שלום

a Warming Sign

New member
שלום../images/Emo13.gif

חזרתי מהמסע לפולין ממש לפני כמה ימים...האמת שקראתי כבר הרבה זמן בפורום עוד לפני המסע ואחריו,והחלטתי עכשיו לשתף אתכם במה שאני חוויתי במסע ובכמה תמונות. אז,זה משהו שכתבתי,אמנם יש לי עוד הרבה מה להוסיף,אבל זה יצא ארוך פשוט..אני מניחה שאני לא מחדשת לכם שום דבר,מה שכתבתי זה נסיון להסביר מה הרגשתי וחוויתי,גם לאנשים שלא היו שם...אז הנה- האמת שעוד לא יצא לי לכתוב הרבה על המסע ולדבר עליו.. אממ..דבר ראשון,היה מסע מוצלח.הייתה לי קבוצה מעולה שעשתה חלק גדול מהמסע..לבלות איתם שבוע זה בכל זאת הרבה..אבל הכרתי אנשים וצחקנו המון,והיה לנו ממש כיף ביחד..למרות שלפעמים היו כאלה שרציתי לירות בהם כי הם עשו רעש כשרציתי לישון..אבל לא נורא. המחנות-שום דבר שמספרים זה לא כמו להיות שם.כל אחד לוקח את זה אחרת,כשאני הייתי שם,ברוב המחנות לא התחברתי ולא הרגשתי..אבל אח"כ הכל עולה..אני לא יכולה להסביר איך זה לעמוד במקום שבו נרצחו מאות אנשים או מאות אלפי אנשים..או בבורות ירי שנרצחו בהם ילדים..זה הכי זיעזע אותי. זה לא נתפס,עומדים שם,רואים צריפים ריקים,הרבה עשב וצמחים,וזה לא תמיד עושה משהו.. כשחושבים על זה אח"כ זה אף פעם לא נתפס,כי זה אבסורד,אבל לאט לאט מבינים יותר..וזה לא קל.. באושוויץ המחשבה שכל הזמן עברה לי בראש זה שהמקום הזה פשוט עצום..וכמה מטורף צריך להיות כדי להקים כזה מקום ענק רק כדי לרצוח אנשים.. רק אושוויץ בירקנאו זה מקום ענק,וכל שאר החלקים בכלל..והכי מוזר זה כמה שהיער שמקיף את המקום כ"כ יפה,שקט ופסטורלי. במהלך הנסיעות בין המחנות או במחנות עצמם חשבתי על המשפחה שלי,חלק גדול מהם נספו בשואה..לא יכלתי לדמיין את זה.לא רציתי.ואני גם לא רוצה לזכור אותם ככה,גם אם לא הכרתי אותם,הם זכורים אצלי כאנשים שחיו לפני,לא בתור נספים בשואה..הם זכורים ככאלה שעדיין חיים.גם אם הם לא. בסה"כ,לכל מי שחושב שזה שבוע של דיכאון,זה לא.דבר ראשון-יש המון איזון בין העצב לשמחה...האמת שרוב הזמן נהנים וצוחקים,נמצאים ביחד בנסיעות הרבה שעות,ובמלון..אני חושבת שהיו לי שם המון רגעים הכי מצחיקים שהיו לי אי פעם.. ובמחנות זה כמובן שונה לגמרי.נמצאים עם כולם ביחד,אין שום שמחה,אבל שעוברים את זה ביחד זה שונה,וזה הרבה יותר קל... אני אזכור את כל המסע בתור חוויה מאוד גדולה וטובה..למדתי,חשבתי,כעסתי,אולי גם לא הבנתי..אבל בסופו של דבר הכל היה לטובה,וזה לא נורא להגיד שנהנתי,כי גם נהנתי.וגם היה לי כיף. וחשבתי על דברים שאף פעם לא חשבתי מקודם..על שאלות שבסופו של דבר אין להן תשובה..תהיות. חשבתי על סבא שלי.אף פעם לא חשבתי עליו יותר מאז..אתם לא יודעים כמה שנשברתי,עמדתי בטקס באושוויץ וכמה ילדים הקריאו מכתב לסבתא/סבא שלהם..ואני חשבתי שהכי עצוב לי שבכלל לא הכרתי אותו,ושהייתי רוצה לספר לו שעמדתי שם באושויץ וחשבתי עליו,שהייתי רוצה כ"כ להכיר אותו ולספר לו הכל...הוא שרד את השואה,אבל נפטר עוד לפני שנולדתי.. אבל האמת שאני בטוחה שהוא יודע ושומע הכל.אין לי ספק בזה.אני מאמינה בזה..והאמת,כשראיתי את הצמחים והפרחים שצומחים בבורות הירי ובין הקברים ובמחנות,פשוט ידעתי שזה לא סתם..חשבתי על מי שנרצח שם,על המתים ועל ההמשך..על הפרחים האלה שבמקום הזה הם דווקא סימן לחיים. ירדן

a Warming Sign

New member
וכמה תמונות..

