שלום
אשמח להמלצות

Molchansky

New member
שלום../images/Emo13.gif אשמח להמלצות

אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על מלחינים ויצירות מתקופת הבארוק לצ'מבלו וכלי נשיפה עד עכשיו שמעתי הרבה באך, טלמן, ויואלדי אז אני אשמח אם למישהו או מישהי יש המלצות לעוד מלחינים מתקופת הבארוק לכלים שהזכרתי. וגם אני אשמח להמלצה לאיזו יצירה או שניים של שנברג בשיטת 12 הטונים, משהו שלא יפחיד אותי יותר מדי להתחלה
ואני אשמח להמלצה על עוד מלחין או שניים באותה שיטה ואם אפשר גם ליצירות שלהם שממולצות להתחלה תודה מראש

dombi7

New member
אפשר להציע כמה

אתה יכול להקשיב לשתי הרביעיות האחרונות. כאשר בין השנייה לשלישית מפרידים 20 שנה. והסגנונות שלהם (1-2 מול 3-4) ממש שונים לחלוטין. חוץ מזה שלשתי הראשונות יש סולם, לאחרונות יש רק מספר ואופוס. זה לא "מפחיד" כמו שאתה אומר, ואפשר באמת לראות איך הוא מטפל במשפט שלו ומחלק אותו לכל הכלים. אז השלישית אופוס 30, והרביעית אופוס 37. לאחר מכן הייתי לוקח את "הניצול מגטו וורשה". היצירה כתובה לתזמורת וזמר בריטון, למרות שהוא לא ממש מזמר, אלא שר בצורת השפרכגזאנג. שירה דיבורית. וזאת אחת היצירות ההכי מאוחרות שלו. נכתבה אחרי שפגש ניצול מוורשה אחרי המלחמה (שנברג נפטר ב51). הוא מספר שמה באנגלית על המאורעות של לילה אחד... זה מאוד מטלטל אותך בהתחלה. הסיום בכלל, לדעתי הוא פשוט מדהים. ולדעתי אחרי שתקשיב לכל זה... אם לא הקשבת עדיין, לך על "פיירו הסהרורי" או Pierrot Lunaire. ממש אחת מיצירות המופת שלו. היא ב1912, ובעיקרון היצירה מרמזת על שיטת ה12 טונים. זה עם זמרת והרכב קאמרי שמשתנה. הייתי גם מקשיב לזה אך ורק עם הטקסט ותרגום. אחרת אין טעם. בהצלחה.

Molchansky

New member
תודה רבה../images/Emo13.gif

חלק מהיצירות המוקדמות שלו שלא בשיטה שהזכרתי יצא לי לשמוע ומאוד אהבתי המון תודה על ההמלצות אני אשיג ואשמע

Molchansky

New member
שמעתי היום

את הניצול מוורשה, מאוד מצמרר, די התחברתי למוזיקה יש משהו שמאוד דומה לחלקים מהמוזיקה של הינדמית', אני עוד לא יכול בדיוק לשים את האצבע על מה, אני צריך להכנס יותר לעומק בשביל זה. הקטע בסוף עם התפילה בעברית ממש מהמם. אגב אתה יודע אולי איפה אני יכול למצוא טקסט ותרגום לפייר הסהרורי?

dombi7

New member
הנה כמה כתובות

אם זה לא הכתובת שאתה מצאת, אז הנה עוד אחת, ועוד שניים עם קצת מידע על העניין http://www.colleges.org/~music/modules/pierrot/history.html http://www.colleges.org/~music/modules/pierrot/paintings.html http://www.columbia.edu/itc/music/reserves/lp000/text/pierrot.html האחרונה זה עם הטקסט באנגלית (בלי גרמנית)

Molchansky

New member
תודה

יש בעיה עם הקישורים של המידע, הם מובילים לעמוד שטוען שהאתר בעמוד חדש, ומשם זה מגיע לאיזה מקום מוזר שלא מצאתי בו מידע על היצירה

Petrus

New member
עוד שתי יצירות דודקפוניות חשובות

ולא של שנברג, אלא של חבריו במה שמכונה "האסכולה הוינאית השנייה", והם כמובן וברן וברג. הסימפוניה אופוס 21 של וברן, נחשבת ליצירה חשובה מאוד מהיצירות שנכתבו בשיטה, היא מאוד אבסטרקטית ודי קשה, לפחות לטעמי, אבל יש בה כל מיני עניינים של סימטריה, כשלמשל אם מנגנים את היפוך הראי של השורה מתקבל הסרטן (או להיפך, אני אף פעם לא זוכר
) וכמובן הקונצ'רטו לכינור של אלבן ברג, שהוא דוגמה נפלאה לכך שאפשר לכתוב גם מוזיקה טונאלית בשיטת שנים-עשר הצלילים. השורה מתחילה בטרצות עולות שמציירות את האקורדים סול מינור, רה מז'ור, לה מז'ור ומי מז'ור, ארבעת הצלילים האי-זוגיים של השורה (סול, רה, לה, מי) הם ארבעת המיתרים הפתוחים של הכינור (וכך גם נפתחת היצירה), וארבעת הצלילים האחרונים של השורה הם התחלה של איזו מנגינת כוראל, ואח"כ ברג אפילו משתמש בהירמון של באך לאותו כוראל.

Molchansky

New member
תודה רבה

את וברן וברג עוד לא יצא לי לשמוע בכלל נשמע מעניין מה שתיארת מוברן, אני מאוד אוהב את ההיפוכי ראי במוזיקה, גם בדר"כ מוסיף את זה כשאני מלחין, זה נחמד. אני אשמע את 2 ההמלצות, זה בהחלט נשמע מעניין

יפתח מ

New member
אני חושב שאפשר להוסיף

לשתי היצירות המצויינות האלה גם את האופרה "ווצק" מאת אלבן ברג שנכתה בין השנים 1917-1921, יצירה מופלאה. טוב, ראיתי שכבר המליצו על הפליט מווארשה (הדודקפונית האהובה עליי) ועל הקונצ'רטו לכינור אופוס 21, אז חוץ מזה אין לי עוד מ להוסיף...

Molchansky

New member
לגבי הניצול

שמעתי את זה היום עוד כמה פעמים, אני כולי מזועזע הבניה של המתח שם, ואיך שזה מתפוצץ בשמע ישראל זה מדהים ומפחיד ביחד

orenbz13

New member
תשובה

לצערי לא עולות לי כרגע יצירות של מלחינים אחרים ממי שהזכרת אך ישנן את היצירות הבאות: J.S Bach-Harphsichord Concertos.

Molchansky

New member
תודה

יש לי את היצירות האלו של באך כבר, באמת יצירות יפות
אגב אם מישהו מתעניין ביצירות לצ'מבלו אז יש את פרנסואה קופרין (Francois Couperin) גם מתקופת הבארוק כמובן

למעלה