שלום

Nogmor

New member
שלום ../images/Emo13.gif

שלום, יש לי איזה משהו חמוד שהייתי רוצה להראות שמצאתי בפורום אחר (משחקי מחשב ורשת, האמת). זה. (אזהרה מראש, הסרטון הוא כ-35 דקות, אך נחמד למי שיש את הזמן לצפות ולהבין את ההסברים שמדובר בו) לפי מה שניתן להסיק, זה אולי משחק, נכון, *אבל* לאוהבי התיאוריות, זה "צעצוע" מאוד חביב לכשיפורסם סופית. התלהבתי מהעובדה שניתן לשנות ול"עדכן" את המין שאתה יוצר כל שלב בסולם האיבולוציוני, כך שניתן לחקור כיווני אבולוציה חדשים. תמיד רציתי לדעת איך היה יצור בעל עשר רגליים , שני ראשים וחמש עשרה עיניים מתנייע וחי לפני שהוא היה נכחד מחוסר התאמה לסביבה...

Nogmor

New member
איייי

לא התכוונתי שה"זה" יודגש בתור לינק כלכך הרבה פעמים!!! סליחה..
טעות של טירון..

Nogmor

New member
באיזה אירוע שקוראים לו Q4...

אין לי מושג מתי ואיפה זה בכלל יהיה. המשחק גם בנוי למחשב כך שהקהל שלו הרבה הרבה יותר גדול\רחב וניתן להגיע אליו. (לי למשל אין מערכת אחרת פרט למחשב, ואני נראה לי הולך להשקיע במחש חדש רק *בשביל* שהמשחק הזה יפעל נורמלי ושאני אוכל לנצל את כל האופציות בו.)

SilentMike

New member
זה נראה מדהים.

קצת קשה לי להאמין שהוא הגיע לרמה כזו כמו שהוא אומר. אם אפילו חצי מזה נכון זה הישג אדיר. העניין הזה שהוא אומר שהוא בנה עולם עם אלפי אפשרויות ליצורים (וכנראה הרבה יותר), ושהמחשב יכול להחליט בעצמו איך הם יזוזו... אף-פעם לא היה משחק כזה. אפילו לא קרוב.

T r i v i n

New member
מדהים...

כשאני ראיתי את זה נפתח לי הפה ולא הצלחתי לסגור אותו הרבה זמן... אבל אני פוחד שמשום שלמשחק יש כל כך הרבה חלקים שונים הם יעשו חלק מהחלקים לא מושלמים. כשהתפקחתי מהשוק הראשוני וצפיתי בסרט עוד פעם שמתי לב להרבה דברים שחסרים: - אין יונקים. - היצור שהוא הדגים שנראה כמו מרבה רגליים אם עיניים משני צידי הגוף. הוא הולך רק לכיוון אחד ועושה סיבובים של 180 מעלות. למה אם יש לו שני ראשים. זאת אומרת שצריך לתת אפשרות להגדיר איפה יהיה הקדקוד או הקדקודים של היצור. - לא ברור איפה נגמר ה"כוח" של השחקן. - יש כמות מוגבלת יחסית של אברים בהם ניתן להשתמש. - לא ברור מאיפה מגיעות תכונות מסוימות של היצור: למשל כשהיצור היה במים הוא הטיל ביצה וזהו לעומת זאת כשהוא עלה על ליבשה פתאום הוא צריך למצוא בת זוג ולהזדווג. ועוד כל מיני דברים... אבל באופן כללי זה משחק ממש מדהים. מישהו יודע מתי ה-Q4 הזה מתקיים?

Nogmor

New member
הבנתי מה זה Q4 ..

