שלום!
בבקשה

MommyHug

New member
שלום! ../images/Emo13.gif בבקשה ../images/Emo206.gif

יש לי כמה שאלות... יש לי עורך דין שמתעסק עם תביעה ממספר תאונות שלי. הייתה לי תאונה לפני שנה וחצי- עליה כבר קיבלתי כסף, אך סכום זעום. הייתה לי תאונה לפני שנה שבה שברתי קרסול ונותחתי ושמו לי ברגים לתמיד. הייתה לי תאונה לפני חודשיים ממנה יצאתי ללא פגע, אך כאבים רבים. הייתה לי תאונה ביום חמישי האחרון ונפגעתי בראש (זעזוע קל). הבעיה היא שחבריי אומרים לי שעורך הדין שלי רדום. הוא לא עושה דבר ולא מביא לי את הסכום שיכול היה. האם זה נכון כפי שהוא אמר שבתאונה ההיא עם הרגל צריך היה לחכות שנה? מדוע אם כן אני לא מקבלת עדיין (עברה שנה) את הפיצוי? בינתיים העלויות עליי, והן גבוהות (תיקון האופנוע, הוצאות אמבולנס ומוניות כאשר שברתי את הרגל) ואני במצב כלכלי קשה מאד כיום, הבנק יושב לי על הוריד שאני אתן לו כסף לסגור את המינוס, ואין לי. מדוע הוא מתמהמה? האם זה הגיוני? הרבה אומרים לי להחליף עורך דין. האם זה אפשרי אחרי שכל המסמכים כבר אצלו? האם זה אפשרי לדרוש ממנו את כל המסמכים? בבקשה תעזרו לי אני אובדת עצות (ועם כאבים)... תודה!

תשובה

1. במידה ואינך עובדת בגלל התאונות, באופן שנגרע ממך כושרך להשתכר, אפשר להגיש לחברת הביטוח דרישה לתשלום תכוף, שאמור לכסות את הוצאות המחיה והשיקום שלך. אם חברת הביטוח לא תיענה לדרישה או שתציע סכום נמוך מדי, אפשר להגיש בקשה לביהמ"ש. מה שיתקבל במסגרת "תשלום תכוף" יקוזז מהפיצוי הסופי שתקבלי בגין התאונות. 2. אם כל התאונות היו על האופנוע מצבך יחסית טוב, כי הטיפול כולו מרוכז מול חברת ביטוח אחת. זה מונע את האפשרות שחברה אחת תנסה להפיל את האחריות למצבך על חברה אחרת. 3. את יכולה תמיד לשמוע second opinion ואפילו third ו-fourth. התקשרות עם עו"ד היא לא חתונה קתולית. וכן, את יכולה גם להחליף עו"ד. הנוכחי יכול לדרוש ממך כיסוי ההוצאות שהיו לו בגין הטיפול, או כפי שסיכמת איתו, אם סיכמת איתו, אחרת. 4. בד"כ נוהגים להמתין כשנה לאחר תאונה על מנת שהמצב הרפואי (לרבות הנכות, אם נגרמה) יתגבש. זה לא אומר שבתוך אותה שנה אי אפשר לפנות לחברת הביטוח במסגרת מו"מ לפשרה. אם גם את זה עוה"ד שלך לא עושה, יתכן שכדאי לדרבן אותו. אבל כל נושא נבדק לגופו. בקשי לקבל דו"ח מצב לגבי הטיפול בתיקים ולפי זה תדעי כיצד להתקדם.

MommyHug

New member
תודה

לגבי מספר 3 שלך, הוא מקבל אחוזים ממה שאני אקבל. אם אני עוברת עו"ד הוא יכול לבקש פתאום כיסוי הוצאות בכל זאת?

mol3

New member
הבעייה שלך זה לא העו"ד

עם ממוצע של תאונה כל 4.5 חודשים... אני בכלל מתפלא שיש לך עוד 2 אצבעות שלמות כדי להקיש על המקלדת.

MommyHug

New member
לך ל... אני לא אגיד לאן

אבל לפי איך שאתה מדבר אתה בטח כבר שם תהנה

mol3

New member
סליחה, לא התכוונתי לפגוע...

תשמרי על עצמך בכביש.

למעלה