שלום
בת 11 חודשים וקצת

liat ziv

New member
שלום../images/Emo140.gif בת 11 חודשים וקצת

שלום ותודה מראש על התגבות נגה בת 11 חודשים וקצת (הובחנה כהיפוטינית קלה וגמישות יתר) החלה לזחול גחון לפני כחודש השבוע נעמדה לראשונה במיטה כשהיא שוכבת על הגב הרגליים שלה רפוייות נורא אני שמה לה את היד שלי בכף הרגל והיא לא מתנגדת בנוסף משכיבה על הבטן לישיבה היא עוברת דרך שפאגט (מקווה שאתם מבינים את התיאור) האם זה בסדר וגם שהיא מנסה להתמך בכפות הידים הראש לא מוחזק יפה, איך אפשר להתאמן איתה על מנת שתשפר את האחיזה בראש? ושוב תודה

זקיפת ראש יציבה - 11 ח'

שלום liat ziv, הדרך של נגה להגיע לישיבה אופיינית מאוד לילדים בעלי גמישות יתר. השילוב של היפוטוניה וגמישות יתר יוצר לרוב מצב של איחור או קושי התפתחותי. כדאי ללוות אותה ולהגיש לה עזרה מתאימה על מנת לחזק אותה ולאפשר למצות את שלבי ההתפתחות, כולל זחילת 6 והתיישבות נכונה ואפקטיבית יותר (משכיבה על הצד או מעמידת 6) בעניין הראש, לא הבנתי את התנוחה בה היא נמצאת. האם כוונתך בשכיבה על הבטן? למה בדיוק הכוונה "הראש לא מוחזק יפה?" האם הוא נשמט או חסר יציבות? אשמח אם תתארי לי בדיוק את המצב כדי שאוכל לעזור לך. ענבל

ענתPT

New member
מסכימה.

נשמע שהקטנטונת מתפתחת יפה ובקצב טוב. לגבי האיכות נראה לי כי כדאי ללוות אותה לא רק על דפי האינטרנט. שכן קשה לשנות הרגלים, ורצוי כבר מגיל זה להרגיל אותה להשתמש בתנועה "נכונה" יותר להשיג בעתיד הקרוב והרחוק יציבה טובה.

liat ziv

New member
תודה לכן והסבר נוסף

כשהיא מנסה לעלות על שש הראש נמצא בין הזרועות שלה ונראה לי שקשה לה להרים אותו חשבתי ללכת ליעוץ התפתחותי של שיטת "שלהב" אצל אירית שקד שבמושב אביחייל האם מומלץ? או שאני לחוצה מידי ולתת לילדה את הזמן שלה?

את יכולה להתייעץ עם יהודה מלול

בנוגע לשיטת שלהב. אני עצמי לא מכירה את השיטה אך יהודה הוא מורה בכיר בשיטה זו. ולא, זה לא מוקדם מידי.

למעלה