שלום

שלום

אהלן, שמי שקד, חבר טוב של ניצן הבלר (nhpiano) שהיה מנהל פה פעם.
אני כבר שנים רבות מנגן בפסנתר ישן מאוד שקיבלתי במתנה - אך אליה וקוץ בה - הפסנתר לא מכוון בקטע מפחיד. אחרי שנים של נגינה החלטתי לעשות מעשה ולהזמין מכוון פסנתרים. המכוון נתן מבט מקצועי בפסנתר וקבע מספר עובדות בשטח:
הפסנתר מאוד ישן וכמעט הכל בו לא תקין - הפטישים, האבק, הכיוון, ורגישות הקלידים. בנוסף, מיתר המי במול הנמוך ביותר נקרע וזקוק להחלפה.
שאלתי כמה יעלה כיוון פשוט של המיתרים, והוא הציע כיוון כ1100 ש"ח, בטענה ש:
כיוון רגיל - 300 ש"ח.
החלפת מיתר (אחד הנמוכים בפסנתר ו"ליפוף כפול" או משהו כזה) - 350 ש"ח.
כיוון נוסף לאחר שבוע (בטענה שכמו בגיטרה, כאשר עושים כיוון דרסטי המיתרים לא נשארים מכוונים לאחר כיון יחיד) - 300 ש"ח.
ניקוי הפסנתר, כולל פירוקו וניקוי החלקים הפנימיים - 150 ש"ח.

משהו בזה נשמע לי מוגזם, וניסיתי לראות מה אני יכול לעשות בנידון. הוא כבר כיוון פעם אחת וקנה את המיתר הקרוע, אבל אני עדיין מנסה להבין, לפני שאני משלם על כל הקומפלקס, אם יש היגיון בדבריו או שהוא מגזים.

הבנתי שריקרדו, מנהל הפורום, הוא מכוון פסנתרים מומחה ואני בטוח שיש עוד מבינים רבים בתחום... תוכלו לעזור לי?

תודה רבה!!

נ.ב. חוץ מכיוון פשוט הוא גם הציע שיפוץ כללי שכולל החלפה של כל הפטישים וכיוון של רגישות הפסנתר בכ5000 ש"ח... יותר מדי יקר לי אבל אני תוהה אם זו הצעה לגיטימית או סתם נועד לגרום להצעה הראשונה להישמע טוב יותר...

נשמע קצת יקר

לפי דבריך אני מבין שהפסנתר שלך צריך חיזוק פינים שמצריך שני כיוונים מידיים ואחד לאחר שבוע 500 שח
מיתר באס 150 שח
בקשר לפטישים אני לוקח 2500 להחלפה לחדשים אבל לא בטוח שחייבים אפשר ללטש ולעשות אינטונאציה 150 שח
אלו המחירים שלי
תשאל גם את ריקרדו הוא מעולה ועם המון נסיון
שלכם
שלומי דגול
מכוון פסנתרים

בוקר טוב ארררררג

נתחיל בעובדה כפי שציינת שהפסנתר שלך ישן מאוד.
בהרבה מאוד מקרים כשמדובר בפסנתר ישן { ולא כתוב סטאנווי בחזית}...אני ממליץ שלא להכנס להשקעה גדולה כיוון שהפסנתר
לא שווה את ההשקעה.....שוב מדובר בהשערה...!!!
המחירים שנקב שלומי לא רחוקים מהמציאות..!!!
אני גובה על כיוון כפול כ550 ש"ח + מע"מ.
לגבי מסמרי כיוון שלא מחזיקים כיוון ...אני לא גובה כסף על הטיפול במסמר הסורר...
החלפת פטישים ...אני גובה יותר משלומי ואני משער שאני מספק פטישים של רנר גרמניה או ABEL.
יקרים יותר.
מיתר בס קרוע....מיתר בעל ליפוף בודד אני גובה 180 ש"ח....ומיתר בעל ליפוף כפול 200.
דרך אגב אני מייצר את המיתרים בעצמי...באיכות גבוהה ביותר.
בנקודה זו אני חייב לציין כי בזמן העלת כיוון דרסטית....{ חצי טון ויותר}...קיימת סכנה של קריעת מיתרים.
לכן לעיתי אני ממליץ שלא להכנס להשקעה גדולה....
במחיר ההשקעה תוכל למצוא פסנתר נחמד ומטופל שייתן לך מענה טוב....
ואת זה אתה יכול לשאול את שלומי...הוא מחזיק כלים החל מ-3000 ש"ח.
כולל אחריות.
בברכה
ריקרדו פסנתרים.

למעלה