שלום
צריכה עזרה בענייני בישול...

mimor2

New member
שלום ../images/Emo140.gif צריכה עזרה בענייני בישול...

אז ככה: אני אמא ל-3 (בת 8, בן 5 ובת שנתיים). הקטנה אוכלת הכל, הגדולים קצת יותר בעייתיים. שניצל הולך תמיד, פתיתים, אורז, פסטה. אבל אני נורא רוצה לגוון! מצד שני - יותר מידי לעמוד במבטבח - אין לי זמן, ובנוסף, לא בא לי העוגמת נפש של לראות אותם לא רוצים לאכול את מה שהכנתי... אני מחפשת שילובים לארוחה. כלומר: מנה בשרית, מנת פחמימה ומנת ירק. כל מיני מנות שאפשר לשלב, שאפשר להכין מראש, שלא אשתעבד למטבח ושהילדודס יהנו מאוכל ביתי וטוב. מי שיכול לעזור לי - אנא! אשמח מאד! בנתיים הם כל יום אוכלים שניצל תעשייתי, עם אורז לבן/פתיתים/צ'יפס, והמצפון שלי כבר מזמן מייסר אותי קשות.
 

mimor2

New member
הבהרה:

אני צריכה מתכונים לא רק רעיונות אלא גם איך להכין, כי אני ומטבח לא ממש חברים.......
 
תפוחי אדמה מבושלים ברוטב אדום

מצרכים: 6,7 תפ"א קלופים וחתוכים לקוביות ובצל בינוני קצוץ רסק עגבניות שמן תבלינים מה שאוהבים אופן ההכנה: חותכים את תפ"א לקוביות שמים בשיר וממלאים מים עד כדאי כיסוי התפ"א מוסיפים בערך 4,5 כפות רסק עגבניות(תלוי בסמיכות שאתם אוהבים) קצת שמן את הבצל הקצוץ ותבלינים (פ.שחור,פפריקה,מלח ומרק עוף) מערבבים הכל טוב טוב מכסים את הסיר עד שתפ"א רכים אני מכניסה בפנים גם כנפיים שהורתחו מראש בסיר עם מים ואחרי כמה רתיחות מותיאה שוטפת טוב ומכניסה לסיר עם התפ"א
 
קציצות ברוטב אדום עם אפונה וגזר,

אני מטגנת בצל ושום מוסיפה את האפונה והגזר לטיגון קליל, מוסיפה את הקציצות ומכסה במים עד לכיסוי מושלם, מוסיפה רסק עגבניות, פפריקה אדומה שיהיה פיקנטי מלח לפי הטעם, ותיבולית של קנור בטעם שום ופטרוזיליה ותיבולית של צ'ילי, מבשלת עד שהקציצות מוכנות. מכינה אורז לבן פשוט ומוסיפה את התבשיל על האורז.
 
אפשר גם תפוחי אדמה ובטטה עם כנפיים בתנור,וליד

גם אורז לבן. על התפוחי האדמה ובטטה אני מוסיפה רוטב של קנור לעוף בתנור, בוחשת טוב בידיים, מוסיפה רוזמרין,פיטרוזליה או כוסברה, ולתנור, יוצא מאוד טעים וקל להכנה.
 
יש רוטב פטריות קישואים או זיתים

אפשר גם אורז לבן ולגוון אותו עם אטריות או תירס מרק עגבניות מרק רגיל אם את רוצה מתכונים לכך תרשמי כאן ואתן לך
 

mimor2

New member
כל מתכון יתקבל בשמחה! תודה!

בלי מתכונים אני אבודה.....
 
היי הנה כמה מתכונים

בשביל לעשות פטריות זיתים קישואים ואפונה גזר צריך לעשות דבר ראשון רוטב עכשיו חייבת לציין שאצלי הבנות לא אוהבות אוכל עם בצל אופן ההכנה: לוקחים חצי בצל וקוצצים אותו לקוביות קטנות מטגנים אותו עד אשר הבצל נהייה זהוב לוקחים 2 קופסאות של רסק עגבניות שופכים לסיר מתבלינים בכל מיני תבלינים אצלי התבלינים: פפריקה אדומה לא חריפה כורכום טיפה פלפל שחור מלח וכמון מוסיפים מים לפי העין לאחר שהרוטב מבעבע לשים את הפטריות או הזיתים או קישואים וכ"ו ולתת לרוטב על אש קטנה עד אשר הקישוא או הזית או הפטריות וכ"ו רכים וטובים לאכילה מקווה שהובנתי ואם יש שאלות שאלי אני כאן
 

עלמה7

New member
אצלנו הילדים מאוד אוהבים ירקות סנפרוסט מאודים

אפשר גם במיקרו (יש הוראות על העטיפה) ואפשר לבשל במים רותחים עם מלח. הם אוהבים גזר גמדי, תירס, ברוקולי ושעועית ירוקה.
 
למעלה