שלום

aniviel

New member
שלום ../images/Emo13.gif

אני לירון, בת 18. אני לא מבינה גדולה (טוב אני כמעט לא מבינה כלום) בציפורים אבל במהלך השנים פיתחתי אהבה גדולה לבעלי כנף חח זה התחיל בעיקרון מתוכים - יש לי תוכי אמאזונס כבר 4 שנים ואני מאוהבת בו קשות (לא בצורה גסה .. חח) אבל בזמן האחרון התחלתי להימשך לסוג 'קצת' שונה של בעלי כנף ופה בעצם מגיעה השאלה. אני גיליתי לאחרונה שאני מאוד אוהבת נץ (ברבים זה נצים? חח) אבל אז קלטתי שמבחינת מראה, אני לא מבדילה בין נץ לעיט! אם בכלל יש הבדל, כי כשחיפשתי במילון את התרגומים ל'נץ' ו'עיט' באנגלית זה כתב לי ששניהם זה 'hawk'... אז אם בא לכם לשים לי כאן תמונות (אם יש הבדל), תמונה של נץ ותמונה של עיט - אני אהיה מאושרת
כמו כן, האם יש אפשרות איפשהו בארץ, לראות נץ/עיט (
) - לא בכלוב, ואולי אפילו להחזיק נץ/עיט? מצטערת על כל השאלות, זו פשוט אובססיה חדשה שלי (אני תמיד מפתחת אובססיות לדברים יוצאי דופן שאני לא מבינה בהם כלום)
לירון

netbird

New member
עיט ונץ

עיט נקרא באנגלית eagle או aquila בלטינית ונץ נקרא hawk (כמו בסרט המעולה Lady Hawk) או accipiter בלטינית (את יכולה למצוא תמונות רבות נוספות תוך שימוש במילים אלה). בגדול, עיטים הם עופות גדולים יותר מניצים. אפשר בעצם לחלק את דורסי היום לקבוצות גודל עיקריות: אוכלי פגרים (עזניה, נשר, פרס), עיטים, ניצים ולבסוף הקטנים ביותר - בזים. לצפות בעיטים ובניצים כדאי בעיקר בעונת הנדידה (העיטים באופן כללי מאחרים לנדוד דרומה ומקדימים לנדוד צפונה בגלל מזונם), אז המגוון גדול ויש הרבה פרטים. את יכולה אולי להצטרף לרשת צופים מהקרקע בסקרי הנדידה המתקיימים בכל עונה. לא נראה לי שמישהו יאפשר לך להחזיק דורס יום. אולי אם ייתפס דורס פגוע או במהלך טיבוע (וגם אז אין ביטחון לכך). אגב, מלבד העובדה שדורסים הם פוטוגנים מאוד, תמונות הפורטרט שלהם טובות מאוד. העליתי מספר תמונות לגלריה תמונות מהרשת. את מוזמנת לצפות בהן.

למעלה