שלום
שאלה

קטקטולה

New member
שלום../images/Emo140.gif שאלה ../images/Emo9.gif

איך עושים חרוז מחוספס? קראתי משהו על סוכר, יכול להיות? אשמח לתשובה,
וקצת משלי
 

אפונענע

New member
קטקט, אהלן, ../images/Emo25.gif

אני לא יודעת מה לגבי סוכר, אבל את המחוספסים שלי אני מכינה כך- קודם כל, החספוס יפה יותר על חרוז חלק או עם נצנצים לדעתי, אבל זה כבר עניין של טעם. ולעצם הפעולה- יוצרים את החרוז, ומעבירים אותו בעדינות על סקוצ' -כן כן סקוצ' של כלים.... (לא ברזלית !). צריך כמה תרגולים כדי לא להרוס את הצורה אבל אני בטוחה שתצליחי (אני בהתחלה ניסיתי לעשות את החספוס בעזרת קיסם. הרבה חרוזים הושחתו להם לשווא...
).
 

s i t a r

New member
אני קניתי ב-10 ש"ח מגרדת (מהסוג

הקוצני יותר - של אגוז מוסקט) ועליה אני מעבירה את החרוז. פשוט מגלגלת אותו על המגרדת מכל הכיוונים וכך מתקבל האפקט.
 
בהחלט סוכר. והיתרון שלו ../images/Emo215.gif../images/Emo13.gif

שלא צריך לקנות ולשמור כלים מיוחדים שרק מסרבלים. רגע איפה שמתי את ההוא
... אני שמה קצת סוכר על מגבת נייר ומעבירה עליו בתנועה סיבובית את החרוז שכבר עשיתי בו חור מראש
. היתרון שהשני של הסוכר הוא שלא צריך לחפש איפה לא עשינו... פשוט איפה שהסוכר נדבק ונראה שנלחץ היטב שם אנחנו מסודרים
אח"כ שוטפים את זה במים ואח"כ אני רק מוודאה שהחור באמת נשאר חור ולא נסתם (כמו שקרה לי בפעם האחרונה
וזהו. את נייר המגבת עם הסוכר
וחסל.
 
למעלה