שלום
שאלה...

sweetie2016

New member
שלום
שאלה...

אני יוצאת עם מישהו חצי שנה.
הוא מעוניין לעזוב את הבית של ההורים ולהשכיר דירה באזור שלי.
הבעיה היא שהוא לא יכול לקבל צ'קים מהבנק בגלל שבעבר היו לו כמה חובות.
עכשיו הוא ביקש ממני את העזרה בצ'קים.
הוא עזב עכשיו עבודה והוא רוצה למצוא עבודה שהוא ישיכיר פה וימצא עבודה באזור.
אני באמת לא יודעת מה לעשות...מצד אחד סומכת עליו ואוהבת אותו ורוצה לעזור אבל מצד שני מפחדת להסתבך.

יש דעה? עצה ?
תודה.

האוריקה

New member
מתוקה

אם כל הכבוד. על מנת לשכור דירה ולשלם חשבונות צריך עבודה..בלי קשר לחובות שהיו לו..אל תרשמי הכל עליך.. אם את חוששת. יש סיבה. תסמכי על תחושות הבטן שלך.

supersonic777

New member
מה פתאום,שלא תעיזי לעשות את השטות הזאת!!!

חבר,זה בסדר.את לא הבנק שלו...!!!
אגב,ברגע שתתחילי לתת לו פעם ראשונה,הוא יחלוב אותך כל פעם!
עדיף שתאמרי לו כבר עכשיו,ואם יחליט להיפרד ממך,הרווחת!
הוא מבקש ממך צ'קים,אין כאלה דברים!!!

&nbsp
&nbsp
&nbsp

תלוי

אם אין לו שקל על התחת ולמעשה הוא רוצה ממך כסף (בצורת צ'קים של שכ"ד) עד שיסתדר, אז זה נשמע כמו סידור מפוקפק...
אם יש לו עכשיו כסף מזומן לתת לך בתמורה לצ'קים שאת נותנת לו (גם העתידיים), אז זה בסדר. אני לא נגד לעזור לחבר, אבל רק בתנאי שהוא עוזר לך לעזור לו...

לא הייתי עושה את זה

אם את לא שלמה עם זה 100% הייתי מעדיפה להגיד לו - שמע, אני לא רוצה לערבב כסף פה, כי זה יוצר מצב לא נעים ואיכשהו כסף יכול להרוס מערכות יחסים. אולי עדיף שתבקש מההורים שלך.
&nbsp
במיוחד שהוא לא עובד כרגע ובעבר היו לו חובות...

לא.

א. אין שום סיבה שיעזוב את העבודה לפני שמצא עבודה אחרת. באזור...בטח 30 ק"מ במקסימום מאיפה שהוא נמצא עכשיו.
ב. תעזרי לו לכתוב את הצ'קים, לבחורות יש כתב יפה יותר. וזהו. את לא צריכה להיות הבסיס לעצמאות הכלכלית שלו.
הוא אמור לבסס אותה כמקפצה ליחסים בוגרים יותר איתך ובכלל כשלב הבא בחיים שלו.
ג. אם הוא נעלב או מתעצבן תגידי לו בפרצוף שזה מוכיח שאין לו שום גיבוי לצ'קים ושום יכולת להסתדר אם היית אומרת לא.
ד. תחזרי לפה בבקשה לדווח מה התוצאה לפני שיציע עוד שטויות שתתלבטי אם לסייע בהן.
ה. צ'ק זה כמו חבל, וזה קושר אותך אליו בצורה שלאו דווקא היית רוצה למצוא את עצמך.

Shamy

New member
תראי השאלה מורכבת ולכן אני אענה תשובה מורכבת

1. יש אופציה שתגורו ביחד כרגע בדירה שלך והוא יחפש עבודה וייתן לך כמה שהוא יכול משכ"ד או שיעשה את הקניות וניקיונות ובישולים ? ויחפש תוך כדי כמובן עבודה וכאשר הוא ימצא עבודה הוא יתחיל להשתתף בשכ"ד

2.אני מציעה שקודם ימצא עבודה באזור הקרוב אלייך , אם הוא מובטל שיעשה ימי ראיונות מרוכזים באזור שקרוב אלייך ואולי יישן אצלך ולמחרת יחזור להורים וככה איזה יומיים שלושה בשבוע ...חיפוש כזה אינטנסיבי בטוח שהוא ימצא עבודה באזור שלך...מי שממש רוצה למצוא עבודה ימצא. ואחרי שהוא ימצא עבודה שיהיה אצלך תקופת הסתגלות קצרה של חודש חודשייים עד שהוא יתארגן על דירה

3.למה שלא תעברו לגור ביחד בדירה יחסית קטנה אבל שוב רק בתנאי שהוא באמת באמת מחפש עבודה בנרות, ואז תשכירו דירה ביחד ! שמו יהיה על החוזה בהתחלה את תכתבי את הצ'קים של השכ"ד והוא יחזיר לך כסף כל חודש במזומן כפי יכולותו עד שימצא עבודה ואז תתחלקו חצי חצי...

