שלום
עזרתכם בבקשה

thumbelita

New member
שלום../images/Emo13.gif עזרתכם בבקשה../images/Emo9.gif

שלום לכולם, אני אושרת, תלמידת י"ב וב-24 באוקטובר אני יוצאת עם המשלחת לפולין. אני בטוחה שאני אקרא, אכתוב ואעזר עוד הרבה בפורום, אבל לפני זה אני רוצה לבקש עצה/הצעה/כל דבר שיעזור.. אז הבעיה היא כלכלית. לא שלי. יש לי חברה (שפעם היינו ממש קרובות- התרחקנו מאוד, אבל עדין חברות) שיש לה, כמה צפוי ונפוץ, בעיה כלכלית. היא אומנם קיבלה מלגה של 1400 ש"ח, אבל זה לא מכסה אפילו חצי (אצלנו המסע עולה 1200$). למרות שהתרחקנו, חשוב לי מאוד שהיא תיסע לפולין ואני יודעת שגם לה (לאף אחת מאיתנו אין קרובים ניצולי שואה, אבל זה חשוב לנו לפחות באותה מידה). עפ"י התכנון היא הייתה אמורה לעבוד בחופש- אבל זה לא יצא =[ לדעתי, יש לה עוד סיכוי לצאת למסע (התשלום האחרון הוא בדצמבר) ואף אמרתי לה את זה (אולי עשיתי טעות?) דירבנתי אותה לחפש עבודה ואני מנסה לעזור בעצמי.. אני חושבת שאני אוכל לבקש מההורים שלי להשלים את הסכום החסר (כבר שאלתי את אמא שלי, היא אמרה שזה יהיה קצת קשה אבל אם זו הברירה היחידה היא מוכנה)- אבל, החברה בטוח לא תסכים לקבל את הכסף- גם לא בתור הלוואה.. אז מה עושים? מוותרים? לא יכול להיות שאי אפשר לעשות כלום! ונכון שאין הרבה זמן, אבל באמת שניסינו קודם. מישהו היה פעם במצב דומה? יש רעיונות? בבקשה תגיבו, כל דבר יכול לעזור או אפילו לתת לי כיוון חשיבה... תודה מראש אושרת.

crazy monkey

New member
מממ עבודה

כדאי לה לחפש עבודה עכשיו (למשל בסקרים או בפאסט פוד), בתחילת הלימודים כשאין עוד לחץ זה הזמן הכי טוב לעבוד, ועוד עצה זה לדבר עם האירגון של המשלחת או מישהו מבצפר... אולי יכולים לעשות הנחה עקב המצב הבטחוני... בהצלחה ושיהיה מסע טוב

trigotrigo

New member
אולי פשוט תתני את הכסיף לביה"ס

ואז יגידו לחברה שלך שהחליטו להגדיל לה את המלגה, וזהו?

רעיון טוב

אם תתני ת'כסף ישר לבצפר בלי שהיא תדע זה יהיה טוב יותר כי ככה היא לא תדע שמישו שילם בשבילה ולא יהיה לה לא נעים אח"כ וזה.... אבל אם בשבי המשפחה שלך זה הוצאה גדולה כאילו אז שווה שתחשבו שוב

thumbelita

New member
חשבתי על זה,

אבל יש עוד ילדה במצב דומה (שהיא דווקא כן מצאה עבודה והנסיעה שלה לא עומדת בסימן שאלה)- וזה יראה מוזר אם רק אותה חברה תקבל פתאום את כל הכסף.. ומה לעשות, המסע שלי הוא הוצאה גדולה להורים שלי (למרות שאני מנסה לעזור), ואם הם יעשו עוד מאמץ בשביל החברה זה בכלל יהיה אצילי מצידם, אבל לממן גם את השאר נראה לי מוגזם- שלא לומר בלתי אפשרי... תודה בכל זאת

trigotrigo

New member
אף אחד לא חייב לדעת

זה יכול להיות דיסקרטי לחלוטין בין בית הספר לבין החברה שלך, אף אחד לא חייב לדעת מאיפה היא קיבלה את התוספת.

