שלום

ליעתע

New member
שלום../images/Emo13.gif

יש לכם הצעות לאוכל עשיר בברזל? ציחוני כמובן
אני אוכלת דווקא הרבה תחליפים ואפילו לוקחת כדורים אבל עדיין חסר לי ברזל, אני אמורה ללכת לדיאטנית אבל התור עוד הרבה זמן :\ יש למישהו רעיון לבינתיים? בנוסף, חלבונים, איזה מזון הכי טוב?.. אכלתי ביצים אבל עכשיו יש לי גם עודף כולסטרול |:

שלום וברכה ../images/Emo13.gif

השרשור הבא עשוי לעניין אותך: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1618&msgid=101127634 (קישרתי להודעה ממנה הוא מתחיל לעסוק בברזל, אבל בהתחלה הוא עוסק בחלבונים) עקרונית אין סיבה שיהיה לך עודף כולסטרול רק מכיוון שאכלת ביצים (אני מניחה שלא אכלת 3-4 ביצים כל יום...?) כדאי לבדוק כמה שומן רווי ושומני טראנס התפריט שלך מכיל, או שאולי יש איזו נטיה גופנית לעודף כולסטרול. זה יכול גם להיגרם מגלולות למניעת היריון, אז כדאי להתייעץ באופן כללי עם הרופא לגבי עניין הכולסטרול לפני שמסיקים מסקנות לגבי התזונה. בעיקרון חלבונים אפשר להשיג מהחי - מוצרי חלב וביצים או מהצומח - סויה, קינואה, קטניות למיניהן (בשילוב עם דגנים, עדיף מלאים). אגב, גם לגבי הברזל - אם את לוקחת כדורים ואין שינוי, כדאי להתייעץ עם הרופא ולבדוק למה. יכול להיות שזה נובע מבעית ספיגה ולא מבעית תזונה, ויש לרדת לשורש הבעיה.

ליעתע

New member
אני הולכת לרופא

בינתיים לא יודעים ממה זה קורה.. פשוט רציתי לדעת מה כדי לאכול עד שיהיה תוצאות לבדיקות ועד שהתור שלי יהיה :) כדי שהמצב לא יהיה יותר גרוע.. תודה על העזרה

מאכלים עשירים בברזל

דברים בצבע ירוק כהה
למשל: ברוקולי, תרד, עלי חוביזה (יאמי, ועכשיו בדיוק העונה), רוקט, סרפד וכו' חוץ מזה - גם כרישה (פורי), טחינה (רצוי משומשום מלא), כגריסים, כלמיני גרעינים, שקדים, אגוזים וקיטניות. אגב, ויטמין C עוזר בספיגת ברזל, אז כדאי לצרוך גם דברים שיש בהם ויטמין C למשל, פירות הדר, קיווי, עגבניות... בהצלחה! (אגב, הייתי לי תקופה שהייתי אנמית והתוספים עשו לי ממש לא טוב... אני ממליצה לך לקחת תוספים טבעיים. אפשר לקנות בבתי טבע קפסולות שעשויות לדעתי מסרפד) אשמח גם לתת לך מתכונים אם תרצי (אכלת פעם מרק סרפד עם גריסים?
)

ליעתע

New member
אני לוקחת תוספים טבעיים:)

האמת שיש כאלה גם בניופארם.. מתכונים זה יהיה מעולה, תוכלי לשלוח לי במסר?

taliF454

New member
למה במסר?

שתשים פה ואז כולנו נהנה
סנדביץ' עשיר וטעים שאפשר להכין-סנדביץ' עם אבוקדו,עגבניה ועלי תרד טריים-מעולה! אפשר להכין גם רוטב תרד ועגבניות לפסטה לאכול סלט של ברוקולי חי ברוטב טחינה... ישנם המון רעיונות תלוי מה אוהבים ומה ניתן להשיג בעונה

למעלה