שלום

dundy

New member
שלום../images/Emo105.gif

אני רוצה ללמוד גאוגרפיה (עם התמחות באיכות הסביבה) שנה הבאה באונ' בן גוריון, החלטתי ללכת על גאוגרפיה למרות שידוע לי שאין עבודה במקצוע. אנא תגידו לי שאני טועה!! איזה אפשרויות עבודה יש לגאוגרף? (חוץ מבמערכת החינוך) תודה! דניאלה

שי רגב

New member
בערך כמו בתחום האסטרופיזיקה

השמים הם הגבול (אבל יש "בעיה קטנה" של תחבורה...
). עצתי לך: תלכי על זה, אבל במספר תנאים הכרחיים: 1. בחני עצמך בכל שלב (בלימודים ובתחומי הלימוד) - האם את אכן אוהבת את מה שאת לומדת? 2. אם את לא אוהבת - אל לתכי על התחום הזה. 3. שאלי עצמך ובחני "האם זה פרקטי"? 4. בחני "האם יש עתיד לתחום הזה"? 5. קיפצי על כל אפשרות להתנסות בעבודה בתחום, ולוא גם במחיר אפסי. הנסיון עושה את כל ההבדל!!!! בהצלחה!

dundy

New member
זהו...

החלטתי ללכת על גאוגרפיה כיוון שאני מאוד אוהבת את זה,אם לא הייתי אוהבת, הייתי בוחרת מקצוע שבטוח יש בו תעסוקה, כמו הנדסה,מחשבים או עבודה סוציאלית (למרות שבמצב שלנו פה בארץ שום דבר לא בטוח) אם זה פרקטי או אם יש בזה עתיד,אין לי מושג, לכן אני פונה אליכם. על אילו אפשרויות התנסות בתחום אתה מדבר? חוגים וכאלו?

בגיל צעיר כתואר ראשון ..

ללמוד רק מה שאוהבים. תעסוקה אינה אומרת שמצליחים להתפרנס מזה ... ולכן לימודים מתקדמים צריכים להיות פרקטיים . דעתי ודעתי בלבד. כל אחד יעשה מה טוב לו ששת

dundy

New member
הבעיה שגילי לא כל כך צעיר

לא שאני זקנה, אבל אני נשואה ומתכננת תינוק עוד כשנה, ככה שאין לי את כל הזמן שבעולם, לכן חשבתי ללמוד רק תואר ראשון ולהתפרנס ממנו...

שי רגב

New member
תעסוקה בעבודה סוציאלית../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

כפרה, כשאני אומר "תעסוקה", אני לא מתכוון ל- "התנדבות", אלא למשהו שגם משלמים לך כדי שתעשי אותו
... (וחוץ מזה, באף אחד מן המקצועות שמנית לעיל - אין היום "תעסוקה" בארץ...
)

dundy

New member
אין תעסוקה ביגלל המצב הקשה

אבל יש ביקוש. (אני רק מדברת ממה שרואים בעיתונים ותו לא)

שי רגב

New member
יש ביקוש..?

אבל אני חשבתי שאת גם רוצה להתפרנס ממשהו... (יש המווון עמודות שמחפשות מתנדבים בעלי הכשרה בעבודה סוציאלית וכד'. אם המטרה שלך היא "הומניטארית-פילנטרופית", אז ת'פדאל, בבקשה!)

dundy

New member
אני מתנדבת מספיק,עכשיו אני רוצה

להתפרנס אני לא חשבתי על עבודה סוציאלית במקום הגאוגרפיה, סתם נתתי דוגמא.

משוש30

New member
מסכימה לגמרי עם מה שנאמר

תואר ראשון למודים רק מה שאוהבים ממילא ההתמקצעות היא רק בשלב התואר השני ומעלה. רוצה להגיד לך שעבודה סוציאלית כמקוצע...נו טוף שי כבר אמר את הכל...
וגם מחשבים או כל תחום אחר שנראה כעבודה בטוחה ומכניסה בעתיד יכול להפוף למשהו קצת פחות פרקטי עד שתסיימי את הלימודים...(ראי משבר ההי טק). חוץ מזה את רואה את עצמך עובדת שועת רבות כל יום במשהו שאת לא אוהבת??? רק כדוגמא אני לומדת גיאוגרפיה היסטורית תואר שני- עוד פחות "פרקטי" מהתמחות סביבתית ואני עובדת במקצוע (מנהלת פרויקט גדול שקשור לאתרי אינטרנט ותכנים גיאוגרפיים היסטוריים). יש לי חברה שסיימה תואר ראשון בלימודים קלאסיים (יוונית לטינית וכד') כשהיא הלכה ללמוד את זה כולם צחקו עליה ועכשיו הצעות העבודה זורמות אליה כי יש מעט מאד אנשים בארץ שיודעים יוונית קלסית...בקיצור אני דוגלת בכך שתמיד צריך לעשות מה שאוהבים ולהיות טובים בזה וההזדמנויות כבר יגיעו...בהצלחה!

