שלום,
התייעצות בקשר לבעל.

y2in1

New member
שלום,../images/Emo140.gif התייעצות בקשר לבעל.

בעלי לא מכבד אותי בכלל. במיוחד לא אחרי שהפכנו להורים. הוא ראה באיזה קושי הבאתי לנו ילד לעולם, נשאתי אותו, ילדתי בכאבים ועכשיו אני מטפלת בו 24 שעות ביממה ודווקא עכשיו כשאני אמא היחסים כל-כך התדרדרו...
אי הכיבוד מתבטא בקללות. מתי שיש לו מצב רוח רע או כשהוא לא מסכים איתי במשהו, הוא ישר קורא לי בשמות גנאי. ניסיתי כבר להסביר לו שלא נעים לי, ניסיתי לעבוד על רגשות האשם ("אתה אבא.."), ניסיתי לבכות ולא לדבר איתו, ושום דבר לא עוזר! הוא לא מתחרט, לא מבקש סליחה, ויוצא שאנחנו עוברים לסדר היום בלי לסגור קצוות. יש לצין שיש לנו ימים מאוד טובים של אהבה, ואז קורה איזה משהו קטן שהורס הכל. הדוגמא האחרונה: אתמול הוא חזר מרופא שניים, נכנס בדלת ואמר לי משהו. אני חלקתי אליו, ואז הוא הסתכל אלי בבוז ואמר: "איזה מטומטמת טפשה את. אני לא מאמין עד כמה שאת מפגרת". (ברוסית זה ממש אבל מ-מ-ש מעליב: tuparilaya, למי שמבין) אם הוא חושב שאני מפגרת, למה התחתן איתי?!? למה בחר בי לאמא של ילדו? ואם כבר, אז למה להגיד את זה ולפגוע?!? תגיד שאני לא צודקת, תגיד כל דבר אחר, למה לקלל??????
זה היה אתמול ואנחנו לא מדברים מאז. הוא שאל מה לארוחת ערב, עניתי: "המפגרת לא יודעת". וכך זה נמשך עד עכשיו. מה יהיה? תודה למי שקרא

בלינקה

New member
טיפול

לו בכל מקרה, זוגי אופציונלי. קללות זו אלימות, ובעיני לחלוטין לא מקובל, לא בין בני זוג ולא בין בני אדם בכלל. אני, באופן אישי, הייתי שוקלת פרידה אם בן זוגי היה מתייחס אלי בחוסר כבוד ובאלימות.

lulyK

New member
זה מעליב מאד גם בעברית.

זו התנהגות מאד לא מקובלת: התעללות רגשית קוראים לזה. מסכימה עם בלינקה, הוא צריך טיפול (הקטע הקשה זה לגרום לו להבין שהמצב שלו לא נורמטיבי ושחייו ישתפרו פלאים אם הוא יצליח להוציא את עצמו מהמעגל הזה).

y2in1

New member
אין סיכוי לטיפול.. אין כסף ואין זמן

בקיצור אבוד. מה לעשות? לחיות איתו באותו הבית כמו שותפים ולגדל את הילד? אי-אפשר למחות את העלבון ולהמשיך הלאה, אי אפשר לחנך אותו מחדש..

שיפסלה

New member
גם אני לא הייתי מסכימה לחיות איתו

באותו בית. כשגרים בנפרד גם צריך כסף. לזה יש כסף?

lulyK

New member
שותפים לא מקללים אחד את השני.

הוא מסוגל לנהל חיי שותפות? אם כן, אז עדיין יש סיכוי גם לנישואים. בשביל להתגרש צריך הרבה כסף והרבה זמן, אולי אם הוא יבין שהגיעו מים עד נפש, הוא יסכים לטפל בעצמו?

מעיןבר

New member
אלימות מילולית היא אלימות../images/Emo70.gif../images/Emo88.gif

ולדעתי את חייבת לפנות לייעוץ ועזרה בהקדם כי אתם בכיוון לא טוב. הנה מספר קישורים: אתר סה"ר http://www.sahar.org.il/ מאמר - אלימות במשפחה ארגוני סיוע מציעה לך לחפש ברשימה הארוכה שבלינק השלישי ארגון שבו תוכלי להיוועץ. אנחנו פה נשמח לעזור.

sipor

New member
לדעתי האישית לבעלך יש בעיה קשה.

והוא זה שצריך טיפול, נראה שהוא מוציא את זעמו עליך. בכל מקרה, כדאי מאוד לשלוח אותו לטיפול גם דרך קופ"ח ולא באופן פרטי. אחרת אתם הולכים לכיוון רע מאוד. בעיני מה שבעלך עושה זה מעבר לאלימות. וזה חבל מאוד. במיוחד עם כל הקשיים הנוכחים של גידול ילד חדש.

מעליב ופוגע ביותר../images/Emo10.gif

לפי דעתי תמצאי את הזמן ופשוט תכריחי אותו לנהל שיחה רצינית ולשפוך ממש את כל מה שמציק לך. תמיד יש אפשרות גם לטיפול זוגי. שיהיה בהצלחה

משוש30

New member
לא הייתי מוכנה שמישהו ידבר אלי

ככה (כן כן אני מבינה רוסית) ובטח ובטח שלא בעלי אם הדבר חוזר על עצמו ואם הוא לא עוזר לך ולא באמת שותף, ולא מוכן ללכת לטיפול, עם כל הקושי שבדבר הייתי מתחילה לשקול ברצינות את פירוק החבילה. כבוד הוא דבר מאד מאד בסיסי בתא המשפחתי בעיני. כבוד אליך וכבוד לילד. בהצלחה

גלשני

New member
זה מעליב בכל שפה.

