שלום

נטע523

New member
שלום

שמחה לגלות את הפורום הזה.
אני בת 26, סובלת מכאבים בגידים (כך נדמה לי) ב2 הזרועות בעיקר באיזור שמחבר בין האמה לכף היד ועד האצבעות (כולן כואבות לסירוגין בזמנים שונים ובעוצמות כאב שונות) הלכתי לרופאים רבים, עשו לי בדיקות ולאף אחד לא היה פתרון בשבילי ואמרו שזו "דלקת גידים כרונית" וזהו. קראתי את המאמר הזה http://gnet.homelinux.com/phpBBHeb/download.php?id=247
הוא נשמע לי אמין וככה הבנתי שאין לי בעצם דלקת גידים אלא טנדינוסיס. (כמיטב ידיעתי)

בכל מקרה הבנתי שטכניקת שחרור אקטיבי היא הפתרון הטוב ביותר. חיפשתי בגוגל ופשוט לא מצאתי לזה כמעט מקורות בעברית. אשמח לשמוע מה יש לכם לומר לנושא ואם יש לכם המלצה למטפלים (עדיף איזור ירושלים) אז מצוין. אני סטודנטית שלומדת מוסיקולוגיה ואני צריכה את הידיים שלי בריאות, אשמח לשמוע רעיונות לטיפולים...

תודה
נטע.

שלום נטע

גם אני שמחה שגילית את הפורום :)

קיימת אינפלציה של מידע ובלבול סביב הנושא של כאבים בגידים. אם בעבר הניחו שכאב באזור של גיד נגרם מדלקת (ולפיכך המצב נקרא טנדיניטיס = דלקת בגיד) הרי שמאוחר יותר עברו לשימוש בשמות המתארים את המצב (טנדינוזיס או טנדינופתיה = בעיה או כאב בגידים) מבלי לנסות לאבחן את הסיבה לכך. קיימים מקרים שבהם הכאב קיים על רקע מכני (כלומר עומס יתר, ממושך, במנחים לא נכונים, על הגידים), ובמקרים של כאבים כרוניים (כלומר כאבים הנמשכים מעל פרק זמן של כ-3 חודשים) עשויות להיות סיבות נוספות, שאינן מכניות.
על מנת שתוכלי לקבל עזרה ראויה, את צריכה להבדק על ידי פיזיותרפיסט/ית שינסה להבין ולהסביר לך את הרקע לכאבים ויידע להתאים לך את תכנית הטיפול, הכוללת לרוב טכניקות של תרגול אקטיבי והדרכה באשר לארגונומיה (אם את מבלה זמן לא מבוטל בנגינה, ייתכן שניתן לשנות משהו באופן שבו הגוף שלך מוחזק בזמן הנגינה).

לצערי, אין זה מקומי להמליץ על מטפלים בפורום הזה. על מנת להגיע לפיזיותרפיה את זקוקה להפנייה מרופא (לרוב אורטופד) ובשלב ראשון אני ממליצה להגיע למכון הפיזיורתפיה של קופת החולים הקרוב לביתך.

עדי

נטע523

New member
תודה על התשובה

אם למישהו יש המלצה לפיזיותרפיסט\ית *טוב* בירושלים, אשמח אם תכתבו לי לפרטי. וחוץ מיזה הבנתי שהפיסיותרפיה בקופת חולים היא על הפנים, תקני אותי אפ אני טועה...
שבת שלום.

למעלה