לא כולם נמצאים באותה נקודה בכל גיל, המצב הנפשי, הבגרות ומצב הרוח תלויים בעוד הרבה גורמים. אם הספר מסקרן אותך - לכי על זה. אם לא ימצא חן בעינייך - תמיד תוכלי להפסיק
כשהוא רק יצא (לפחות 20 שנה). ספר לגיל 16 ומעלה לדעתי, לפי החוויה הזכורה לי, ספר סוחף ומרתק. יש לו טרילוגיה ויש גם את הסרט, (בכיכובה של דריל האנה) שלדעתי, למי שקרא את הספר, הסרט מאכזב מאוד
אני זוכרת שבזמנו כשאחותי (צעירה ממני ב7 שנים) סירה לי שאמא של חברה שלה נתנה לבת שלה לקרא אותו (אני אז הייי בת 18-19, אז תעשו את החישוב ../images/Emo8.gif) פשוט כמעט נחנקתי... יתכן שהיום זה דור אחר, אבל אני חושבת שגם עכשיו בבחברה שלנו (חברה דתית..) יותר מקובל לקרא את הספר בגילאים בוגרים יותר (16 ומעלה..)
העניין עם הספר הזה הוא, שמלבד הקטע של האונס, אין בו שום דבר שיכול לא להתאים לילדים (בגילאים בוגרים יותר, כמובן). להיפך- הדמויות לא בדיוק מורכבות, וגם הקונפליקט המרכזי לא בדיוק קשה להבנה. נראה לי טיפשי לקרוא את זה מגיל 16 ומעלה רק בגלל קטע אחד.
אנחנו שוכחים פרט חשוב הספר יצא בעברית לפני כ20 שנה ../images/Emo70.gif מאז החברה שלנו השתנתה באלף מונים... בשעתו - המיניות לא היתה בוטה כמו שהיא היום. בטלויזיה (אז היה רק ערוץ אחד ../images/Emo2.gif) ואאל"ט גם בקולנוע - הסרטים היו הרבה הרבה יותר צנועים (רובם - היו גם יוצאים מן הכלל כמו אסקימו לימון שאני בכלל לא ראיתי -לשון-) לכן לא היה מקובל לקרא ספר כזה בגיל צעיר. אם תזכרי בספר יש לא רק קטעים של האונס - אלא תיאורים שאפשר להגדירם תיאורי מין מאד בולטים - אז כאמור בשעתו (שנות ה80) לא היה מקובל לדבר על זה.. ../images/Emo3.gif