את שואלת מה יהיה אבל התשובות לא נמצאות אצלנו, הן אצלכם. לטעמי את נמצאת בסיכון, ואתם חייבים לפנות לטיפול (אישי וזוגי). ראיתי שכתבת שאין לכם כסף וזמן לכך, אז בעניין הזמן אני מניחה שכולנו יכולים לפנות מעט זמן לנושא ובעניין הכסף, בהרבה ישובים בארץ יש תחנות ציבוריות לטיפול משפחתי שנותנות שירות נפלא שמסובסד על ידי היישוב ולכן הוא הרבה יותר זול. אני למשל מתמחה בתחנה כזאת ומטפלת בזוגות שהכנסתם נמוכה וחלקם משלמים 35 או 60 שקלים לשעת טיפול. את מוזמנת לשלוח אליי מסר ולציין איפה אתם גרים ואוכל לברר לך אם יש תחנה כזאת במקום מגורייכם. שיהיה לך רק טוב

אדר שלי

New member
מצטערת בשבילך על הכאב שאת עוברת

ומצטרפת לאלה שכתבו לפניי: או טיפול, או פירוק החבילה. ההשלכות של הזוגיות שלכם עוברות הלאה, גם אל הילד שלכם. אני בטוחה שאת מוכנה לעשות הכל על מנת שהוא יגדל בסביבה בטוחה ונקייה מאלימות וכמו שכבר כתבו אחרות כאן, אלימות מילולית היא אלימות. אז באליות הזו צריך לטפל.

רות י

New member
אני לא הייתי מוכנה להסכים לחיות

בחוסר כבוד כזה משווע, עם מישהו שלא מכבד אותי כלל ועיקר. את יודעת מה, לפחות גבר מכה מתנצל בשלב כלשהו, אבל הבעל שלך אפילו לא מבין ולא מצא לנכון להתנצל על האמירות הפוגעניות הללו. אני יודעת שיש מקומות בעולם ששם נהוג להתייחס כך לנשים, אבל פה בארץ זה ממש לא מקובל, ומספיק שבעינייך זה לא מקובל. אני לא יודעת אם טיפול יעזור, כי זה לא שהוא לא שולט בעצמו, הוא פשוט חושב שכך יש לדבר אל אשתו ושזה בסדר ולגיטימי. כמו שאמרתי, אני הייתי מפרקת את החבילה. לא הייתי רוצה שהבת שלי תשמע שכך אביה מתייחס לאמה. איזה נזק זה יעשה לה, פשוט נוראי. תקצר היריעה מלתאר זאת. אין לי הצעות פרקטיות להציע לך. גם לא נראה לי שאיך שאת עונה לו יעזור באיזשהו אופן. רק יכולה להציע אמפטיה ולאחל לך שתעשי בחירה ותקבלי החלטה נבונה, שתהיי שלמה איתה.

משוש30

New member
רותי בעיני המשפט "לפחות גבר מכה

מתנצל בשלב כלשהו" הוא לא ממש במקום. ההתנצלות של גבר מכה לא שווה הרבה וגם התנצלות של גבר מקלל שחוזר ומקלל שווה כקליפת השום. הדברים צריכים להיעקר מהשורש ולא לבוא לידי ביטוי בהתנצלות שטחית וחסרת משמעות.

רות י

New member
חבל שלא שמתי אייקון מתאים, כי זה

כמובן שנאמר בהומור. זה היה כדי להמחיש שהוא אפילו לא מתנצל מהשפתיים כלפי חוץ, כדי להראות כמה המצב שלו חמור, שהוא בכלל לא מבין שהוא לא פעל כשורה. שהרי גבר מכה יודע שאסור להכות, שזה לא בסדר, וגורם לחבלות ופגיעות פיזיות, ונעזוב עכשיו את ההשלחות הנפשיות של המכות, הן הפיזיות והן של האלימות המילולית.

cookie1

New member
../images/Emo24.gif

המצב שאת מתארת הוא מצב ממש בלתי נסבל בעיני. אחד דברים הכי חשובים במערכת יחסים הוא כבוד הדדי, ונראה לי שכאן אין ולו טיפה אחת ממנו. אני באופן אישי לא הייתי מוכנה לסבול מצב כזה והייתי מבהירה שאו שזה נגמר כאן ועכשיו, או שאני לא נשארת בבית (עם כל הקיצוניות שבדבר זו נראית לי האופציה היחידה). יש אנשים שהם "כמו כלבים":מריחים את החלש ומתעללים בו, אולי זה המקרה כאן, אולי מבחינתו את מפגינה סוג של חולשה והוא מנצל אותה. שוב, עם כל הקיצוניות הייתי מציבה אולטימטום. אולי ניעור רציני יעזור כאן. מעבר לכך ממליצה לגשת לטיפול, או זוגי או לפחות שלו...

למעלה