זה ההצעות שלי

רצח בהבנה רוצה לספר לך סיפור

לחבר של רצח בהבנה היו בעבר חובות, עיקלו לו את החשבון ועוד מליון דברים שהיו גורמים לעבר הכלכלי שלו להראות מפוקפק ביותר. כשהוא פתח חשבון בבנק - לא עשו לו שום בעיות לא עם צ'קים ולא עם מסגרת אשראי ולא עם כלום (ברגע שהוא סידר את עניין העיקול). איזה מין דברים בן הזוג שלך כבר עשה שלא מוכנים לתת לו פנקס צ'קים? והאם זה האדם שאת רוצה לתת לו את הצ'קים שלך? וזה בלי להכנס לכל עניין הזוגיות בכלל, כי זה לא מה ששאלת
&nbsp
עכשיו, את כותבת "הוא ישכיר דירהו ימצא עבודה", למה אין לו עבודה כרגע? מה מונע ממנו לצאת ולמצוא עבודה כל עוד הוא בבית של ההורים?
זאת ועוד, רצח בהבנה ואשתו בהבנה היו מאוד ליברליים עם הכספים שלהם כבר יחסית מוקדם בזוגיות, אבל זה גם כי אף אחד מהם לא נתן לשני סיבה לדאוג. העובדה שהוא ביקש, והדבר גרם לך לדאוג היא כבר אינדיקציה לכך שמשהו שם מרגיש לך מפוקפק.
&nbsp
שלישית - האיש גר עם ההורים, דהיינו, אין לו בעיה לבקש עזרה מההורים. אז למה הוא צריך צ'קים ממישהי שהוא יוצא איתה חצי שנה? אם יש לו איזו יכולת להחזיר את הכסף הזה, למה הוא לא מנצל אותה? רצח בהבנה חושד שזה כי הוא מנצל אותך.
&nbsp
רצח בהבנה לא היה נותן לו את הצ'קים. אבל את ילדה גדולה, ואפילו כבר יש לך פנקס צ'קים כמו לגדולים. את רשאית לעשות איתו מה שאת רוצה

sweetie2016

New member
זה לא לתת כסף,

כי אין לי , אני גם משכירה דירה אז אין לי אופציה לשלם על עוד אחת.
זה לתת צ'קים - מבחינתי זה בהרבה יותר גרוע.
כי אם צ'ק אחד חוזר זה להסתבך.. אז הרבה צ'קים זה בכלל אי אפשר לצאת מזה.
ותודה על התגובות, החלטתי באמת לא להסתבך בשביל אף אחד אבל איך אני יכולה להגיד לו את זה בעדינות ובלי לפגוע ?

שמחה שהחלטת ככה :)

תגידי לו שאת לא מערבת כסף ביחסים אישיים, זה מתכון לצרות. זה לא אישי וכו', אבל זה עקרון שלך.
לדעתי אם הוא יעשה מזה ביג דיל ויכעס או ייפגע צריכה להידלק לך נורה אדומה רצינית מאד לגבי מה בעצם הוא מחפש בקשר הזה.

תגידי לו תראה אותיייייי בלי ידיים...בלי הורים..לבד..

עכשיו לך תנסה בעצמך. שיפגע, אם הוא נפגע סימן שאת היית נפגעת כי הוא נשען עליך טוטאלית.
זה יותר מבחן בשבילו שאת עושה לראות את התגובה, ויותר חשוב מה יקרה אחר כך. איך הוא יתנהל. בשביל עצמו לא רק
בנוגע לזוגיות שלכם. להגיד בעדינות? אין דרך עדינה לבשר כשהמשמעות נשארת- תסתדר לבד.
הוא לא עיור, תשטחי בפניו את המצב שלך והדרך שלך. לא נותנים כסף שאין.

למעלה