שלום EVERYBODY

מ ו ל ד ת

New member
שלום EVERYBODY ../images/Emo66.gif

אני חדשה כאן אבל כבר יש לי שאלה : האם גם בפורום הזה מוחקים הודעות מחשש להתעמת איתן , כמו שכבר ניתקלתי בפורום מרצ

הנחתום אינו מעיד על עיסתו...

ובכל זאת, מגיעה לך תשובה: מדיניות חופש הביטוי בפורום הזה היא נרחבת מאוד, יש שגורסים שאפילו יותר מדי. כאן זו האנטי-תזה הבגיניסטית לטוטליטריזם השמאלני שבפורום מרצ. האבסורד הגדול הוא שמנהל פורום מרצ בכבודו ובעצמו כותב כאן ואינו נחסם, וזה מוכיח הכל. אך גם לחופש הביטוי יש גבולות. הודעה שתשווה יהודים לנאצים (להוציא מקרים חריגים במיוחד, כמו יגאל עמיר) תימחקנה. הודעה שתקרא לפגוע פיזית ביהודים תימחק. בעבר נחסם אדם שקרא לתלות את השמאלנים. ברוכה הבאה.

יגאל עמיר נאצי?

אם כך יושבים בכלא עשרות נאצים במדינת ישראל, שרצחו אנשים מעודם. לא שאני מקל בעבירת הרצח, אלא מחמיר בהדבקת הכינוי "נאצי". התבייש לך!

הבהרות

1. אני חוזר בי מהדבקת הכינוי "נאצי" ליגאל עמיר. לא בגלל שאיני חושב שאדם זה הוא מנוול ורוצח שפל, אלא משום שאני לא חושב שכינוי זה מתאים, בעיקר משום שיש פער עצום בין ההקשר העניני של הדברים. עם זאת, אני עדיין גורס כי מי שיכנה את האדם הנאלח הזה בשם זה- הודעתו לא תימחק. 2. יש פער עצום בין רוצח רגיל לבין יגאל עמיר. אם לא הבנת זאת, אני לא סבור שגם ההסבר שלי יעזור לך. אך בשורה התחתונה, מעשים מסוגו של רצח רבין מהווים איום קיומי חמור על מ"י לא פחות ואולי אף יותר מכל איום ערבי. 3. הנטיה שלי לגינוי ודה-לגיטימציה כוללים ואולי אף חורגים מפרופורציה של יגאל עמיר היא מכוונת, ומטרתה למנוע הישנות של מעשה איום ונורא כמו רצח רבין אי פעם על האדמה הזו. כפי שאמר בגין: מלחמת אחים-לעולם לא. ואם בגלל שאני משתדל להמשיך את דרכו עלי להתבייש, אז אני מתבייש בגאווה.

אני מסכים עם כל מילה שאמרת,

אבל עדיין חושב שאין לנהוג איפה ואיפה בשימוש במילה "נאצי". המילה הזו כל כך טעונה, וכל כך רגישה, עד שאין ---שום--- יהודי בעולם שהייתי מוכן לכנותו כך, גם לא את הרב ההוא שמשמש יועץ לערפאת, למרות שאני קרוב מאוד לכנותו בצורה הזו. יגאל עמיר הוא רוצח מתועב. אבל אתה רוצה לומר לי שפשעו חמור יותר מפשעו של, נאמר, אדם שהטביע את שלושת ילדיו, אח"כ ביתר את גופותיהם ואכל את הבתרים כשאינם מבושלים? אתה רוצה לומר לי שיגאל עמיר צריך לשבת בכלא יותר זמן מאותו רוצח? אתה רוצה לומר לי שהשמירה המקסימלית על יגאל עמיר היא מוצדקת, בעוד שעל רוצחים הרבה יותר מסוכנים ממנו השמירה היא מינימלית? הכל הצגה. יגאל עמיר אינו אדם מסוכן והוא אינו נתעב יותר מהרבה אחרים. נסה להכנס לפרופורציות.

כן, ועוד איך

לגבי המילה נאצי- כבר הסכמתי איתך. לא אכנה במילה זו את עמיר ימח-שמו, אך לא אמחוק הודעות של אחרים שיעשו זאת. ומדוע? כבר הסברתי. אני חפץ בגינוי החריף ביותר למעשהו. אותו אדם שרצח את ילדיו אינו מהווה סכנה לקיום המדינה. יגאל עמיר כן. חשוב: מה היה קורה אם שמאלני היה הורג בשל התנגדותו למבצע חומת מגן את שרון? וכעבור חודש היה שמאלני נוסף רוצח את מחליפו של שרון? האם ניתן לקיים מדינה בצורה כזו? האם היית מוכן לחנון את הרוצחים הללו? רק אם תענה לי כן (ואנא, באומרך זאת חשוב על גופתו של שרון המוטלת חס וחלילה בכיכר כתוצאה מיריותיו של אותו שמאלני), יהיה טעם בלהתווכח.

