שלום
מבקשת את עזרתכם

תמתמ1

New member
שלום ../images/Emo140.gifמבקשת את עזרתכם

שמי תמי ואני מורה לחינוך מיוחד. אני עובדת במרכז חירום לילדים. התלמידים שלי הם בני 10-13, כיתה רב גילית. התלמידים מקללים ה-מ-ו-ן . אני מבקשת את עזרתכם כיצד להכחיד או לפחות להוריד את מינון הקללות. אודה לכל מי שיתן את עצתו. תודה מראש,תמי

Nellie Bly

New member
ברוכה הבאה תמי.

העלת שאלה קשה שספק אם נוכל לכוון אותך. מדובר על מצב רגיש,שבו אם אני מבינה נכון הילדים גדלו בסביבה של אלימות ונחשפו בגיל רך לגווניה.שנולדים לתוך מציאות מסוימת,לא מכירים אחרת.ילד ששומע את הוריו מקללים מגיך צעיר גם יקלל-כי זה מה שהוא סופג בבית.הוא אינו יודע משמעות הקללה ואולי אינו מבין פירושה. חשוב מאוד שהטיפול בנושא זה יעשה בהנחיית צוות טיפולי כולל פסיכולוג חינוכי שיחווה את דעתו.לא מדובר בילדים רגילים אלא בילדים מאוד מיוחדים שיש לנהוג בהם אחרת ממה שהיינו נוהגים בילד בן 13 שהתחיל לקלל. בהצלחה!

Diana M

New member
קללות

שלום תמי וברוכה הבאה. ניבולי פה-קללות בלשון הילדים הם אופן תקשורת מקובל בקרב ילדים ובני נוער מסויימים. לא אחת זה מראה על "איניות" שליטה ב"ניב הנכון" ובקיצור דרך להשתייך. ישנם ילדים ובני נוער אשר מנבלים את פיהם כאשר הם עם חברים , מחוץ לכתה או מחוץ לבית (יש כאלה העושים שימוש בדרך זו של תקשורת גם בבית כחיקוי למבגורים) ויודעים לעשות את האבחנה איפה מותר והיכן אסור ויש כאלה שלוקחים זאת עימים לכל מקום. לדעתי יש מקום לנסות תוכנית התנהגותית. לחזק תקשורת נקיה ולהתעלם מתקשורת המלווה בניבולי פה. בניית תוכנית נכונה והתמדה לאורך זמן עשויים להועיל. בהצלחה דיאנה

למעלה