שלום

שלום../images/Emo13.gif

ראשית ברכות על פתיחת הפורום.שיהיה בהצלחה
יש לי כמה שאלות.ראשית אני אקדים ואכתוב שאינני קורא תווים,אני מנגן משמיעה בקלרינט,סקסופון,פסנתר,אקורדאון,וקלידים. יש ברשותי אולפן הקלטות ביתי שם אני עורך את המוזיקה על גבי שתי מקלדות. האחת SOLTON KETRON X 1 והשניה PSR2000 של ימהה. על המקלדות אני מכין את הפליי בק בסיקוונסר לאחר מכן אני מוריד את החומר למכונת הקלטה.שם אני מעלה עוד ערוצי סולו וליווי של קלרינט ואקורדאון. אני עובד בשיטת הטרנספוזיציה כלומר נוח לי לרוב לנגן בסולם D רה, מינור או מז´ור לאחר מכן אני עושה טרנספוזיציה ומוריד ל -2 שאם אינני טועה זה סולם דו. שאלתי היא האם הטרנספוזיציה מורידה משהו או גורמת לשינוי שיכול להשפיע על מהלך היצירה?. אני לא מרגיש שינוי משמעותי אבל אשמח אם אקבל כאן חוות דעת בנושא
עוד שאלה ברשותכם
מקבצי midi שיש כמותם המונים ברשת התוצאה תמיד הרבה יותר טובה מאשר הקלטות ה midi שלי. הצלילים נשמעים הרבה יותר עמוקים ובעלי חן מאשר בהקלטות אצלי. אני אתאר איך אני עורך קובץ midi ע"מ להעלות אותו למחשב. אני פשוט מנגן על האורגן,שומר בדיסקט ומשם היישר למחשב. האם זוהי הדרך הנכונה?
ו
על מבול השאלות

The WizardMan

New member
זה די ברור ....

השאלה אם כל פעם שנחליף את שורש הסולם לא ישתנה קצת האופי של הקטע ואני חושב שהוא כן משתנה במידה הרגשה אחרת נותן כל שורש ...

DrunkGoat

New member
אממ..

זה משהו סובייקטיבי לחלוטין. באופן עקרוני, זה תלוי גם במה אתה שומע בסמוך לקטע המדובר (אם תשמע קטע בפה ואחריו קטע בדו, סביר להניח שתזהה הבדל).

../images/Emo51.gif לכם../images/Emo13.gif

בקיצור כפי שחשבתי
הנה קטע שהוקלט ב-2 בטרנספוזיציה. עד היום לא קיבלתי הערות בעניין. זה אומר שאני יכול להמשיך ולהקליט בדרך הזאת. ושוב תודה לכם:)

לדעתי

הדבר היחיד שיגרום למישהו להרגיש בהבדל זה ליקויי שמיעה. שכן, טרנספוזיציה לוקחת איתה את כל מערכת האוברטונים של כל הצלילים שמופיעים בקטע, ולכן אם בגרסה מקורית יש רק X אוברטונים שחורגים מהגבול שאחריו אתה כבר לא שומע, כשתיקח את הקטע למעלה, יהיו אוברטונים נוספים שלא תשמע, וזה ישפיע מאוד על הסאונד. בנוסף, מן הסתם אם תוריד באוקטבה קטע שהיה במקור סביב דו אמצעי, רוב החומר המוסיקלי יסוב עכשיו סביב רגיסטר שקשה לשמוע בו הרבה הרבה יותר. אך ההבדל אינו מהותי כמו בשיטות כיוון שונות, שבהן ישנם סולמות ש-אינם- מכוונים בכיוון משווה, ומרווחים מסוימים מופלים לרעה לעומת אחרים, ואז אתה תשמע הבדל אמיתי.

למעלה