שלום

Chandra

New member
שלום ../images/Emo13.gif

אני רוצה להתחיל לעשוק במאגיה , בדרך הוויקנית קראתי מאמרים על וויקה וזה בעצם מה שאני כול כך רוצה בחיים.. רק הבעיה שלי שאני ממש מבולבלת אני רוצה להתחיל וממש לא יודעת איך
..? כיוויתי שאולי תוחלו לעזור לי, בדרך כולשהי ???

שלום לך

מאגיה וויקה אינם אותו הדבר, אם כי ניתן בהחלט לשלב בין השתיים. הוויקה היא דרך חיים, דת בעצם, אשר היא בעלת פוקוס על עולם הטבע וכן על דמות אלוהית נשית ודמות אלוהית גברית (ישנן מסורות שונות בתוך הוויקה אשר חלקן לא "נאמנות" להגדרה הנ"ל, אך מאחר ובוויקה אין מיסוד ומירכוז דתי ישנו מקום רב יותר לאינטרפטציה אישית). דת הוויקה לא שוללת שימוש בקסם (דהיינו, מאגיה) ואף חובקת את המאגיה (על סוגיה השונים). את מוזמנת לקרוא במאמרי הפורום (הן זה והן בפורום מאגיה וכישוף) וללמוד קצת יותר על הדרכים. חוץ מזה, אנחנו כאן כדי לענות על השאלות
שלך אילן

Chandra

New member
תודה ../images/Emo13.gif

האומנם מאגיה וויקה הן אינן אותו דבר . למרות שקיימים הרבה וויקנים שאכן משתמשים במאגיה בדרכים שונות. קראתי כמאת את כול המאמרים כאן ובפורום של מאגיה וכישוף , אבל עדיין לא מצאתי את התשובה השאילה שלי היא , איך אני מתחילה או במילים אחרות נכנסת לזה אני אוהבת טבע ,מאגיה ואני אוהבת את הדת הויקנית , לכן אני רוצה לשלב בין הדברים . אבל איני יודעת איך להתחיל , תוחלו להמליץ אולי על ספריםבנושא או כול דבר אחר לא יודעת
..

מאגיה וויקה

אינן אותו הדבר, אך כפי שציינתי, אין בעיה לשלב בין השתיים. ישנם מאמרים טובים באתר www.wicca.com שלדעתי הוא אתר מצויין. יש בו מאמרים הן על מאגיה והן על קסם. יצא גם ספר בעברית על ויקה "ויקה" (בעברית ישנה גם תוספת - "מדריך מעשי למאגיה לבנה") - הספר הוא חובבני ואני אישית לא ממליץ עליו, אבל יש בו כמה נקודות מועילות. ספר נוסף בעברית הוא "כישוף וקסם", ספר לא רע המלמד מאגיה "טבעית" עם אוריינטציה ויקנית. לאחרונה יצא גם הספר "האלה הלבנה" של רוברט גרייבס בעברית. את הגרסה העברית לא קראתי עדיין, אך לדעתי בכל ארון ספרים "ויקני" יש מקום לספר הזה. ספרים באנגלית, אותם ניתן להזמין ב- amazon.com (וחלקם גם ב- wicca.com), הם למשל wicca - a guide to the solitary practitioner / Scott Cunningham Living Wicca / Scott Cunnigham Earth Power / Scott Cunningham The Spiral Dance / Starhawk אלה הן רק דוגמאות - אלו ספרים מהם אני עצמי התחלתי. שלך אילן

Chandra

New member
אני ממש מודה לך

על המידה , ממש אזרתה לי , אחשיו יש לי בסיס (= ואני לא מרגישה כול כך עבודה בזה
רק עוד שאילה קנטנטונת , של איזה סופר הספרים "ויקה" ו"כישוף וקסם" ?

סופרים

הסופרת של "ויקה - מדריך מעשי לכישוף לבן" הוא של טביטה ג´נינגס בהוצאת אסטרולוג. כפי שציינתי קודם, ניתן לפשפש ולמצוא בו מעט מידע מועיל אך מאוד מתומצת, שקוע בתוך שונות. מה שמתמיה אותי שהספר תורגם בכזו מהירות (הוא נכתב אחרי ה-11 בספטמבר 2001 ותורגם ב-2001) - אף עפ"י שאינו ספר טוב ובודאי ובודאי שישנם ספרים רבים טובים בנושאים הללו שמין הסתם היה ראוי לתרגמם לפני כן. את "כישוף וקסם" כתבה אמבר ק´. איני זוכר כעת את שם ההוצאה. שלך אילן

Justin Angel

New member
אין שום דרך אחת.

בתור התחלה לכל הוויקאנים יש במשותף או את הכתבים של גארדנר או אלקסנדר, זה הבסיס של וויקה (לעוד מידע קישור #1). עכשיו, אם את\ה רוצה מידע על וויקה קיים אתר נהדר שמסביר על כל האספקטים שיש לוויקה מנקודות מבט שונות רבות. (קישור #2)

Chandra

New member
תודה על כול העזרה

אני אקך לצומת לבי את כול הדברים הללו ועוד פעם תודה רבה

Justin Angel

New member
אני צריך את דעתך

מה דעתך שאני אקח את הגישה המתנשאת הזאת אדחף לך אותו לתחת ואשליך אותך מראש גרם מדרגות מאוד גדול? לא לועגים לדיסלקטים זה מראה על אינפנטיליות, בורות, וקטנות-דעת.

