שלום

שלום ../images/Emo13.gif

היי אני חן,בת 15 בקרוב,ואני צמחונית כבר... חודשיים בערך. בזמן האחרון אני מרגישה עיפות,אני יושנת המון ואני גם רועדת די הרבה. אני לא יודעת,אולי חסר לי משו,אבל זה מעצבן. אני מניחה שאתם די מבינים בזה.. אגב חשוב לי לציין שאני לא אוכלת הרבה גם ככה ואני לא אוכלת 'תחליפים' למינהם.. וגם אני אוכלת ממש קצת בזמן האחרון אז גם רזיתי ויש לי סימני הרזיה סגולים בכל הגוף..[סתם שתעו..אולי זה יעזור לכם לעזור לי]. תודה רבה |4ו|

נשמע לא טוב. בכלל.

בעיקרון חודשיים של צמחונות בפני עצמם לא אמורים לגרום לשיני דרסטי, אבל אם היית על גבול של חסרים עוד לפני כן אז זה בהחלט יכול להיות. מדוע החלטת להיות צמחונית? למה את ממעטת לאכול? והאם התפריט שלך מאוזן ומספק את כל הצרכים של הגוף שלך? בעיקר בגיל שאת עוד גדלה ומתפתחת. הדבר הראשון שאת צריכה לעשות הוא לפנות לרופא המשפחה - לספר לו על כל הסימפטומים שתיארת פה, ולערוך בדיקות דם כלליות כדי לראות מה המצב.

אז זהו שאני פוחדת מבדיוקת דם.

וגם לפני זה הייתי בחוסר.. החלטתי שאני רוצה להיות כזאתי כי אני מרחמת על החיות.. התפריט שלי לא מאוזן בכלל כי אני בקוש אוכלת..פשוט כי אני לא רעבה..

אם את מונעת מהגוף שלך

מספיק מזון למשך מספיק זמן, בין המנגנונים שנדפקים יהיה גם מנגנון הרעב והשובע. זה שאת לא רעבה לא אומר כלום על הצרכים של הגוף שלך, ועל האם את בתת תזונה, או קרובה לשם. אם את בחסרים עוד לפני הצמחונות - על אחת כמה וכמה. את בגיל קריטי, מאוד, להתפתחות. זה לא הזמן להעמיד את הגוף שלך בפני כל מיני חסרים. אם את יודעת עוד מלפני שיש בעיה - מדוע את לא מטפלת בה איכשהו? הרצון לא להרוג חיות הוא נהדר - אבל מה עם הרצון לשמור על הגוף של עצמך? גם אני מפחדת מבדיקות דם, ואני עדיין עושה כל חצי שנה. גם למי שלא צמחוני זה המינימום. גוף יש רק אחד. אני מציעה שכבר מחר - תלכי לרופא המשפחה, בקשי בדיקות כלליות, ותארי לו את כל הסימפטומים שתיארת כאן.

אני יבקש מאמא שלי ללכת לעשות בדיקות

דם. ואני לא כזה יודעת אם יש לי חסרים..זה מה שתמיד ההורים אומרים לי.. והאמת אני לא צמחונית רק בגלל זה.בשר לא מבושל מגעיל אותי.אני יכולה להקיא מזה!. אז זאת עוד סיבה... ותודה רבה
עזרת לי מאוד!!

פלאפאל

New member
מתי באמת כדאי להבדק?

אני צמחונית מלאה בערך מסוכות, ולפני זה אכלתי מעט מאוד בשר במשך קרוב לחצי שנה. הבנות-דודות הצמחוניות אומרות לי כל הזמן להבדק וללכת לדיאטנית שתסביר לי איך להיות צמחונית בצורה נכונה, אבל בעלת הממון מתעצלת לקבוע לי תור ולשלם עליו. זה קריטי בשלב הזה?

למעלה