שלום

ChicoAnimado

New member
שלום ../images/Emo13.gif

לא ידעתי שהפורום קיים, וזאת בהחלט תגלית מעניינת. אז שלום, אני ערן (22), רואה כל יום "מתחילות מחדש" ובעל מוטיבציה גבוהה ביותר לשנות את החיים שלי. כבר כמה זמן שאני שוקל אם להציב את עצמי בכוח מול הדברים שהכי מפחידים אותי. זה לא שאין לי אומץ לעשות את זה (ואפילו שיש לי, זה עדיין מפחיד מאודד), אני פשוט לא בטוח אם זה מה שיעזור לי. למשל, אחד הדברים הכי מפחידים שאני יכול לחשוב עליהם זה להסתגר באוטו שלי בשעת לילה ופשוט לצרוח בכל הכוח. עשיתי את זה כמה פעמים ופשוט רעדתי את שד-עצמותיי. הדבר השני שגם הוא כולל בקבוצת הדברים הכי מפחידים הוא לצפות בסרטי אימה ובאופן ספציפי באיזה קליפ מחריד ביותר שפעם היה מנוגן הרבה ב MTV.. שוב.. הדילמה היא לא אם להתמודד עם זה או לא, כי אם אני אאמין שזה יעזור לי, אני אאזור את כל האומץ בעולם לעשות את זה. השאלה אם המשאבים הנפשיים שיהיו כרוכים בכך יהיו שווים את זה. דרך אגב, דבר שלישי שמאוד מפחיד אותי הוא להתרחץ במים קרים, אבל זה פחות קריטי

פחדים

אתה מספר שאתה מתלבט האם להתעמת עם הפחדים שלך. אתה כותב שאם היית יודע שזה יעזור לך היית אוזר את האומץ. השאלה היא במה היית רוצה שזה יעזור לך? מה יתאפשר לך אם תתגבר על אותם פחדים? האם הפחדים שציינת מעכבים אותך בחיים ובמה? האם קיים פחד אחר/ נוסף שאם היית מתגבר עליו איכות החיים שלך הייתה משתפרת? לראות את התוצאה הבהירה והמתבקשת מהשינוי, תוצאה ששווה לעבוד בשבילה זה דבר שמאוד יכול לעזור.

ChicoAnimado

New member
לדעתי

התגברות על פחד, כל פחד בתורו, מצמצמת את המסה הכללית של הכוחות המדכאים בנפש ומשפרת את איכות החיים. את לא חושבת?

נכון ש..

שעצם ההתגברות על הפחד היא תחושה נפלאה ומחזקת אבל העובדה שאתה מתלבט האם אכן להמשיך ולהתעמת עם הפחדים. עצם השאלה "האם זה כדאי לי", מעלה את השאלה הבאה והיא: למה כדאי לך להתעמת? אם תמצא סיבה מוחשית יותר, תוצאה ברורה יותר שקשורה לאפשרויות חדשות שיפתחו בפניך אני מאמינה שיהיה לך קל יותר. חשוב על פחד ספציפי שמאוד מפריע לך היום בחיים שלך וכתוב תוצאות מוחשיות שתוכלנה להתגשם/לקרות בחיים שלך כתוצאה מהתגברות על אותו הפחד.

שלום ערן

אם היית עומד מול חומה בצורה גבוהה שאינך יכול לראות את ראשה ורחבה שאינך יכול לראות את קצותיה והייתה לך סיבה מצויינת כל שהיא (הכי טובה שתעלה בדעתך) לעבור לצד השני, קרוב לוודאי שהיית מגייס את כל המשאבים שעומדים לרשותך על מנת למוטט את החומה. ובלבד שאכן הסיבה שווה את השקעת המשאבים דילמה שאכן יש לשקול ולברר אותה. ומה היה קורה לאותה דילמה, אם היה בא משהו שאומר לך שהחומה ממשית ומוחשית ככול שתהיה איננה קיימת באמת ובעצם ברגעים אלו ממש במקום בו נמצאת החומה אתה בעצמך נמצא ישן, ישן וחולם שאתה עומד מול חומה. ועל מנת לעבור "לצד השני" של החומה (שאינה קיימת) אין לך כל צורך בלמוטט את החומה, עליך פשוט להתעורר ולגלות שמעולם לא הייתה חומה וכל המאמץ שעליך להשקיע הוא לצעוד קדימה בנינוחות ושלווה לעבר היעד שלך. מה הייתה עושה אז?

ChicoAnimado

New member
אני לא בטוח שהבנתי..

אבל זה מתחבר לי למחשבה שעשיתי הרבה דברים אחרים בלי לחשוב על ההשקעה הנפשית ושהמחשבה על בזבוז משאבים, גם במקר ההזה, היא רק תירוץ.. בכל אופן, תודה

מה שלא הבנת

לא רלוונטי מה שכן הבנת רלוונטי בהתאם למה שתבחר לעשות עם זה. בהצלחה.

למעלה