שלום

שלום../images/Emo13.gif

אני מתעניינת מאוד בגיאוגרפיה, ואפילו חשבתי ללמוד תואר שני בתחום... אשמח אם מישהו יכול להצביע על אפשרויות תעסוקה בתחום (אני יודעת שאין הרבה, אבל בכל זאת..) האמת שזה גם לא משהו שרואים כ"כ דרישה אליו במודעות בעיתון, זה נראה מעט עלום.. בכל מקרה, אם מישהו יוכל להאיר את עיניי, אשמח מאוד!

שי גנדל

New member
יש קצת הרבה

איכות הסביבה, אקלים, תצלומי אויר ולווין, תכנון עירוני... אכן לא תחום שמפוצץ לוחות דרושים. בד"כ מגיעים לעבודה ע"י התחברות לאנשים הנכונים - מרצים או לומדי תואר שני, לפעמים יש מודעות בחוג עצמו. לומדת לתואר ראשון עכשיו?

כן..

אני אכן לומדת לתואר ראשון..אמנם מקצוע שלחלוטין לא קשור לג"ג, אבל זה משהו שתמיד עניין אותי, ואני מניחה שאם אלך בכיוון הזה אצטרך לעשות כל מיני השלמות..זה לא ממש מפריע לי, מה שבאמת יותר מפריע זה מה אפשר לעשות עם זה...
אתה יודע יותר על מהות התפקידים האלה? ונגיד בחברה להגנת הטבע למשל, יש ביקוש למקצוע?

שי גנדל

New member
בחברה להגנת הטבע יש ביקוש

שמעתי על מישהו שלמד איתי, שעבד שם ב-GIS (מערכות מידע). מן הסתם זה גם יתרון למי שרוצה להיות מדריך. לגבי התפקידים אני לא יודע הרבה - לא יצא לי לעבוד בזה
... השאלה גם איזה תחום בג"ג מעניין אותך, יש מהם המבוקשים יותר ויש פחות

אני לא ממש יודעת..

מה הכי מעניין אותי, אבל לפחות טוב לדעת שיש כל מיני אופציות... מהם התחומים היותר מבוקשים?

שי גנדל

New member
יש הרבה תחומים,

וזה משתנה בין האוניברסיטאות ובין שנות הלימוד. בגדול יש את התחום האנושי- כלכלית, הסטורית, חברתית, קוגנטיבית, תיירות... התחום הפיזי - אקלים וגאולוגיה והתחום היישומי- מערכות GIS, תצלומי אויר, מיפוי וכו'. נראה ש-GIS הכי מבוקש, אבל זה נושא כבד ומשעמם
, אותי לפחות. מורים ומדריכים תמיד צריך. ומעל הכל, ממילא רוב האנשים לא עובדים במה שלמדו, אז זה לשיקולך. בהצלחה

למעלה