זה לא אירוע, זה פשוט חלק מהשנה. כלומר, Q4 = 4th Quorter כלומר, הרבע הרביעי של השנה. מה זאת אומרת? תחשבו במושגי צבא, הרבע האחרון של השנה זה באזור אוק' - דצמ'... ועם יפרסמו ב Q4 2006 זה אומר בסביביו החודשים האלו. ובאמת, למרות מה שחסר, תחשבו על מה שישי ואילו אופציות מדהימות לאין שיעורן ניתן להפיק מזה... אפשר באמת לנסות לראות איך הצורה הפיזית של הדינוזאורים זזה ולמה באמת הם פיתחו את האיברים הספציפיים שלהם על מנת לשרוד. ודא"ג בקשר ליונקים: אני לא בטוח.. אומנם הראו רק חלקים שבו הדמות היא זוחל, אבל לכו תדעו מה עוד יתווסף במהלך השנה הקרובה.... זה נראה כמו משהו שבאמת שוה להשקיע בו - אבולוציה בידיים שלכם.

SilentMike

New member
שמע.

גם אני שמתי לב לדברים האלה. וזה באמת קצת פחות מדהים בצפיה שניה. אבל בכל זאת, עולם פרוצדורלי שמתקיים בכוחות עצמו ויכול לחולל יצורים זה די מדהים גם אם יש כמה באגים עם יצורים דו-ראשיים (מה שאומר שעדיין יש כמה דברים שלא ממש ניתנים לשינוי). בקשר לזה שאין יונקים זה די שטויות כי זו לא אמורה להיות אבולוציה "אמיתית" בברירה טבעית. הצעדים בלאו הכי גדולים מדי והכל זה עיצוב מכוון. אפשר להוסיף אפשרות של יונקים ואז הוא פשוט ייצר יצור קטן ותלחץ עליו במקום על הביצה. מה שמדהים פה זה לא הדיוק, אלא עצם העובדה שהוא הצליח לבנות עולם עם כנראה מליוני יצורים אפשריים, שיכול ליצר בעצם מנתונים שהשחקן מספק לו יצור שיכול לזוז בצורה שנראית אמינה. הוא פשוט מחולל בכוחות עצמו את התנועה ואת התכונות של יצורים שלא תוכננו מראש לפי חוקים פיסיקליים שכנראה כתובים שם. וזה נראה אמין, וזה עובד וזה משחקי. אני עדיין לא לגמרי בטוח שלא עובדים עלינו פה איפשהו. שאולי זה סתם סרט או שהיצורים האלה תוכננו מראש עם הרבה עבודה.

Nogmor

New member
נחיה ונראה..

שוב, אמרתי שזה *רק* משחק, אבל האפשרות הפזיזית שיש לך לשנות יצור ולראות באמת איך המחשב יכול "לגלות" איך היצור אמור לזוז ולהתקיף (ע"פ בחירת הנשק שלו) ואם הוא אמור להיות מהיר או איטי. כמו עם הראש הענק והגוף הקטן, זה לא הגיוני שיצור כזה ירוץ מהר, אך היצור עם השש רגלים רץ די מהר לפי הצורה של השלד שלו, וזה הגיוני. ובקשר לשאר החוסרים, תראה, מספיק שהוא יצר את זה בשביל להגיד וואוו, לבקש ממנו להפוך אותנו לכוח עליון שיכול לשלוט על כל דבר ביקום? זה קצת קשה יותר.. אבל הם מתקרבים לזה.

vangelus

New member
הכריזו על הפיתוח ממזמן

הבן אדם שמציג את spore הוא ויל רייט, אותו אחד שיצר את sims אז אפשר להבין שזה משחק רציני ומושקע, מה שכן לפי הסרטון אני לא רואה המון אבולוציה, כל יצור שאני אצור ישגשג באותה מידה

T r i v i n

New member
לכן...

אמרתי שצריך להוסיף יותר תכונות... אבל נגיד אם המבנה של ה"תריפוד" שהוא בנה היה פחות מהיר הוא לא היה מצליח לברוח מהטורף ההוא והיה מת... או שאם כלי הנשק שלו לא היה מספיק חזק הוא לא היה מצליח להרוג והיה מת מרעב... בכל אופן מוקדם מדי מכדי להניח השערות כשיתקרב תאריך היציאה של המשחק יפורסם מידע נוסף אודותיו ואז נוכל לדבר... בינתיים אני מניח שאפילו היוצרים שלו לא יודעים בדיוק איך הוא יראה...