לא נראה לי כי הכוונה היא ללעוג על

דיסלקסיה, כי ישנן דוגמאות אחרות שכאלה בהודעה הראשונית אלא במקרה זה לצירוף המילים בספציפי "לעשוק במאגיה", שבגלל הטעות מקבל משמעות חדשה ובמקרה זה גם מצחיקה. לאן נעלם חוש ההומור שלך? שלך אילן

Justin Angel

New member
אבל ברור לך שזה לא ככה...

האיש שכתב את ההודעה המקורית התכוון ל"ש" שורקת, שבילדותי לומדה בבית ספר ילדותי כשין (אני לא שמעתי על האות הזאת מאז, ככה שאין לי מושג מה קורה איתה). אם זאת הייתה טעות הכתיב היחידה, אז הייתי מבין את המשמעות החדשה של הצירוף. אבל היות וזאת לא הייתה טעות יחידה של הכותב, מה שמרמז על קשיי איות, זה לא מנומס ועם-הארץ ללעוג לו. אני אוהב לצחוק על הרבה דברים, אבל דילסקטים הם לא אחד מהם.

נהפוך הוא

אבל אולי כדאי שתפנה את השאלה לכותבת ההודעה - הרי לא ייתכן כי ההומור שב"לעשוק במאגיה" נמלט מעיניך (כמה שאני שונא לתרגם ביטויים מאנגלית, בעברית הם לא נשמעים טוב...). גם לא הייתי ממהר לשים תווית של "דיסלקסיה" על כל דבר. שיטת לימוד הכתיבה של מע´ החינוך ב-15 השנים האחרונות הייתה לקויה וקיימים קולות רבים להחליפה ולחזור לשיטה הישנה והטובה של הכתבות ולימוד בע"פ, אבל זה דיון לפורום אחר. שלך אילן

בוודאי שאתה צודק.

הצירוף של "לעשוק במאגיה" - משעשע ביותר. הוא העלה בזכרוני שתי דמויות מיואל ("חסר אמונה" ו"הרוזן"), שכתבו הרבה מאוד הודעות משעשעות בפורום רוחניות, בדיוק בהיקשר הזה, של מחירה הגבוה מאוד של "הרוחניות החדשה", וגם על תופעת השרלטנות בתחום זה. ואם כבר דיסלקציה/דיסגרפיה: מי שכותב הודעות בפורומים, לציבור רחב של אנשים - לא צריך להעניש אותם בנסיון לפענח את הטקסטים שלו. אפשר וצריך לכתוב את ההודעה ב- word ולעשות לה הגהה, טרם שליחתה. נכון שזה יותר מסורבל עבור הכותב. אבל אין סיבה להכביד על הקוראים. יש לך בעיה - אני מכבדת את זה (ובכלל לא מלגלגת), אבל תכבד גם אתה אותי ותגיה את הטקסטים שלך. לכל אחד יש בעיות. אם לא דיסלקציה - אז דברים אחרים. אני לא זורקת את הבעיות שלי על אחרים, כדי שהם יתמודדו איתן; אתה - אל תיזרוק את הדיסלקציה שלך עליי. אני (או כל קורא אחר) לא חייבת להתמודד עם זה בנסיון לפענח אותך. במיוחד, שעם קצת השקעה, מאוד קל להתגבר על שגיאות הכתיב. ושוב: זה בכלל לא היה לגלוג על הדיסלקציה (אם יש כזאת בכלל), אלא על הצירוף המשעשע.

Justin Angel

New member
נכון בהחלט

את לא חייבת להתמודד עם שגיאות כתיב או שום דבר אחר שמשליכים עלייך, את יכולה פשוט לבחור לא לקרוא את ההודעות.

מסורבל

אילו היה מדובר בהודעות ארוכות מאוד, אז הייתי מסכים איתך - אבל באלה כל אחד צריך לעשות הגהה. גם אנשים ללא דיסלקציה יעשו טעויות. אבל כל עוד מדובר בהחלפת אותיות פשוטה (בין "כ" ל"ק" או "ש" ל-"ס") וניתן להבין מה הכותב רוצה, איני חושב שצריך להתרגש. ישנן דוגמאות רבות להודעות לא מובנות בעליל, ודווקא לא בגלל דיסלקציה - אלא פשוט אי יכולת להתבטא בכתב וליצור משפטים מובנים. שלך אילן

Justin Angel

New member
תפסיק, ועכשיו.

אתה יותר מדי שקול ורציונלי. זה מאוד מקשה עליי לא לחבב אותך. וזה מאוד לא נוח :)

דבר איתי אחרי

כמה בקבוקי וודקה ונרגילה, או לחילופין, אחרי שעתיים של הרצאה בביוכימיה ותראה עד כמה לא שקול ולא רציונאלי אני יכול להיות... שלך אילן מספר אי רציונאלי

למעלה