שלום

rotem50

New member
שלום../images/Emo13.gif

מישהו יכול בבקשה להסביר לי את העניין מאחורי אינדוקציה שבה נוסף יותר מאיבר אחד?? בבקשה!!!!! יום טוב

rotem50

New member
זו את ../images/Emo13.gif

ובבקשה: 3+7+11+15+19+23+…+(12n-1)=3n(6n+1)

לרותם

תיכנסי לכאן, פתרתי פה תרגיל כמו שאת שואלת. יש שם גם עוד תרגילים כאלה ששאלו עליהם בימים האחרונים. אם זה עדיין לא ברור - תחזרי לפה ואני אסביר יותר בפירוט. בהצלחה,
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

rotem50

New member
תודה רבה אבל...

בעיקרון אני חושבת שהבנתי את הבסיס אבל עדיין הסבר יהיה נחמד

Arie17

New member
אני מוכן לעזור

יום טוב גם לך אז ככה את צריכה לרשום בטיוטה ולהציב בה n שוה 1 , 2, 3 עד 3 לדעתי זה מספיק אח"כ תציבי ב n+1 גם 1,2,3 תבדקי מה ההפרש ביניהם, אם את רואה נניח שההפרש הוא 6 וההפרש בנוסחה שאת צריכה להוכיח הוא 2 אז תוסיפי עוד 2 איברים פשוט את צריכה להסתכל על הנוסחה, ולהבין איזה קפיצות היא קופצת, ולדעת ככה כמה איברים ישלימו את ההצבה של n+1 כדי שהקפיצות האלו ישמרו הערה: 1) אם את לא מבינה את יכולה להשאיר לי כאן הודעה ואני אנסה להסביר יותר טוב 2) אם את לא בטוחה פשוט (וגם בבגרות) תכתבי בטיוטה את הנוסחה של n+1,תוסיפי כמה איברים שנראה לך ותבדקי אם אגף שמאל = אגף ימין לא יצא טוב, תבדקי, אם באגף שמאל יצא יותר מידי סימן שהוספת יותר מידי איברים ואם פחות - אז סימן שפחות מידי איברים ואז תנסי שוב עד שתגלי כמה היית צריכה להוסיף אז נכון, זו שיטה טכנית ולא דורשת חשיבה אבל הבודק בבגרות לא צריך לדעת את זה, מבחינתו, זה שהוספת את האיברים שצריך זה מספיק, את לא צריכה להסביר לו למה.... טוב, מקוה שעזרתי...

למעלה