צילמתי בכוונה בצבעים האלו,יש בזה משהו מאוד סימבולי,שכל המראות האלו שייכים לעבר,זה לא שאני חושבת שצריך להשאיר את זה בעבר,חייבים לזכור את מה שקרה שם תמיד,אבל צריך גם לדעת לזכור שזה היה ונגמר.. לא רציתי להסתכל אח"כ בתמונות ולראות את המחנות האלה שהם כ"כ ירוקים ופורחים,ואולי אפילו לחשוב כמה שהם יפים..בגלל זה גם צילמתי בזווית מיוחדות,ולא את מה שכולם מצלמים תמיד..שיצא לי משהו מיוחד שבאמת יהיה עם משמעות בשבילי אח"כ.

a Warming Sign

New member
אושוויץ 1

אם אני לא טועה.. לצערי התמונה יצאה מטושטשת
עוד לא פיענחתי את 'נפלאות' המצלמה הגרועה שלקחתי

irashady

New member
כן זה אושוויץ 1

והתמונות מדהימות!! יש לך עתיד בצילום! אני לא חשבתי על זה אפילו כשצילמתי... פשוט צילמתי כמה שיותר

a Warming Sign

New member
אם תרצו עוד תמונות

אני אשמח להוסיף..פשוט לא יצא לי עוד להקטין את כולן

a Warming Sign

New member
לתמונה הזאת יש גם סיפור קטן..

צולמה באושוויץ בצריף מגורים שבו גר בזמנו איש העדות שלנו-יחיאל שדלר,למי שמכיר.. ממול המיטה שלו(שעליה הוא עמד כשסיפר את העדות),היו למעלה החלונות האלה והיה לי רצון חזק לצלם אותם במקום הנוראי הזה,זה מאוד בולט כסימן של תקווה,זה מה שתפס את עיניי במקום החשוך ההוא.. ושוב,חבל שהתמונה לא חדה יותר.

irashady

New member
מדהים מה שכתבת

ריגשת אותי ממש ואני מסכימה עם מה שכתבת גם אני הרבה פעמים לא התחברתי... וגם אני הזדעזעתי מהגודל של בירקנאו, וגם אני חוויתי שם את החוויות הכי טובות שהיו לי... זה ממש לא רק דיכאון פשוט מסכימה עם כל מה שכתבת והסוף שלך ריגש אותי מאוד!!! ועכשיו אני אראה את התמונות

אפשר לדעת איך צילמת את התמונות

תמונות מדהימות ובעזרת הצילום הם נראות כל כך מיוחדות וקשות יש לך מצלמה מיוחדת או שסתם צילמת ויצאו תמונות כאלה ?<

a Warming Sign

New member
אוקיי,אז ככה-

המצלמה היא דיגיטלית,אבל אחת מאוד זולה ולמען האמת גרועה(אני עדיין בחרטות שלא לקחת אחת אחרת
) פשוט יש בד"כ במצלמות הדיגיטליות אפשרות של צבע-ושם בוחרים את sepia שזה חום לבן..יש גם אפשרות לשחור לבן,ובחלק מהמצלמות כחול לבן. תנסו לשחק עם זה מדי פעם,זה תמיד יוצא יפה
וכשצילמתי גם כיוונתי עוד כמה דברים,למשל את האור,אני לא יודעת איך זה במצלמות אחרות אבל בשלי כיווני לפעמים על אור שמש,לפעמים של מנורה(בטח יש לזה שמות יותר מקצועיים
,אבל ככה נראים הציורים באופציות של המצלמה) גם כשהיינו באושוויץ היה המון ערפל בהתחלה,אז כשהיה מכוון על אור שמש זה יצא מעולה,כאילו שהוא מגיע מנקודה אחת ועדיין זה לא לגמרי ברור. למען האמת,בטח אפשר את כל הדברים האלה לעשות אח"כ במחשב
אני פשוט אוהבת להתעסק עם המצלמה

למעלה