שלום
שוב אני...

Marble Arch

New member
שלום../images/Emo13.gif שוב אני...

אשמח לקבל עזרה על "הפיכת" שירים מדיסק לקבצי mp3. הורדתי את הCDex וחשבתי שזה יהיה פשוט אך מסתבר שלא.
אז אם מישהו יכול לתת לי הסבר ברמה של מפגרים אני יותר מאשמח.
לילה טוב.

Marble Arch

New member
תוספת (הודעות כפולות זה אני..)

יש לי את האיריבר 799, יש לו חיבור שאומר שאפשר להקליט שירים מנגנים אחרים.. אפשר לחבר אותו לדיסקמן ולהקליט?.. ואם כן, האם זה יוצא אחד לאחד של קבצים או הקלטה כמו שמקליטים מישהו מדבר וישנם רעשי רקע וכדו'? תודה.

JustThomas

New member
אם זה חיבור לכניסת כבל,

אז כן אפשר בעזרת כבל (PL סטריאו "זכר" משני הצדדים אם אינני טועה) להקליט ממכשיר אחר. דיסקמן למשל. הקטעים יוקלטו בתור קטע אחד ארוך, משום שזה חיבור אנלוגי וכך החיבור הסוג של החיבורים הזה עובד. לא תשמעי רעשי רקע (אם אין בעיה בהקלטה) משום שאין מיקרופון או קולטן שקולט רחשים שלא באים ישירות מהכבל. נ.ב - בקשר לשאלה על הCDEX, אני עובד על זה - מכין תמונות מסך ושטויות. =P

Marble Arch

New member
תודה ../images/Emo24.gif

עשיתי ניסוים (למרות שאני ממש פוחדת ושומרת עליו כאילו הוא תינוק.. חח) והצלחתי להקליט! והאיכות מדהימה! אני מתה עליו! לא משנה. איך אני הופכת אותו לקובץ שנמצא בתוך הפלייליסט שלי? או שאני לא יכולה... כי עכשיו כדי לשמוע אני צריכה לעבור בתפריט לליין אפ ולשמוע שם.. וגם איך אני מוחקת את קבצי הניסוי שלי? אפשר אולי דרך התוכנה של המכשיר במחשב? כי אם כן אז סבבה, המחשב שלי פשוט זמנית בתיקון ואין לי אפשרות להתקין תוכנות על המחשב שאני כותבת ממנו. תודה רבה!!

JustThomas

New member
אני לא מכיר את הנגן אישית,

אולי בקושחה שלו יש אפשרות למחוק קבצי ניסוי. במידה ולא, אפשר בהחלט דרך המחשב. ברגע שהקלטת הקטע הופך להיות קובץ שמע בנגן לכל דבר.

נדמה לי

שמצאתי בחוברת הפעלה איפשהו איך עושים את זה אבל לא היה לי כוח להתעמק רק רגע הסבר: את צריכה לעצור את השיר כשזה על מצב MP3, ללחוץ על תפריט הנבי הזה לחיצה קצרה, לבחור את הקובץ שאת רוצה למחוק ע"י שימוש בג'ויסטיק לכיוונים של הוליום וללחוץ על כפתור "MODE" ואז שואלים אותך אם את בטוחה ואת צריכה לבחור ע"י גילגול הג'ויסטיק לצדדים וללחוץ שוב על הכפתור נבי. לא ניסיתי את זה עדיין, אבל זה מה שכתוב אוקיי, עכשיו ניסיתי את זה וזה עובד =]

gt-master

New member
תוספת>>

ניתן לקבוע שבזמן שאתה מקליט דרך ה LINE IN מדיסקמן נניח, כאשר הנגן יזהה מרווח של 2 שניות(בין שירים) הוא יצור חיתוך ויתחיל להקליט לקובץ חדש. כך שתקבל דיסק מחולק לשירים ולא קובץ אחד ארוך.

יאיר B

New member
לגבי החיבור:

אם תחברי כבל מתאים בין הנגן לדיסקמן - ההקלטה תצא בדיוק כמו שאת שומעת בדיסקמן (כלומר: נקיה בלי רעשי רקע). הערה: את תצטרכי לעצור את הנגן בכל סוף קטע (שיר), אם לא תצא לך הקלטה ארוכה אחת שמכילה את כל הדיסק. כמו כן, את תצטרכי לתת שם ידנית לכל קטע (שיר) - מה שמכונה ID3Tag (כדי שיהיה זיהוי בנגן של שם השיר). בהעברה בתוכנה - התוכנה מזהה לבד את שם השיר ומעבירה אותו אוטומטית.

