שלום!

שלום!../images/Emo13.gif

בס"ד אני מסתובבת כבר איזה שעה פה באתרים, עד שהחלטתי להכנס לכאן... אני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי!
אני רוצה לקנות חליל, ואין לי על זה שמץ של מושג, מישהו כאן יוכל להסביר לי על סוגים של חלילים? ומה זה נקרא חליל איכותי? ומה בערך המחירים?... וגם, זה קשה ללמוד לנגן על חליל?? צריך מורה או שאפשר ללמוד טוב לבד? תודה רבה רבה רבה מראש!!!

אשף

New member
יש פלסטיק ויש עץ,

תתחילי מפלסטיק. יש לימאהה זולים ונחמדים בשביל התחלה.

לא יודעת..../images/Emo4.gif

בס"ד נראה לי מבעס כזה להתחיל עם חליל שהוא רק למתחילים.. אם כבר אז הדליק אותי חליל מעץ.. שניה, מה ההבדל ביניהם? אני למשל נדלקתי על חליל בגלל מוזיקה אירית.. זה יוצא שונה מחליל לחליל? ומה זה אומר זול?... פחות או יותר.. ומשו אחרון - (סליחה על מטר השאלות....) אפשר ללמוד בלי מורה??

אשף

New member
במוזיקה אירית זה לא חליל (לא אחד)

זה חמת חלילים. שק עוד שמנופח ע"י הנגן מנגן בכמה חלילים ויוצר הרמוניה מסוימת, ונגן מנגן מלודיה באחד מהם.

וואלה???../images/Emo12.gif

בס"ד למה הם מסבכים הכל???
סתם, רגע, אני מדברת על המנגינה riverdance מהפסקול של lord of the dance עכשיו מה זה בלבלת אותי:/ תוכל לתת לי איזה נעימה או משהו שיש בה חליל רגיל....? אבל לא פלסטיק:/ אני לא אוהבת את זה...:)

אשף

New member
יש בנעימת נושא של "הטוב הרע והמכוער

" קטע עם חליל. מעבר לזה ? לא נזכר עכשיו, אבל יש הרבה בחליל צד, שאגב, יותר פופולרי.

bimbush

New member
כשאת אומרת חליל למה את מתכוונת

חליל זה מושג רחב נורא.. חליל רועים, חליל פן, חליל צד, אולי בכלל חלילית?! צריך להיות קצת יותר ממוקדים. במוסיקה אירית אמנם יש שימוש רחב בחמת חלילים (סקוטית או אירית), אבל יש גם חלילית אירית (קטנה, מפח, יש בה 6 חורים והיא עושה בסביבות ה50 שקלים. לא קשה להפיק ממנה צליל אבל צליל יפה זה כבר קצת יותר מסובך), וגם חליל אירי שזה כמו חליל צד, אבל מעץ (ובכל זאת שונה מחליל בארוק שגם הוא חליל צד מעץ), חליל אירי עולה כבר בסביבות ה500 (כמובן שיש יותר), וכדי לנגן בו כדאי להתחיל ללמוד על חליל צד קודם פשוט כי להוציא צליל מחליל אירי יותר קשה מאשר מחליל צד, והנגינה בהם היא דומה (בחליל אירי יש חורים במקום קליפסים). חליל צד נחשב כלי נשיפה מעץ, אבל הוא בנוי ממתכת. יש לו קליפסים שסותמים את החורים שלו כשלוחצים עליהם, להפיק ממנו צליל זה יותר מסובך מחליליות (אגב ההבדל בין חליל לחלילית זה שחלילית מכניסים לפה ונושפים בעוד בחליל הנשיפה נעשית לתוך החליל אבל הוא אינו נכנס לפה). חליל צד יכול לעלות בין 1000 לפשוטים שבפשוטים ועד ל30,000 ואפילו יותר כשזה תלוי בחברה, ובחומרים מהם בנוי החליל (אם זה חליל מתכת, חליל כסף, חליל מתכת עם ראש כסף, חליל זהב וכדומה). חלילית נחשב לעניין יותר פשוט. לא קשה להפיק ממנה צליל (קשה לשמור על הגובה שלו כי זה משתנה בהתאם לכמות האוויר שנושפים וריכוזו). יש חליליות מפלסטיק וחליליות מעץ. חלילית פשוטה יכולה לעלות פחות מ100 שקל אבל הרמה ממש גרועה וזה חליליות צעצוע. אגב, גם חליליות יכולות להגיע בקלות למחירים גבוהים. בקשר למורה, תלוי מה את רוצה ללמוד ולאיזה רמה את רוצה להגיע. חמת חלילים נחשב עניין מסובך מאוד, חליל צד גם קשה ללמוד בלי מורה, חלילית זה יותר פשוט.. תמקדי קצת..

קודם כל תודה רבה על ההשקעה בתשובה..