Wolverchenus

New member
המשחק נראה מדהים, אבל

לטריפוד החביב שלנו היה יתרון : היה לו מוח אנושי שיכל להגיד לו "לך הלוך חזור, עשה מחקר שטח קטן, הסתתר מאחורי עץ, וחכה שהפיקסל יסתיר אותך בשביל לצאת" וזה regardless מכמה פיתחת לו את המוח. היכולת לבצע מארב, או לתקוף נקודות תורפה, לא מחויבת שתגיע אינסטינקטיבית ברגע שיוצאים מהרמה התאית.

T r i v i n

New member
אכן... אכן...

המוח האנושי שם את כל ההתפתחות הזאת בכיס הקטן...

SilentMike

New member
זה נכון.

העולם הזה הוא עולם פיסיקלי ביסודו. הוא נותן לך להפעיל כל מיני סוגים של מכונות ביולוגיות וירטואליות שאתה מתכנן במקום בעזרת ה-editor. זה לא תחליף אבולוציה. אבל היכולת לדמות סביבה הנתנהגות בסיסית (תנועה, תקיפה, אינסטינקטים...) היא שלב ראשון חשוב בדרך. היום זה ברמה משחקית בלבד. בועד 15 שנים -עם מעבדים ורכיבים מהירים מאות מונים ואלגוריתמים מתקדמים ויעילים יותר- לך תדע.

Wolverchenus

New member
הייתי שמח לראות,

שהיוצרים כופים על השחקן שהדגם הבא של היצור שלו יהיה רק שינוי קל של הדגם הקודם אבל לא נראה לי שהם הולכים על זה . . . אתה יכול בדור אחד להיות טריפוד ובדור הבא להיות מרבה רגליים.

Nogmor

New member
טוב תראה,

אני מנחש בשביל הרבה אנשים, שאםן אומרים להם מה לעשות אז הם ימצו את העניין די מהר, אבל בשביל אנשים שרק מעניין אותם טיפה איך זזים כל מני יצורים זה בהחלט יכול להיות דבר נחמד ללמד ילדים איתו. ( כי למשל דינוזאורים חיו, או איך התפתח האדם (פלוס מינוס). שוב, אמרתי שזה רק "צעצוע" חמוד, לא לקחת ברצינות מירבית. :)

SilentMike

New member
אם אני מבין נכון:

נראה לי שזה הולך בערך ככה: למשחק יש editor, לכל פעולה ב-editor יש עלות בקרדיטים, את הקרדיטים השחקן מרוויח תוך כדי משחק (אוכל, מתקדם בדורות וכו'). מה שקורה בהדגמה זה שהמדגים משתמש ב-cheat שנותן לו קרדיטים לא מוגבלים כדי שהוא יוכל להדגים את המשחק יותר בקלות. במשחק עצמו זה כנראה יותר קשה. אבל חשוב לזכור שהמשחק לא יכול להיות יותר מדי דומה לאבולוציה אמיתית כי: 1. השחקן צריך לעשות משהו ובאבולוציה אין שחקן. 2. השחקן לא שולט בעץ שלם אלא בענף אבולוציוני יחיד. 3. לשחקן אין 3.9 מיליארד שנים.

Nogmor

New member
הממ, לפי מספרים:

1. השחקן צריך לעשות משהו ובאבולוציה אין שחקן. - צודק, יש שחקנית. אבולוציה היא שחקני די רציניתאפילו ועושה מה שבא לה. - מכחידה כל יצור שלא עומד בסטנדרטים המינימלים שלה לחיים. 2. השחקן לא שולט בעץ שלם אלא בענף אבולוציוני יחיד. - זה נכון, מה לעשות, לא נראה לי כל אחד רוצה לשלוט בטריליוני ענפים לראות איזה אחד מהם יתפתח למשהו טוב.. :-1 3. לשחקן אין 3.9 מיליארד שנים. - נקודה טיפה יותר חשובה נראה לי פה.

למעלה