JustThomas

New member
אני בספק אם ההקלטה תצא בדיוק

כמו הקובץ המקורי, אחרי הכל האייריבר הוא לא מכשיר מקליט מקצועי, זה רק בונוס לנגן. אבל התוצאות הרבה מעל לסבירות ולא צריך לקפוץ לקנות איזה רקורדר משוכלל...

TheRealDeal

New member
את הכבל לחיבור היית אמורה לקבל

בקופסא, אבל אם יש לך כבל יותר עבה, אז זה יותר טוב.

JustThomas

New member
יותר סיכוך ../images/Emo45.gif אבל לא רציני.

הזכרת לי שאני צריך לקנות כבל חדש...

JustThomas

New member
../images/Emo6.gif

אני צריך כבל של משהו כמו 5-6 מטר. אני אשקיע את ה40-50 שקל בכבל איכותי מוכן במקום להתחרבש בלבנות אחד...

TheRealDeal

New member
חחח לא חשבתי על זה..

צודק!
יש לי כבר איזה 100 מטר של כבל 1.5מ"מ, כל מה שצריך זה פלאגים גדולים מספיק (כי בקושי אפשר לחבר 0.4מ"מ אליהם)

JustThomas

New member
הסבר לCDeX - חלק 1:

החלק האדום: 6 הכפתורים האלו הם הבוררים של הפעולה שאת רוצה לעשות עם התוכנה. 1: להוציא את קטעי האודיו לקובץ WAV, כלומר ללא קידוד. כל שיר ישקול בסביבות ה30 מגה-בייט ומעלה, מכיוון שהשירים בפורמט ללא דחיסה כמו בMP3. 2: להוציא את קטעי האודיו לפורמט דחוס (MP3 למשל) - הפעולה העיקרית שאני מאמין שאת רוצה לעשות. 3: להוציא קטע מוגדר מראש לקובץ WAV או קובץ דחוס. כלומר, התוכנה לא תתייחס לטראקים המוגדרים שיש בדיסק, אלא תוציא קטע מסוים, מקטע X עד קטע Y. רק אם יש לך דיסק שכולו טראק אחד, למשל כמו סט דיג'יי או סימפוניה או יצירה ארוכה פה את יכולה להגדיר ממתי עד מתי התוכנה תעתיק את הקטע. 4: להמיר מקובץ WAV אל קובץ דחוס. כלומר לקחת קובץ שכבר נמצא במחשב ולדחוס אותו לפורמט מכווץ כגון MP3. 5: להמיר קובץ דחוס אל קובץ WAV. אותה פעולה כמו בסעיף הקודם, רק הפוך. שימי לב שהאיכות לא תשתפר בחזרה, הדבר בלתי אפשרי. 6: להשיג פרטי אלבום. לCDEX יש מאגר מקוון של אלבומים, במקרה והתוכנה מזהה דיסק שנמצא במאגר יש לך אפשרות לתת לו טאגים ושם אוטומטית. המאגר יחסית גדול ופונקציה זאת שימושית ונוחה, במקום לעשות את הדבר ידנית לאחר מכן. החלק הירוק: כאן את בוחרת באיזה כונן התוכנה תחפש את הדיסק. את מכניסה את הדיסק לכונן X, ובוחרת את השם של הכונן בחלק הזה. החלק הכחול: כאן מופיעים הפרטים של הדיסק. במקרה והדיסק לא מזוהה ע"י התוכנה (בעזרת המאגר שבחלק 6 בקטע האדום) אז את יכולה להכניס פרטים כלליים (שם אמן, שם אלבום, ז'אנר וכו') לדיסק כולו ולפרטים של כל קובץ בו. החלק הצהוב: כאן תופיע רשימת השירים בצירוף אורך השירים וכו'. (בתמונה לא מופיעים קבצים משום שלא הכנסתי דיסק שמע) את יכולה לבחור סלקטיבית איזה שירים שבא לך להוציא מהדיסק בעזרת העכבר.

יאיר B

New member
יש לזה המשך - בדמות חלק 2?

זה טוב - אני רוצה להכניס את זה למאמרים ורוצה לזעת אם יש עוד.

JustThomas

New member
לא ממש, התבלבלתי ../images/Emo6.gif

(זאת הייתה השעה, מצטער) הוספה קטנה - הקבצים שהוצאו מן הדיסק יגיעו (בברירת מחדל של התוכנה) לתיקיית My Music שב-My Documents (בווינדוס, כמובן). את המיקום הזה ניתן לשנות בתוכנה דרך: options -> setting -> filenames ושם בתבנית של "reocrded tracks" יופיע המיקום וניתן לשנות אותו לאיזה שרוצים. בהצלחה!

יאיר B

New member
עלה למאמרים

לטובת הדורות הבאים... תודה רבה על הסבר פשוט ויעיל לתוכנה פשוטה ויעילה!

למעלה