שלום
מספר שאלות ברשותכם..

אן8

New member
שלום../images/Emo13.gif מספר שאלות ברשותכם..

קראתי קצת באתר של OA אבל כמה דברים נותרו קצת לא ברורים ואולי מישהו כאן יידע... האם OA תומכים בהימנעות מוחלטת מחומרים מסויימים שנחשבים ממכרים כמו קמח לבן או סוכר? או שההחלטה היא אישית? אם לא, מה בעצם משמעות ההימנעות - האם הכוונה היא לכל אכילה שחורגת מהרצוי? מתי ואיך עובר בעצם הגבול בין אכילה טיבעית ורצוייה לבין אכילה כפייתית? (אני אישית לפעמים מתקשה לקבוע לגבי עצמי..) תודה מראש...

OA ענת

New member
הימנעות

הימנעות על פי ספר ההימנעות של OA היא מאכילת יתר כפייתית. הימנעות היא אכילת 3 (או יותר) ארוחת ביום ולא שום דבר ביניהם. כאשר מספר הארוחות והמזונות שאוכלים בתוך הארוחות (דהיינו תוכנית אוכל) תלוי באורח החיים ובמצב הבריאותי של על אחד ואחד. כמספר חברי OA - כך מספר תוכניות האוכל האפשרויות... ההימנעות - אינה תלויה בתוכנית האוכל, תוכנית האוכל יכולה לסייע לשמור על הימנעות. הימנעות יכולה לכלול תוכנית אוכל, אבל הימנעות זה לא תוכנית האוכל. דהיינו - שגם אדם שאין לו תוכנית אוכל קבועה יכול להימנע מאכילת יתר כפיתית, על ידי שימוש בכלים נוספים שOA מציעה. לי אישית תוכנית אוכל מסייעת להימנע מאכילת יתר. תוכנית האוכל היא סוג של גבול. חומרים - למיטב ידעתי לOA אין דעה רשמית ביחס להימנעות מחומרים "ממכרים", לקבוצת הבת של OA שנקראת HOW יש עמדה ביחס לצריכתם וכמותם (הכמויות המדוייקות מועברות על ידי מאמן למאומן). הגבול בין אכילה טיבעית לאכילת יתר - זה בדיוק ההבדל שנדון פה בעבר ביחס למה ההבדל בין סתם לאהוב אוכל לבין התמכרות לאוכל. התשובה שלי היתה שלדעתי ההבדל בין אכילה שהיא "נורמלית" ומקורה רק באהבת מזון, לבין אכלה שהיא "לא נורמלית" ומקורה בהתמכרות - נמצא בתגובות הגוף והנפש: אנשים "נורמלים" משתמשים באוכל על מנת לספק לגוף שלהם אנרגיה על מנת שיוכלו לחיות - ז"א סיפוק פיזי... המטרה של המזון (כמובן שרצוי שיהיה טוב וטעים) היא לתמוך בקיום החיים. אנשים שמכורים לאוכל "משתמשים" באוכל על מנת לקבל מהאוכל סיפוקים רגשיים, ובאיזשהו שלב הם כבר לא אוכלים בשביל לחיות - אלא חיים בשביל לאכול.... רוב האנשים בעולם אוהבים לאכול, אוכל טוב זה דבר נפלא, אבל אנשים שאוהבים לאכול, לא יזיקו לעצמם על ידי האוכל, לא יענישו את העצמם על ידי האוכל... אנשים שמכורים - משתמשים באוכל ממש כמו שאלוכוהוליסט משתמש באלכוהול ומסומם בסמים... ואני ארחיק לכת ואומר שזה ההבדל בין אדם שאוהב לעשות סקס לבין מכור לסקס... ההתמכרות גורמת לכך שגם כשיודעים שזה לא טוב (הסמים, האלכוהול, האוכל, הסקס) - כבר לא מסוגלים להפסיק. אני מקווה שעניתי לך על השאלות, ואם יש עוד אשמח לענות. ענת

אן8

New member
תודה רבה לך ../images/Emo140.gif

יש לי עוד שאלה קטנה, יותר נכון הבהרה של השאלה המקורית שלי, בנוגע להבדל בין אכילת יתר לאכילה טיבעית- התכוונתי לשאול, בתקופות של ניסיון להימנעות, יכול לקרות מצב של אכילה מעבר לתפריט, או מעבר למתוכנן. אז נכון, יש מקרים שבהם קל מאוד לזהות שזהו בולמוס ולא אכילה הגיונית, אבל לי אישית גם יש מקרים שמרגישים גבוליים משהו, וקשה לי להבחין האם זה מצב לא רצוי וסימן אזהרה, או משהו שהגיע ממקור אחר - למשל אם אכלתי מעט מידי באותו יום - ואז אין סיבה שאסתכל על זה בביקורתיות. חלק מזה גם קשור לתחושה של עירפול מנגנוני הרעב והשובע, עד כדי תחושה שאני לא באמת יכולה לסמוך עליהם. רציתי לדעת אם זה מצב אופייני, ואם יש איזשהם מאפיינים ספציפיים שרצוי שאשים לב אליהם, שמאפיינים אכילה ריגשית. מקווה שהייתי ברורה, ושוב תודה :)

OA ענת

New member
זה נורא אישי ומאוד תלוי באישיות

יש אנשים קפדניים שכל סטיה הכי קלה מתוכנית האוכל שלהם משמעותה נפילה, בעוד אחרים שכל עוד הם אוכלים במסגרת התוכנית הם בהימנעות.

ארטור

New member
מ-OA על תוכנית אכילה../images/Emo91.gif

לאו.איי. אין שום עמדה באשר לתיכנון של תזונה נכונה, כדי להפחית משקל או לשמור על משקל. ר בים באים לאו.איי. בציפייה לדיאטות הרזיה, שקילה והרצאות על אוכל ומשקל. להפתעתם (ותכופות לרווחתם) הם מגלים שאו.איי. איננה מציעה את הדברים האלה. מדוע? מ פני שאוכל ומשקל הם רק הסימנים לבעייתנו. אנחנו משתמשים באוכל כשם שאלכוהוליסט משתמש באלכוהול והנרקומן משתמש בסמים. ושעה שהדיאטה עשוייה לעזור להפחית משקל, היא לעיתים קרובות מחריפה את הדחף לאכול אכילת יתר. ה פתרון ש”אכלני יתר אנונימיים” מציעים אינו כולל עצות לדיאטה. לאו.איי. אין שום עמדה באשר לתכנון של תזונה נכונה, כדי להפחית משקל או לשמור על משקל. איננו מספקים תוכניות אוכל, דיאטות, מרכזי הדרכה, אישפוז או טיפול. או.איי. גם אינה מנהלת מחקר והדרכה בתחום הפרעות אכילה.

למעלה