שלום!
אני לא בטוחה שזה קשור אבל

שלום! ../images/Emo13.gif אני לא בטוחה שזה קשור אבל

ננסה בכל מקרה ... אני בת 17 וחצי, עולה לכיתה י"ב, אני לא מרבה להשתתף בפורום הזה, רק קוראת לפעמים. רציתי שתתנו לי טיפים או חוות דעת. יחסית לגילי "המופלג" אני נראית ממש קטנה... אני די נמוכה (155 סמ') יש לי תווי פנים של ילדה.. אמנם יש פוטנציאל (יש לי עצמות לחיים גבוהות, עור שחום.. יש פעמים שאני נראית, לדברי חברים, כמו פוקהונטס).. הבקשה שלי היא, אם לא קשה לכם כמובן, לתת לי טיפים איך להיראות יותר מבוגרת? (או לפחות בת 17)? איך להתאפר נכון (נכון לעכשיו אני שמה עיפרון שחור מתחת לעיין וצללית לבנה כי קיץ והאיפור נמרח ובעעעעע.. חוץ מזה לא מתאים לי איפור כבד כי אני שחומת עור ורק איפור בגוונים בהירים מתאימים לי, תקנו אותי אם אני טועה)? איך לסדר את השיער בצורה מתוחכמת? איך להבליט את הנשיות שבי? וכו'.. אני מניחה שדרושים לכם עוד פרטים על איך שאני נראית: נמוכה- 155 די רזה שיער שחור (סיני- טבעי ואני מתגאה בו!) מתולתל אבל עשיתי החלקה אז הוא היה חלק עד שההחלקה עברה לה ועכשיו הוא מן גלי כזה.. נכון לעכשיו אני הולכת או פזור עם סרט בשיער(מהבנדנות החדשות האלה) או קוקו מתוח גבוה עיניים דבש (חום בהיר) ו.. זהו אם צריך עוד פרטים תגידו.. תודה מראש

O Boy

New member
בנוגע לשאלתך...