irashady

New member
כנסי לפה

אני לא רוצה להישמע אגואיסטית או משהו אבל המצב הכלכלי של המון אנשים בארץ לא משהו גם שלי לא אבל את יודעת מה, אני יצאתי וחיפשתי עבודה.. ומצאתי, ועשיתי דיי הרבה כסף בחופש כי קרעתי את התחת אני מממששש לא חושבת שההורים שלך צרכים לתת מהכסף שהם עבדו בשבילו בשביל לפרנס את המשפחה שלך למישהי שהייתה יכולה, ועדיין יכולה להרוויח את הכסף הזה לבד זה תמיד נורא קל לקחת כסף מאחרים זה שטויות למצוא עבודה, במיוחד לנוער ואני מדברת מנסיון, אחרי המון זמן שאני הדחקתי את זה ואז פשוט יצאתי לעבוד, והיום אני מממנת לעצמי המון דברים, בלי עזרה של אף אחד שתצא ותמצא עבודה ההורים שלך לא צרכים לממן לה כלום אני לא הייתי מבקשת מההורים שלי בשבילי סכומים כאלה בכלל

thumbelita

New member
תודה לכולם על העצות^_____^

התחלנו לחפש עבודה..ומתברר שאמא שלה תוכל לשלם עוד חלק קטן..ברור שזה לא יספיק ואני בספק אם היא תרוויח מספיק עד למסע, אבל אולי זה יקטין את הסכום החסר ולהורים שלי יהיה יותר קל לעזור.. אם למישהו יש עוד רעיון/הצעה/למי ניתן לפנות אני אודה לכם מאוד
ושוב תודה על העזרה

irashady

New member
שתלך לחפש עבודה

אין כזה דבר שאי אפשר למצוא מי שירצה ימצא עבודה יש לה מספיק זמן עד דצמבר, בכיתה י"ב היא כבר לא ילדה קטנה - היא יכולה לעבוד ואני יכולה להבטיח לך שכל אגורה שווה את המסע הזה הייתי משלמת שוב על המסע הזה מהכסף שקרעתי את התחת בשבילו בשביל שאני אוכל לצאת שוב

thumbelita

New member
שלום../images/Emo13.gif

קראתי את שתי התגובות שלך
והיא ממש לא מישהי עצלנית או משהו..אפילו מדודה שלה היא לא הסכימה לקחת הלוואה.. בעיר שלי באמת קשה למצוא עבודה (אני מדברת מניסיון, חיפשתי בדקדקנות כל הקיץ).. המקצוע היחידי שעוד איכשהו אפשר למצוא בו עבודה הוא מלצרות- ומערכת השעות שיש לנו השנה לא מאפשרת לאף אחד לעבוד בזה בלי לפספס שיעורים באופן משמעותי (גם ילדים שכן עבדו בזה מפסיקים).. החברה ומשפחתה לא רעבים ללחם, אבל מסע לפולין אין באפשרותם לשלם. בכל מקרה, מלבד המלגה החברה הצליחה להשיג עוד 2000 ש"ח- אבל שוב: זה לא מספיק. לפי מה שהבנתי הסכום החסר הוא 1500-2000 ש"ח ולא הייתי פונה להורים שלי בבקשה כזאת אלמלא הם הציעו זאת בעצמם (לפני די הרבה זמן..אז דחיתי אותה אבל עכשיו ההצעה באמת נחוצה..למרות שכפי שכבר הזכרתי- אותה ילדה לא הסכימה וצריך לציין שגם אמא שלה לא) אני מבינה שהפתרון היחיד כנראה הוא למצוא עבודה- ואנחנו באמת מחפשות הרבה. נצטרך להתאמץ יותר. תודה על זריקת העידוד וההתייחסות

irashady

New member
אל תדאגי

אני בטוחה שהיא תצליח להשיג בכל דרך עוד 2000 שקל בזמן הזה... אפילו בעבודה חלקית של כמה שעות ביום שתנסה רשתות מזון מהיר... כמו מקדונלדס/ברגר קינג/בורגראנץ'... שאני יודעת שקשה להגיע לעבוד שם אבל המשמרות במקומות האלה נורא נוחות, במיוחד כשאת קובעת לעצמך את השעות שאת יכולה לעבוד בהן ואני יודעת כי אני עובדת מקדונלדס... שתנסה, אפילו בעיר ליד.. הם משלמים נסיעות, אפילו ל-4 שעות ליום 3 פעמים בשבוע... היא תכניס את הכסף שהיא צריכה מקסימום, במקרה הכי גרוע שתיקח את הכסף כהלוואה מההורים שלך למשל ותתחייב להחזיר פשוט... ככה לא יהיה לה על מה להרגיש רע שיהיה המון בהצלחה!

למעלה