dundy

New member
טוב נו, אומרים שההי טק מתאושש

לא רואה את עצמי עובדת במשהו שאינני אוהבת,אך רוצה לראות את עצמי עובדת... עם תואר ראשון בלבד, עושים משהו? תודה משוש!!

משוש30

New member
כן אפשר למצא עבודה גם עם תואר

ראשון בלבד למרות שיש מעט תחומים בהם ממש מקבלים מקצוע אחרי תואר ראשון כמו ראיית חשבון, לרב התחומים כדי להתמקצע יש צורך בתואר שני. היום בגלל זילות ההשכלה הגבוהה התואר הראשון הוא בעצם מה שהייתה בגרות לפני כמה שנים, כלומר איזשהו תנאי בסיסי ולרב לא מעבר לכך. בכל מקרה יותר קל למצא עבודה עם תואר ראשון (לא משנה במה) מאשר בלי התואר. אבל מציאת עבודה קשורה בנתונים רבים נוספים מעבר להשכלה פורמאלית כך שדי קשה לענות על השאלה הזאת. בכל מקרה בהצלחה בלימודים ועם התינוק המתוכנן (מנסיון קצר בן 6 שבועות זה מה זה כיף!!)

../images/Emo140.gif"שום דבר לא בטוח ..

חוץ ממוות ומיסים ". האופציה השניה ניראתה לי קודרת מידי. תתחילי ללמוד מה שאת אוהבת אבל ככול שהזמן עובר נעשה יותר מסובך ללמוד. תאלצי להתעקש כל לילה על עוד עמוד. אף פעם הרכבת לא ממש עוזבת ,פשוט קשה יותר. תתחילי עכשיו.

שי גנדל

New member
שלום גם לך

אם תצליחי לעבוד במה שאת אוהבת זה יהיה מעולה. אבל! לדעתי, כדאי לך כבר עכשיו להחליט שאת ממשיכה לתואר שני, כי היום תואר ראשון זה כמו בגרות, אף אחד לא מתייחס ברצינות. אני סיימתי תואר ראשון ומיד שלחתי (ביוזמתי) קורות-חיים לאיזה 20 חברות. מה שקיבלתי היה שתי תשובות שליליות וראיון אחד בו לא הבטיחו לי כלום. איכות הסביבה זה טוב, וזה נושא שמתחיל לצבור תאוצה. עם קצת מזל, עד שתסיימי עם התארים המזרח התיכון יירגע קצת, המשק יתאושש ויתחילו להתייחס לבעייה הזו. ואפשרויות עבודה? הנה רשימת מה: מטאורולוגיה איכות הסביבה תצלומי אויר ולווין תכנון ערים GIS (מערכות מידע ממוחשבות) שקיים בכל גוף גדול - קק"ל, בזק, עיריות... מספיק? שיהיה לך בהצלחה!

dundy

New member
תודה רבה שי על התשובה המפורטת../images/Emo13.gif

מה אתה למדת? האם אתה עובד בתחום היום? איכות הסביבה זה באמת תחום שמתחיל לצבור תאוצה (בעלי גם בתחום הזה) היום קיימת התייחסות לאיכות הסביבה בעיקר במפעלים גדולים, אך היא מינימלית.

שי גנדל

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif

אני למדתי בת"א, בדגש על אקלים. גם בעיקר בגלל שזה מעניין אותי. עם תחילת הלימודים הייתי אופטימי בקשר לתעסוקה, ככל שהזמן חלף צנחתי חזרה לקרקע המציאות... כרגע איני עובד, לא בתחום ולא בכלל
. מה נשאר? לקוות לטוב. בכל מקרה תואר ראשון לא יזיק.

למעלה