תספורת: לבחורות נמוכות שיער ארוך יכול לתת מראה ילדותי ולכן כדאי לקצר את השיער לאורך שהוא פרופורציונלי לגוף. תתייעצי בנושא זה עם ספר. לכי לספר טוב, שיודע מה הוא עושה ואפשר לדבר איתו. איפור: להלן טיפים מאת שלי גפני. כדאי לך לקרוא. ואם יש לך את הכסף תנסי אפילו ללכת לחנותה ברמת אביב כדי שתאפר אותך וכך תדעי איך להתאפר בצורה שלא תהיה ילדותית. לא ידוע לי המחיר. והטיפים הם: מייק אפ: סוגים: לכל אישה צריכים להיות שני סוגי מייק-אפ, לקיץ ולחורף. התאמת גוון: המייק-אפ צריך להיות בפיגמנט אחד בהיר יותר מגוון העור. כדי למצוא את הגוון המתאים, מתאימים אותו לצבע של אזור אחר בגוף, בד"כ צבע החזה. טעות נפוצה היא להתאים את המייק-אפ לגוון גב כף היד, שלרוב שונה מגוון הפנים. מריחה: יש למרוח באופן אחיד על עור הפנים ולהקפיד לא להשתמש ביותר מידי חומר. לא לשים מייק אפ על הקמטים, היות וזה מבליט אותם עוד יותר. הכנת פנים לאיפור: לפני שמתאפרים כדאי להכין את הפנים לאיפור. ישנם סוגי קרמים שמסייעים להורדת נפיחות וכהות בעור. כאשר העור מוזן המייק-אפ יראה עליו יותר טוב ורענן. פצעונים וכתמים: מומלץ לכסות את השטח הבעייתי במייק-אפ מוצק ואת שאר שטח הפנים בשכבה עדינה של מייק-אפ נוזלי. חשוב לנקות את העור מדי ערב, ולהשתמש במייק-אפ נטול שומן. עור מבוגר: מומלץ להשתמש במייקאפ עדין וקל. אם יש מייקאפ רגיל בבית, אפשר לדללו בקרם לחות וכך לעדן אותו. קונסילר: לשים בגוון שהוא בטון אחד בהיר מעור הפנים. עיניים וגבות: עיניים קטנות: לאפר את פנים העין בעפרון לבן. לעולם לא לשים עפרון כהה בתוך עין קטנה. עיניים נוטות מטה: יש לאפר בצללית כהה את זווית העין ולהוסיף עפרון כהה בתוך העין. איפור כזה אוסף את העין כלפי מעלה. מומלץ לשים הרבה מסקרה, כדי לפתוח את העין ולא צללית בחלק התחתון של העין. הרמת העין: כדי ליצור אפקט של עין מורמת, יש לאפר בגוון כהה יותר בזווית החיצונית של העין וליצור משולש. מראה אלכסוני: מבהירים את עצם הגבה ומכהים בשקע בעין בצללית קצת יותר כהה. איפור עיניים ושפתיים: חשוב ליצור איזון בין העיניים לשפתיים. אם מדגישים את העיניים, צריך לעדן את השפתיים, למשל בעזרת gloss lip. מניעת יובש: להשתמש בקונסילר עם הרבה לחות ולהזין את העיניים בקרם לחות מדי ערב. איפור העפעף: צללית מבריקה ובהירה פותחת את העין, נותנת הרבה אור לפנים ומקנה מראה רענן. הרמת העפעף: לאפר את העין בחלק העליון בלבד ולא בתחתון. איפור גבות: עצם הגבה, מתחת לקצה הגבה, נקראת גם "נקודת האור". כדאי לאפר אותה בצללית בהירה. איפור קבוע בגבות: עלול להקנות מראה מלאכותי, כדי לרכך יש לעבור עם צללית על הגבות ולסדר בעזרת מברשת. הארכת גבות: יש להשתמש בשכבת צללית בהירה ועליה צללית כהה. לצייר את המשך הגבה בעזרתן, ולא להשתמש בעיפרון, היות והוא שומני ועלול להימרח. קעקוע גבות: חשוב שהצבע של הקעקוע לא יהיה מאוד דומיננטי, כדי לאפשר שינוי אם רוצים להכהות או להבהיר את האזור. סידור גבות: בודקים שקצה הגבה ממשיך קו ישר מקצה האף לזווית העין. כך גם מוודאים שהגבות שוות באורכן. עיבוי גבות: ניתן לעשות באופן טבעי על ידי צללית. בעלות משקפיים: חשוב להדגיש את העיניים, כי זגוגית המשקפיים מקטינה את העיניים. עיניים קטנות וקרובות: צללית בהירה בחלק הפנימי של העין, על גשר האף והצללה כהה בחלק החיצוני של העין, תרחיק את העיניים. בעלות ריסים בהירים: כדאי לתחום את העין בעזרת אייליינר או צללית לקבלת אשליית ריסים (אפשר גם להדביק ריסים). מריחת אייליינר: למתוח את העין מהגבה, ואז נוח למרוח את האייליינר. הכנת איילינר: ניתן לעשות אייליינר בעזרת צללית, אותה מרטיבים ומניחים בקו מעל העין. לאחר שהפס מתייבש מורחים אותו ומטשטשים וכך נוצר מראה מעושן. מריחת מסקרה: להבריש את המסקרה בבסיס הריס החוצה ולמעלה, ואז הריסים לא ידבקו. מסקרה בריסים התחתונות: יש להטות את הראש כלפי מעלה, וכך נוצר מרווח נוח למריחה בין הריס לעור. שפתיים: איפור שפתיים: על מנת ליצור מראה טבעי אבל גם קצת זוהר, יש לצבוע את השפתיים בגלוס מבריק. מעט גלוס למראה טבעי, ויותר גלוס למראה זוהר. עיבוי שפתיים: יש למרוח על השפתיים פודרה, ואז לתחום באופן מוגדל יותר בעזרת עיפרון. לא לשים גלוס שומני כי העיפרון יברח מהתיחום. הדגשת שפתיים: לרוב הנשים יש פיגמנט לבן מעל השפתיים. יש להדגיש אזור זה ע"י תוחם ואז לאפר את השפתיים. הדגשת הפיגמנטציה מקנה מראה שפתיים מלא. שפתון: כדי שיחזיק הרבה זמן, תוחמים בעיפרון שפתיים את כל מסגרת השפה, וממלאים גם בפנים עם התוחם. תחימת שפתיים: 1. מי שלא רוצה לשים שפתון, יכולה לתחום את השפתיים, להמשיך עם נגיעות קלות של ליפסטיק על השפה, ואחר כך לטשטש. זה נותן צבע וחיות לשפתיים. 2. לאודם כהה יש להשתמש בתוחם שפתיים. אופן השימוש: להשען עם היד על הסנטר ולשרטט מהאמצע, לכל צד, בצורת לב. עיבוי שפתיים דקות: אפשר ליצור הצללה בשפה ע"י כך שמאפרים את גבול השפתיים העליון בתוחם, ואת שאר השפה משאירים בצבע בהיר. מראה חושני: אפשר למרוח את העיפרון מעט מעל גבול השפה. אף: הקטנת האף: לשים צללית מעט כהה בגוון העור, ולמרוח בצידי האף מלמעלה למטה. איפור הפנים: חשוב לבחור משפחת צבעים הרמונית. משפחת הסגולים מאד מתאימה לרוב הישראליות, שגוון העור שלהן הוא צהבהב. חשוב לעבוד עם כמויות קטנות של צבע על המברשת, כדי לא ליצור כתם. לחיים: איפור לחיים: זו שגיאה לאפר את עצם הלחי עצמה. צריך לאפר מתחת לעצם הלחי. ממששים, מוצאים את העצם, ומאפרים מתחת בצבע כהה. מטשטשים כלפי מעלה וגם הצידה לתוך קו השיער. הדגשת עצמות לחיים: יש לבחור צללית חומה כהה ולהניח אותה מתחת לעצם הלחי ומעל עצם הרקה. בחלק של עצם הרקה נניח קרם בהיר נוצץ כדי להדגיש את העצם ומעל הכל - סומק. פנים מלאות: יש למרוח את הסומק על קו עצם הלחי, עם טשטוש כלפי מטה, למראה פנים מאורך. מבנה פנים עגול: ליצור יותר הצללות, להגביה את עצמות הלחיים. פנים בעלת גוון צהבהב: יש לאפר בסומק ורוד להקניית מראה רענן ומלא חיות. פנים חדות: מומלץ להשתמש בגוונים וצלליות רכות, סומק שמונח בצורה מעוגלת ושפתיים רוויות לחות. מראה טבעי ורענן: למרוח על כריות הלחיים סומק בהיר ליצירת מראה סמוק.

