שלום
אפשר להצטרף?

אמאורי

New member
שלום../images/Emo140.gifאפשר להצטרף?

שלום לכולם, שמי יפעת ואנחנו אמורים לעבור לסין, לרילוקשיין של שלוש שנים מינימום-מטעם העבודה של בעלי. יש לנו תינוק קטן בן 8 חודשים וכשנעבור הוא יהיה בערך בגיל שנה. יש לי המון המון שאלות ותהיות ואשמח לכל עזרה שאוכל לקבל מכם המנוסים. העיר שאליה אנחנו אמורים לעבור בסין נקראת וושי- WUXI. ממה שקראתי כאן אני רואה שאין פה ישראלים שחיים שם וזה חבל, אבל אולי מישהו יודע משהו על העיר? היא מאוד מתועשת ומודרנית- לפחות לפי התמונות בגוגל אבל זה ממש מפחיד אותנו לעבור. אז מה עושים? איך מוצאים דירה? וגן? או מטפלת? ומה עושים עם החתולות שלנו- אין מצב שניסע בלעדיהן! וטיטולים וסימילאק ו...
מליון דברים לחשוב עליהם ועוד משהו- את המשכורת- לאן מעבירים? לבנק פה? לפתוח שם חשבון? זו פשוט הפעם הראשונה שהמעסיק של בעלי שולח מישהו לחו"ל- הוא פותח שם סניף יחד עם שותף סיני.... הצילו....

../images/Emo13.gif

דוקא נשמע לי כיף לא נורמלי. שלוש שנים זה באמת הרבה, אבל את נופלת על ארץ שהיא כולה חויה. אל תדאגי כל כך- יהיה בסדר. עוד שלוש שנים תחזרי ותספרי כמה כיף היה!
אני לא חיה שם (רק טיילתי ) ולכן העצה היחידה שאני יכולה לתת לך זה פשוט להתחיל ללמוד את השפה. זה חיוני ביותר. המון המון בהצלחה!!!

אMור

New member
欢迎 ../images/Emo24.gif

או WELCOME בשפת הקודש... העצה הכי הכי מועילה שיש לי לתת לכם היא שבעלך יגיע ל- WUXI (שנמצאת ב- JIANGSU פרובינס, אם אני לא טועה) ויחזור עם כל המידע הנדרש. כך גם תוכלו לדעת בדיוק היכן להתגורר, מה ניתן למצוא ומה להביא איתכם לפני שתעזבו... ניקלס כתבה דברים נכונים, צפו לחוויה של פעם בחיים. ואם יש דבר אחד בטוח, הוא המשפט הבא: חייכם יתחלקו לשניים: החיים לפני סין ואחרי. למיטב ידיעתי, JIANGSU היא אחד המחוזות היפים בסין וכנ"ל לגבי WUXI - אז בכך לפחות - התמזל מזלכם... רצוי שתדעו שבחורף קרררר שם מאוד (
) והקיץ מאוד נעים... לגבי הטיטולים, אני כבר צופה בעייתיות בנושא, מאחר והתינוקות הסינים לובשים מכנסיים עם חריץ בתחת וכל "יציאה" הופכת לטבעית - אם על הספה בבית ואם בהנפה מהירה של העולל באמצע הרחוב ועשיית הצרכים בו במקום. הסינים טוענים שזו הדרך הנקיה ביותר וגם המהירה ביותר ללמד את הילד לשלוט בצרכיו... אם הסינים אומרים - הם בוודאי יודעים... סינים

אמאורי

New member
../images/Emo2.gif מה???? חריץ../images/Emo2.gif

אוי אלוהים! טוב, אני מקווה שאפשר לעשות לשם משלוחים מהארץ! ותחליפים- סימילאק וכאלה, יש שם? או שהם שותים חלב פרות?

