שלום, 2 שאלות:

sthead

New member
שלום, 2 שאלות:

א. האם בוגר אוניברסיטה ישראלית יכול להתקבל לעבודה באירופה, ארה"ב או קנדה באותה מידה של מישהו שלמד בארץ הזו? ב. אותה שאלה לגבי בוגר אוניברסיטת ארה"ב, האם הוא יכול באותה מידה להתקבל לעבודה באירופה? תודה

תשובה (בערך :))

אם אני מבין את השאלה שלך נכון בגדול התשובה היא לא. תואר ראשון ושני לא מעניקים אישורי עבודה אוטומטית. מה שכן התואר נותן הוא אופציה שחברה שיש לה הקצאות לעובדים זרים כמו חברות השקעות וכדומה תבקש אישורי עבודה בשבילך אם אתה בא מהתחום שלהם. הדבר אינו פשוט ולא כל אחד זוכה בזה... מקווה שעזרתי רצת

maozeitan

New member
בספרד אפשר

הולכים למשרד ממשלתי שנקרא סובדלגסיון דל גוביירנו מגישים את הניירות של התואר עם חותמת אפוסטיל ועם תרגום לעברית ע"י מתורגמן ממשלתי מורשה (בספרד קיימים רק 3 מתרגמים מורשים מעברית לספרדית לתעודות של השכלה גבוהה ולכן יש לתרגם בספרד ולא בישראל !) אחרי התרגום והגשת המסמכים יש לשלם שובר תשלום בבנק על סך 80 אירו לחכות מספר חודשים ואתה מקבל את התעודה מתורגמת וחתומה בספרדית ע"י הממשלה שהיא מכירה בתואר שלך כתואר ספרדי לכל דבר. אני אישית עשיתי ככה עם התעודת בגרות וקיבלתי תעודת בגרות ספרדית עם ממוצע חמישים, זה החוק לגבי בגרויות כי לא משנה מה ההמוצע האמיתי שלי היה 102 עם בונוסים אתה תמיד תקבל ממוצע חמישים אבל תעודה מקומית ! אח"כ ניתן ללכת ולחפש עבודה עם התעודה הספרדית. אם יש לך מקצוע 'אקזוטי' סיכויים טובים יותר שתמצא עבודה ויעשו לך חוזה.

maozeitan

New member
מקצוע אקזוטי

מבלי להתייחס למקצוע שלי כי כבר טחנתי לכולם את השכל מה למדתי וכו' ודי חפרתי וזה נמאס, והמשאית של המדליות לא מחכה לי למטה אז ישנם מקצועות "אקזוטיים" שהסיכוי לקבל דרכם אישור עבודה הוא מאד גבוה למשל הנדסת VLSI שפשוט במלאגה מחפשים בטירוף. מהנדסי אלק' התמחות DSP, ראיתי פה הרבה פרוייקטים שצריך אנשים. מהנדס אוירונאוטיקה וחלל, מחפשים אנשים לעבוד בשדה תעופה החדש בסיביליה ולוקחים אנשים מבחוץ. טכנאי רנטגן מומחה בהפעלת מערכות כגון MRI וכדומה, גם ראיתי מודעות דרושים לבי"ח הבין לאומי ויש לי חבר שהגיש מועמדות וקיבלו אותו ובסוף הוא לא רצה לבוא לפה. ויש עוד כמה אבל לא נראה לי שאת מחזיקה באחד מהמקצועות הנ"ל שאינם בגדר תארים כגון CCNA או MSCE ככה שלהמשיך לכתוב זה סתם בזבוז זמן.

amirshuval

New member
לגבי קנדה

הקנדים אוהבים ניסיון קנדי וגם מבחינת לימודים הם מעדיפים את המוסדות שלהם (אלא אם כן מדובר באייבי ליג סקול מארה"ב)

למעלה