O Boy

New member
והחלק השני של ההודעה:

כללי: הצרת פנים: לעבוד עם הסומק במרכז הפנים ואז נוצרת אשליה של רזון, כי מי שמסתכל על הפנים מתרכז בחלק הפנימי, שיש בו סומק ולא ברוחב הפנים. מניעת מריחת איפור: בימי הקיץ החמים, עדיף להשתמש בצלליות ולא בחומרים שומניים כמו בעיפרון או איילינר. בסיס לאיפור: חייב להתאים לגוון העור. לאישה השחומה ולרוב הישראליות מתאים בסיס עם פיגמנט צהבהב. מראה לטיני: עיניים מאוד נקיות כמעט ללא צבע, עם המון דגש על הריסים העליונות והתחתונות. הקניית אור וחיות: בעזרת צללית בהירה על עצם הגבה, מתחת לגבה, מתחת לעין ובמרכז האף והמצח. אבק כוכבים: star powder, משמש לאיפור הנקודות הגבוהות של הפנים, עצם הלחי ועצם הגבה, ונותן לפנים חיות וחיוניות. איפור ערב: לא חייב להיות כבד, צלליות מבריקות פותחות את העין ומקנות מראה זוהר. הפיכת איפור יום לאיפור ערב: לעבוד יותר על הקונטרסט בין הכהה לבהיר. הוספת הצללות כהות בחלק החיצוני של העין והוספת מסקרה כהה, אפילו על המסקרה הקיימת, כדי ליצור מראה יותר דרמטי. דגש באיפור: יש לבחור תמיד איבר אחד ולתת עליו דגש (או שפתיים או עיניים). פריט חובה לאי בודד: קונסילר, להסתיר את כל הפגמים הלא רצויים בפנים. הדגשת תווי פנים: לנשים מבוגרות שתווי הפנים נופלות - צריך לאפר אותן כלפי מעלה. כל האיפור יהיה משוך כלפי מעלה, מה שייתן אשלייה של פנים מורמות. איפור נערות: נערות צריכות להקפיד על איפור עדין מאוד, סוג של שקיפות, מתן רעננות ע"י פיגמנט עדין. מראה רענן לחורף: בחורף כדאי להבריק את הפנים. את עצמות הלחיים, עצם הגבה והעיניים. אם הולכים עם שמלה חשופה, אפשר לשים גם על הכתפיים. מראה סקסי: להדגיש את העיניים באיפור כהה וליצור מראה של עיניים חזקות. מראה זוהר: למרוח פודרה מבריקה מקצה הלחי לכיוון הרקות. מראה חתולי: לאפר את העיניים באיי-ליינר שחור, לשים דגש על איפור חזק בקצה העין ואיפור בהיר בעצם הגבה. להשלמת המראה להדגיש מאוד את הריסים. אפשר אפילו להדביק ריסים מלאכותיים. עור פנים נקי ורענן: אפשר להכין מסכה פשוטה ויעילה ע"י ערבוב סוכר לבן עם סבון פנים. למרוח על עור הפנים ולעסות. אחרי כמה דקות לשטוף (טוב גם כפילינג). בעלות צבע עור בהיר צהבהב: כדאי להשתמש במשפחת הכתומים ג'ינג'ים כדי לרכך את הפנים ולהשתלב בהם. עור פנים כהה/חרדלי: לא לשים סומק כהה, אלא בגווני אפרסק. עור בהיר או חיוור: רצוי להשתמש בגוונים דומיננטיים וכהים יחסית. נערות בגיל ההתבגרות: רצוי להשתמש במעט איפור טבעי. גובה: לכי עם נעליים גבוהות, עקבים, את תראי איך פתאום זה מבגר אותך. תנסי.

אמאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

אורו'ש, שיחקת אותה בהודעה שלך!! אתה רוצה להגיד לי שכתבת את כל זה או שהעתקת את זה מאיזה מקום?!

בקשר לשיער לא כלכך נכון.

בפעם האחרונה שהסתפרתי הסתפרתי די קצר. כולם אמרו לי שנראיתי כמו ילדה בת 5. ככה שזה מאוד תלוי.

שמעי...

הגובה פה הוא לא העיניין... אני לדוגמא גם כן בת 17+ עולה ליב ו174 ס"מ... אבל יש לי בייבי פייס... ולמי שיש בייבי פייס אני לא חושבת שיש סיבה לבגר את עצמך.. אבל אחותי,פס לבן מעל העין?! אולי תנסי שחור שחור צבע שתמיד מבגר.. תשלחי תמונה אולי נוכל יותק לעזו לך =)

לא פס לבן!!! צללית!

ולאו דווקא לבנה.. אלא צבעים בהירים.. זה הרבה יותר יפה לי.. עם העור השחום.. ובכלל עכשיו אחרי ההשתזפות שלי

una chiqita

New member
אוקיי אז ככה

דבר ראשון צלליות לבנות או בהירות לפני דעתי לא מטעים לשחומים. אבל הצלליות החומות מתאים לכל אחד. קצת עיפרון שחור מתחת לעין ומעל. אבל לא יותר מדיי המראה העדין הכי יפה. בשיער את יכולה לעשות פנים .. או ללכת עם קוקו גבוהה.. אבל אני חושבת שהרבה לא נוכל לעזור לך כי אנחנו לא יודעים איך את נראית בדיוק. אבל את יכולה לראות קטלוגים תמונות של דוגמניות איך הן מתאפרות ולבקש מחברה שתאפר אותך ככה (תעשו לכם איזה יום כיף כזה) ואז תדעי מה הכי מתאים לך.. הבצלחה

נו מה את בסדר../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

הכי יפה לשחומים והכי מתאים זה צבעים בהירים ול"לבנים" דברים כהים.. זה דבר נורא ברור והגיוני.. צללית חומה למישהו שחומה
דבר ראשון בקושי יראו את הצללית וזה גם ממש לא יתאים לה ולכל השחומות למיניהן..

una chiqita

New member
אבל צללית לבנה ומזעזעת??

מילא.. ליציעה לא לכל יום.. לכל יום אם היא תשים צללית חומה לא ישימו לב שהי שמה אבל זה יבליט לה את העיניים וגם היא תראה כאילו היא לא מאופרת זה יפה וזה ממש עדין..למרות שאני לא שחומה אני שמה צללית בצבע עור כמו שלי וזה מבליט לי את העיניים.

למעלה