שלום
שאלה...

PhoenixSuns

New member
שלום ../images/Emo13.gif שאלה...

(אני לא ידע כמה זה קשור לפורום אבל בכל זאת
) אני בן 15... אני משחק ספורט תחרותי (טניס אם זה משנה) ובגלל בעיות ברכיים כנראה שבקרוב מאד אני נאלץ להפחית אימונים משמעותית הרבה אורטופדים כבר אמרו לי ללכת לשחייה... וכנראה שלשם פני מועדות בקרוב. שאלתי היא, אם אני אשחה משהו כמו 4-5 פעמים בשבוע מה זה יעשה לגוף שלי? כתוצאה מהשחייה אני ארזה (מה שלא רצוי ממש) בכל זאת זה אירובי לא? או שלהפך אני אתחזק ותשתפר הסיבולת וכו'..ריבועים? על מה זה משפיע? או שזה זה לא ישפיע כלל? (יחד עם זה אם זה משנה אני עושה יום כן יום לא כפיפות שכיבות ומתח לאורך תקופה כבר וגם אימונים, אמנם לא כל השבוע, אבל כפעמיים שלוש קצרים של טניס, מה תהיה ההשפעה על הגוף..? ). תודה...

חן M

New member
עצהה קטנה..

הלכת לאורטופד או רופא המתמחה בספורט? וילדים? בעיקרון תלוי איזה סגנון שחיה אתה שוחה.. ובאיזה עצימות... אבל בגדול אתה כן עושה פעילות אירובית וזה נחשב לפעילות אירובית אתה לא אמור לרזות אם תאכל בהתאם להוצאה הקלורית היומית שלך... בשביל זה אתה צריך תפריט מאוזן... הסיבולת השרירית אמורה להשתפר כתוצאה משחייה וכך גם סיבולת לב ריאה[בתנאי שמשך השחייה והעצימות שלה מתאימים] ההשפעה על הגוף: יכול להיווצר שיפור בגוף אך כתוצאה ממחסור בשיטות אימון/תרגילים/זויות שונות יכול להיווצר מצב של חוסר התקדמות לאחר ההתקדמות הראשונית...

PhoenixSuns

New member
אממ הייתי אצל אורטופד..

לא אצל רופא ספורט, אורטופד, ולא אחד... בסופו של דבר אני מבין שפשוט טניס זה ספורט לא בריא לברכיים.. וכרגע אין בדיוק באפשרותי לבנות מגרש מחימר או דשא ליד הבית כדי שיהיה פחות זעזוע
אז כנראה שצריך להפחית לא? איך לדעתך אפשר "לטפל" בברך בצורה הטובה ביותר או לתת לה את התנאים הטובים ביותר (מדרסים וכו'...) ובקשר לשחייה, מאיפה אפשר להוציא תוכנית אימונים טובה? ואפשר להתנפח משילוב של שחייה עם תזונה? או שזה פשוט לא קשור או שצריך טכניקה ויכולת ברמה גבוהה יחד עם גנטיקה טובה? ותודה על התשובה המהירה

חן M

New member
בשביל העיניין של הברך הייתי ממליץ

לך ללכת קודם כל לפיזיותרפיסט המתמחה בעיניין זה... אתה חייב אבחון של מקור הבעיה בכדי לטפל בה באופן יעיל... אני שמח שאתה מודע לגופך ומודע לזה שאתה אמור להפחית מהאימונים עקב עומס מתמשך על הברכיים... בקשר לתכנית שחייה נסה בפורום שחייה... לא הייתי מדבר במושגים של להתנפח אבל בהחלט ניתן להגדיל מעט מסת שריר במיוחד בתקופה הראשונית של האימונים.. אבל אם אתה מצפה לעלות בצורה ניכרת במסת שריר זה לא המקום.. שילוב של תזונה ביחד עם פעילות ספורטיבית הוא דבר בעל חשיבות רבה הגוף שלך מוציא המון אנרגיה בזמני מאמץ והוא צריך מזון כדי להתאושש מהמאמץ שעבר ובכדי להיות מוכן למאמץ הבא ..

PhoenixSuns

New member
תודה ../images/Emo13.gif לגבי מקור הבעיה

חלק אומרים שאין כלום חלק אומרים שהפיקה לא במקום/רצועות ועוד כל מיני דברים שכבר שכחתי.. אבל כנראה שתכלס בלי קשר טניס לא בריא לא? אני שומע על הרבה מבוגרים שאומרים שטניס דפק להם את הברכיים... וגם זה לא ספורט סימטרי אז יכול להיות שזה הזדמנות טובה לעבור לספורט כמו שחייה לא? למרות שאני מתכנן ללהמשיך עם הטניס (קצת אימונים בשבוע ולא ללכת לכל תחרות...) , פורום שחייה? איפה יש? ואיזה תוכנית אימונים (אם אפשר לקרוא לזה ככה) כדאי לעשות בבית (כנגד משקל הגוף לא משקולות) כרגע אני עושה 25*4 בטן (בשיפוע) שכיבות שמיכה 10*3 ברוחב הכתפיים 2*8 רחב 2*8 יהלום 3*4 מתח.. לחלק את זה אחרת? תודה על התשובות ולילה טוב..

PhoenixSuns

New member
ואיך לשלב (אם בכלל צריך)

את הכפיפות שכיבות מתח עם הטניס/שחייה.. כדאי שזה לא יתנגש או שזה לא קשור? ולעשות יום כן יום לא? וסליחה על ריבוי השאלות

חן M

New member
תשובה:

כדי לדעת אם התרגילים מתאימים מבחינת העצימות צריך לראות אותך מתרגל ולראות שאינך מפצה בתרגיל.. ניתן לשלב את התרגילים עם אימוני השחייה טניס... בקשר לימי המנוחה בין אימון לאימון שוב זה תלוי לאיזה עומס יסף העגעת דרך תרגילים אלו על השרירים... 2-3 בשבוע נשמע סטנדרטי...

למעלה