשוטה שהן נעו בקלילות ובמהירות יחסית על הכביש. כיום בגיל 35 בקירוב אני רוצה לחזור ולרכב על אופניים. הדגש יהיה על אופניים ש"יטוסו" על הכביש. ייעודים: אני מניח שהרכיבות ה"נועזות" ביותר יהיו רכיבות ליליות מרמת גן לחופי תל אביב וכדו'. ייתכן שאשתמש בהן לסיבובי קניות ליד הבית וכדו' או לניוד באיזור רמת גן והסביבה. המוטו שלי יהיה רכיבה גמישה ובטוחה ככל האפשר והעיקר, קלה. אני לא מעונין במאמץ דיווש וכדו'. נהפוך הוא, הקלילות שברכיבה היומיומית הזו היא מה שייתן לי תחושת סיפוק. אני יודע שאתם לא רגילים למפרטים שכאלה, אך מה לעשות, אני מעוניין להוציא כמה שפחות כסף ולקבל אופניים פשוטות, אמינות ו"טסות". ענין הבטיחות גם הוא חשוב מאוד, בפרט כשמדובר בצמיגים דקים. האם צמיגי כביש/שטח עבים יכולים לתת רכיבה קלילה? (כוונתי לצמיגים אשר במרכזם חלקים לנסיעת כביש ובקצוות יש בליטות אופייניות לצמיגי שטח). תחושתי היא שככל שקוטר הצמיג רחב יותר(לא עוביו) והצמיג דק וחלק יותר כך קל וטבעי יותר "לטוס" עם האופניים. אינני מדבר על שיאים ספורטיביים כלשהם ולא על רכיבה כספורט אתגרי בתור מטרה לכשעצמה אלא רק על תחושת הפשטות והקלילות בהיותך מעין "מלך הכביש העירוני הפקוק" כשאינך משתמש אפילו באופנוע. מין חיבור קסום בין סרחון העיר המצוי לבין כפות רגליו של עירוני מצוי, מעשן ומפוייח ריאות שכמותי. :) אקיצער, רוצה אופניים שיעלו גרושים וכן, שכן יעשו את העבודה. ולא, שלא יצטרכו תיקונים על ימין ועל שמאל. האם לקנות אופנים פשוטות וקלות, אפילו אלומיניום זולות בעלות קוטר צמיגים רחב, ואז להחליף את צמיגיהן לצמיגים הכי דקים ונוחים ל"טיסת" כביש עירונית, יעשה את העבודה? אציין כי מן הסתם לא יהיה מדובר בעומס רב על האופניים, להערכתי מהירות הרכיבה תהיה בינונית פלוס לכל היותר וברכיבה תסתכם בשלוש/ארבע שעות שבועיות לכל היותר כממוצע. עוד אציין כי אני שוקל רק כשבעים עד שבעים ושלושה ק"ג (גובה 1.81 אם זה משנה) תודה וחג שמח

אני ממליץ:

raleigh passage 3.0 זה סוג של אופני עיר זולות (1500 בערך במצמן) עם גלגלי 28" וצמיגים צרים. יש להם בולם קדמי נחמד למדי ניתן לכיוון, 21 הילוכים, שלדת אלומיניום, האופניים מגיעות עם בולם במוט אוכף שגם הוא ניתן לכיוון. בקיצור אופניים נוחות, קלות, איכותיות, ויחסית זולות. שווה לבדוק במצמן

nintense

New member
תנסה אופני הרים בסיסיים...

בכל אחת מהחנויות הגדולות, סביב ה 1500 ש"ח ותחליף צמיגים לחלקים ברוחב 1.5".

למעלה