יגאל עמיר, ימח שמו וזיכרו

אוי לקברן שיביא אדם זה לקבר ישראל. אוי לאב שיקרא עליו קדיש. במעשהו הוציא עצמו מכלל ישראל. מעשהו הוא הבגידה הנוראה ביכולה שיכולה להיות במדינה: רצח הסמכות הריבונית שנבחרה ע"י העם.

אפילו לא שווה תגובה.

אדם שאומר על יהודי, באשר הוא ימח שמו וזכרו, לא שווה תגובה. אפילו על יוסי שריד לא אמרתי כאלה דברים.

אה כן?

ואם יהודי שמאלני היה רוצח את אריק שרון, גם אז היית מתנגד לכך? צבוע. להיות בגיניסט זה לא להיות צבוע. להיות בגיניסט זה לא לשנוא אחים. להיות בגיניסט זה לחלוק על יריביך הפוליטיים בצורה החריפה ביותר שאפשר להעלות על הדעת, אך יחד עם זאת לדעת שבשורה התחתונה- אחים אנחנו. ואם כל זה לא יאה לך, זו בעיה שלך. אם העובדה שאני מגנה רוצח של ראש ממשלה לא יאה לך, אתה מוזמן לעוף מפה ולפתוח פורום של "כך" או של קבוצה אנטי-דמוקרטית אחרת. כאן זה פורום הליכוד.

ואיזה עלובים השמאלנים....

את המלחמה נגד יגאל עמיר ונגד לגיטימציה אפשרית לרצח רבין אני צריך לנהל כאן במקומם. הם לא פוצים את הפה. בדיוק כמו שבכל שנה אני הולך באונ´ לטקס לזכר רבין, וכשאני חוזר אני רואה את כל חברי השמאלנים יושבים ובולסים בקפיטריה. כך הם חולקים כבוד למנהיגם האהוב: ע"י לעיסת מקדונלד. לגנות את הרצח הם נזכרים רק כשזה נדרש לצורך עלילת הדם השקרית שלהם בנושא על המחנה הלאומי ונתניהו, או רק כשזה נדרש ע"מ להמשיך ולהחיות את חזון המוות של הסכם אוסלו. ואחרי כל מה שאני כותב, הם עוד מאשימים אותי ב"אהבה" ליגאל עמיר, בדיוק כמו אותו כותב עלוב נפש בשם אבירם פלים, שהיום לא הראה כאן את פרצופו הנאלח.

Roobie

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif

עד עכשיו די תמכתי בך כאן, אבל כאן איכזבת אותי. אני לא יכולתי להגיב בשבועיים אהחרונים בגלל בעיה במחשב עכשיו אני יכול, בגלל זה לא יכולתי להצטרף לויכוח האמת שאני לא אכנה את יגאל עמיר נאצי, אבל יימח שמו מקובל עליי. אני לא אהיה צבוע, ואחרי שהייתי בפולין אני לא אוכל לחיות עם עצמי אם אכנה מישהו בתואר הנוראי הזה, בלי שהוא הצדיק זאת. יגאל עמיר הוא חלאת אדם, חלאת המין האנושי, והלוואי שיירקב בכלא, אבל הוא לא נאצי. בקשר למה שאמרת על חבריך השמאלנים - אסור להם ללכת לקפיטריה אחרי הטקס?

במהלך הטקס ולא אחריו

הם ישבו בקפיטריה במהלך הטקס. אפילו לא טרחו להראות את פרצופם. באשר ליגאל עמיר- אתה צודק, וחזרתי בי מהכינוי הזה. אני עצמי לא משתמש בו, וכאן נגררתי אחרי מישהו וחזרתי בי. באשר לבעיה במחשבך- להזכירך אתה לא השמאלני היחיד כאן. כל השאר שתקו. ואחרים עוד העיזו לטעון שאני אוהב את יגאל עמיר, למרות שדברי גינוי שלי לרצח הופיעו במרחק שתי הודעות.

Roobie

New member
אם הם ישבו בקפיטריה במהלך הטקס

אז הם מביישים את עצמם, לא את כל מחנה השמאל. מה גם שאיני יודע עד כמה נכון מה שאתה אומר לי כאן, אבל נגיד שזה נכון (איני מכיר אותך כשקרן) - אין זה מעיד כלל וכלל על מחנה השמאל. בן-אדם אחד בלבד כינה אותך כאוהב את יגאל עמיר, ובכל מקרה זה לא תפקידי לסנגר עליו.

26,000 סטודנטים באונ´

רובם שמאלנים (75%). כלומר: לפחות 20,000. בכנס נכחו 2000 איש גג. נניח שכולם היו שמאלנים (זה לא נכון, אבל נניח). איפה היו עוד 18,000? זה 90%. 90% זה מספיק מייצג. לתשומת ליבך: יש הפסקת לימודים בשעה הזו כדי שאנשים יגיעו לכבד את זכרו של רבין. אך הם מעדיפים לזלול בקפיטריה. ואח"כ מטיפים לי מוסר.

למעלה