היי, ברוכה הבאה אלינו הסינים

קודם כל, תרגעי קצת, את עומדת לחוות חוויה יוצאת דופן, ומומלץ מאוד לבוא עם ראש פתוח ולקבל כאן את השונה. כבר נתקלתי בישראלים שבאו לכאן ונתקלים בקשיים בגלל שקשה להם לקבל את השונה מהמערב. כאן מקובל להחזיק עוזרת (AYI בסינית) 5 ימים בשבוע לפחות, 8 שעות ביום, לפחות (הכל תלוי בכמה את מוכנה לשלם...) כך שכבר יש לך עזרה בבית, ואין בעיה למצוא אחת כזו, יש מליונים שרק מחכות לעבודה, מלמדים אותן קצת את אורח החיים המערבים, וקדימה הבית מתוקתק כולל טיפול בתינוק. העיר WUXI, היא אכן עיר תעשייתית, הפלוס שלה הוא שהיא קרובה מרחק נסיעה של כשעה שעה וחצי משנגחאי, אין לי מושג מה יש לעשות בעיר הזו ולא ידוע לי על ישראלים שחיים שם, ידוע לי על אנשים שעובדים שם וגרים בשנגחאי, אין לכם אפשרות לבחור באפשרות כזו?? אני חושבת שלך, שתהיי רוב היום לבד יהיה עדיף לגור בשנגחאי שזו עיר מדהימה (אנחנו גרים בה ומאוד אוהבים את החיים כאן). לגבי דירה, גן וכו', אני ממליצה לכם להגיע לכאן קצת קודם, ליצור קשר עם חברת תיווך ולהתחיל בחיפושים, זה לוקח קצת זמן אבל בסוף מוצאים, מטפלת מוצאים אחרי שמתיישבים סופית. לגבי טיטולים, ותחליפי חלב, אין בעיה, בשנגחאי בכל אופן יש כל מיני סוגים (למרות שהילדים שלי בני נוער, ראיתי בסופר) לא יודעת איך זה בערים אחרות, עוד סיבה לבוא קצת קודם לפני ההגעה הסופית, לראות, להתרשם ולהבין במה מדובר. לגבי החתולות.... לא מבינה בזה וגם לגבי משכורות.... אני יודעת רק איך לבזבז את הכסף חחח...
ויש כאן הרבה על מה שיהיה בהצלחה !! אהה... לגבי השפה כשתגיעי, תקחי שיעורים בסינית עוזר מאוד בתקשורת כאן האנגלית שלהם.... לא משהו

אמאורי

New member
תודה על ההרגעה../images/Emo13.gif

העניין עם העוזרת- ME LIKE !! ואפילו לא חשבנו על הרעיון של לגור בשנגחאי, נבדוק את העניין.... ובאמת תודה על התשובה המהירה אני מניחה שאני אציק לכם עם עוד הרבה שאלות בזמן הקרוב אנחנו מאוד נרגשים לגבי הנסיעה- כבר בא לנו להיות שם, אחרי כל הסידורים וכו'.

היית שם בקיץ שלושה ימים

המקום נראה נחמד מאוד, והרבה חברות גדולות פותחות שם את המפעלים שלהם בסין (סוני,טושיבה ועוד. בעיקר בגלל הקירבה לשנגחאי). המזג אויר היה לוהט עד מאוד. אבל לפחות, בניגוד להונג קונג, אפילו הייתה
. העיר עצמה נראתה נחמדה מאוד, ולמיטב הבנתי יש בה המון זרים, כי מישהו צריך לנהל את כל אותם מפעלים גדולים... היו כמה מסעדות נחמדות, כך שאת יכולה להתעודד, האוכל בסדר. בהצלחה.

Saraswaty

New member
ממה שאני יודעת

התגוררתי בסוג'ו במשך חצי שנה ויש בה קהילת זרים מאד גדולה. אנחנו היינו הישראלים היחידים אבל פעילות הזרים שם מאד מאד מפותחת ומהנה. למה אני מספרת לך את זה? כי לפי מה שהבנתי בוושי אין קהילה מפותחת אלא בודדים ולכן היו לא מעט אנשים שהחליטו לשלם את מחיר הנסיעה לעבודה בוושי(שעה לכל כיוון) אבל להתגורר בסוג'ו. בהצלחה במעבר

אמאורי

New member
איך באמת התחבורה שם? יש מערכת רכבות

או שצריך לנסוע לכל מקום ברכב- כלומר מסוג'ו לוושי או משנחאי לוושי- יש רכבת נוחה? תודה על התגובה ד"א

למעלה