בס"ד באמת!!!:):) דבר שני, הייתי ממקדת בשמחה אם הייתי מבינה בזה משהו... אני מנגנת רק על גיטרה וקצת על אורגן, בחלילים אין לי מושג... אבל אני אגיד לך מה - משום מה אני לא אוהבת חליל צד.. אולי בגלל איך שזה נראה.. שזה בצד
והקטע עם הקליפסים שאמרת.. גם את זה אני לא רוצה, אני אנסה לומר לך איך אני מדמיינת את מה שאני רוצה כי בשמות אני לא מכירה כלום.... אני רוצה חליל מעץ, עם חורים בלי קליפסים (אם הבנתי למה הכוונה..) ושלא יהיה לצד... למה התכוונת כשאמרת שבחליל החליל לא נכנס לפה...? בקשר למורה, אני רוצה לדעת לנגן טוב, כשאני עושה משהו אני בדר"כ אוהבת לעשות אותו טוב:) הבעיה היא שקראתי כאן בארכיון תשובות על חלילים ומישהו אמר שבלי מורה זה עלול לגרום לבעיות בריאותיות כי צריך לדעת איך לנשוף..:/ באחת התגובות פה בשרשור כתבתי איפה שמעתי חליל שאהבתי את הצליל שלו, אם את מכירה אני אשמח אם תדעי לומר לי באיזה חליל מדובר.. תודה רבה לך!

Apollyon

New member
התשובה פשוטה

נתחיל עם זה שבחליל הוא לא נכנס לפה, נושפים עם השפתיים לתוך פתח בחליל. ונעבור הלאה. כיוון שאת מספיק עקשנית ומבינה בחשיבות המורה, אז תדברי איתו (או איתה, אני אכתוב בלשון זכר) על העניין של סוג החליל. תתארי בדיוק מה את רוצה. הוא יבין הרבה יותר טוב מאיתנו (הכוונה היא שבאינטרנט קצת קשה לתאר)

זאת הבעיה שלי -

בס"ד יש לי מורה לגיטרה, וגם בשביל זה אין לי כסף, אז אני עושה שיעור פעם בשבועיים, זה פחות משנה לי כי על גיטרה אני כבר מנגנת טוב יחסית, לא יהיה לי כסף לעוד שיעורים, אז להתייעץ איתה על חליל אני יכולה לנסות, אבל ללמוד איתה כנראה שלא:/ בגלל זה חשוב לי לדעת אם באמת עלולות להגרם מזה בעיות בריאותיות (מללמוד לבד..)

Apollyon

New member
עכשיו ברור...

אמ...באמת קשה כי אני לא ממש יודע מה הולך עם כלי נשיפה. אני יודע שאת אח שלי לימדו גם איך לנשוף ולנשום נכון (הוא מנגן על חצוצרה) אולי בכל זאת כדאי להתעקש ולקחת כמה שיעורים בחליל...

bimbush

New member
אוקיי אז ככה

החליל שאת מדברת עליו הוא כנראה חליל רועים או חלילית (אני לא מכירה את השיר שנתת...), שניהם פשוטים יחסית ועובדים על אותו עקרון: 9 חורים (8 מקדימה, אחד מאחורה). בחליליות זה מתחלק לחלילית ברוק וחלילית עם אצבוע גרמני. בחלילית ברוק (שהיא הנפוצה יותר) שני החורים התחתונים מורכבים משני חורים קטנים שכשחוסמים רק אחד מהם זה חצי טון ולא טון. חליל רועים עובד על העקרון של חלילית עם אצבוע גרמני. ההבדל בין חליל לחלילית היא שחלילית פועלת כמו משרוקית- מכניסים את הפיה לפה ונושפים. בחליל הנשיפה נעשית כמו לבקבוק. יש לך כמה סוגים של חליליות- סופרן, אלט, טנור, בס. מומלץ להתחיל עם סופרן כי היא יותר קטנה ויותר קל לנגן עליה ומשם לעבור לאחרות אם רוצים. הבעיה בכלי נשיפה היא נשימה נכונה- לדעת לנשום מהבטן ולנצל נכון את האוויר גם כדי להאריך את משך הצליל ולשפר את איכותו וגם למען הבריאות- נשימה לא נכונה יכולה לגרום לבעיות בגב. מומלץ לקחת כמה שיעורים רק בשביל העניין הזה אם לא ניגנת בעבר על שום דבר. לומדים את זה בכל כלי נשיפה וגם בפיתוח קול. אגב, גם ביוגה לומדים לנשום נכון.. מבחינת נגינה- יש הרבה חוברות שמראות אצבועים לחלילית ואפשר ללמוד מהן בלי בעיה.. לצורך זה לא חייב מורה (שוב, אלא אם את רוצה להתקדם לרמות גבוהות)

למעלה