שלום שלום

morning star

New member
שלום שלום

שאלה לגבי קורס נהגים במד"א: הבנתי כי ישנן שתי מתכונות: האחת של חודש וחצי, תשלום של 2000+ ש"ח בלי התחייבות. השניה - שמונה חודשים, פעם אחת בשבוע, תשלום סמלי בלבד (עד 200 ש"ח) והתחייבות להתנדב לשנתיים. מה האופציות לאחר הקורס? ועוד שאלה - מאחר והייתי חובש בצבא (ולפני כן מתנדב במד"א), האם ישנן "הנחות" כלשהן (קיצור קורס וכדומה...)? שלכם, הנווד

urizv

New member
קורס נהגים

בנוגע למחירים לא יודע מה קורה היום. אבל נכון יש שני סוגי קורסים כמו שכתבת בראשון בסוף חוץ מתעודת חובש/נהג של מד"א אתה מקבל גם רשיון נהיגה קבוע ללא שום תלות במד"א. בשני אתה מקבל רשיון נהיגה בתלות בהתנדבות במד"א כלומר כל זמן שאתה מתנדב יש לך רשיון ברגע שתפסיק ישללו לך אותו ועוד באיזור כרמל אינני יודע איך זה בשאר האיזורים אם אתה רוצה לעבוד על אמבולנס פרטי אינך יכול להתנדב במד"א ולכן במקרה השני גם רשיון לא יהיה לך. אין הנחות לחובשים צבאיים לדעתי בעיקר בגלל חוסר ידע בנושא מחלות. אני יודע שאצלי בקורס היו שלושה חובשים צבאיים שדי זלזלו ואף אחד מהם לא עבר את המבחן הסופי.

paradan

New member
תשובה לגבי קורס נהגים

שלום ושוב תודה על הרעיונות היפים. קורס חובשי רפואת חירום ונהגי אמבולנסים במד"א ניתן לעבור בשתי צורות: אחת בתשלום ל"חיצוניים" ושניה למתנדבים. מי שמעוניין לעבוד בחברה פרטית או לעבוד במד"א חייב לעבור את הקורס בתשלום שמשכו כחודש וחצי, לימודים כל יום כמעט, בסופו מקבלים תעודת חובש מד"א ועם עוברים טסט גם רשיון קבוע לאמבולנס. מי שרוצה לעבור את הקורס לצורכי התנדבות - כלומר הוא היה מתנדב ומעוניין לחזור או מתנדב פעיל כרגע עושה קורס שמראש מיועד למתנדבים. קורס למתנדבים נמשך כמה חודשים טובים (פעם פעמיים בשבוע- כי רוב האנשים גם עובדים בנוסף) ובסופו מקבלים את אותה תעודת חובש ורשיון זמני (לאחר מעבר טסט) לשנתיים, במידה ובתום השנתיים עדיין מתנדבים מקבלים רשיון קבוע. מתנדב שעבר קורס חובשים של מתנדבים ומעוניין לעבוד במד"א יכול או לשלם את מחירו המלא של הקורס או לחכות שנתיים לקבלת רשיון קבוע. עלות קורס מתנדבים למתנדב פעיל ששילם ביטוח - חינם למתנדב לשעבר שרוצה לחזור להתנדבות - עלות קורס 180 ש"ח. שני הקורסים כוללים תקופת השתלמות מעבר לפרקי זמן המצוינים. הדברים האמורים לעיל לא תמיד מתקיימים עקב קומבינטרוניקה כזאת או אחרת אז בעצם תלוי את מי אתה מכיר.... בהצלחה בכל אשר תבחר דני

morning star

New member
עכשיו נותר לי לבדוק

איך הדברים יתאימו למערכת השעות שלי בטכניון... אני מעוניין לחזור להתנדב (הייתי מתנדב בין השנים 94-96). כעת אני חובש קרבי במילואים (כולל הכשרות של חובש תעופתי וכן עברתי-אך-לא הוסמכתי קורס חובשים מוטסים). כמובן שאני מעדיף להתנדב בתור נהג... תגידו לי, האם ארז (ממחוז כרמל) עדיין אחראי לנושא של הכשרת נהגים? שלכם, הנווד

למעלה