שלום!

WinterSoul

New member
שלום! ../images/Emo140.gif

היי, שמי קייט ואני בת 18. אני חדשה בפורום ושמחה שמצאתי אותו. אני הולכת לכתוב חפירה קלה, מקווה שלא תתייאשו ובכל זאת תוכלו לענות לי על כמה שאלות ולעזור לי מאוד :) מזה זמן רב אני מתעניינת בכל מה שקשור לאמונה המשיחית, אם כי אני מלאה בשאלות, ומחפשת את המקום אליו ארגיש שייכת מהבחינה הזאת של קהילה ולימודי התנ"ך והברית החדשה. העניין הוא שקרובי משפחה שלי בחוץ לארץ מאמינים בתקהילת "עדי יהווה", שנוכחתי לדעת כי בארץ משמיצים אותם המון. התחלתי לחפש גם דרך נוצרות וגם דרך היהודים המשיחיים בארץ, וראיתי שהעקרונות זהים לאותה קהילה שכל כך אוהבים להשמיץ בכל מקום ולקרוא לה כת: ערכי הטוב, הצדקה, אמונה בברית החדשה ובישוע ובד בבד בתנ"ך כבסיס. הגעתי למסקנה שבעצם כל קהילה שמאמינה ושדרכיה טובות היא לגיטימית, מצד שני, הזדעזעתי לראות שחברי "יד לאחים" שאמורים להיות יהודים חרדים, אנשים מאמינים וטובים - זורקים פחי צבע על עדי השם ועושים מחאות על היהודים המשיחיים. היה מקרה שפורסם בחדשות לגבי נער שנפגע מחומר נפץ שחשד עבה עולה לכך שדתיים היו מעורבים בעניין (ובתכלס, על רקע דתי, לא חשוב מי זה-זה מזעזע). אני לא יודעת לאן אני שייכת, אבל אני רוצה מאוד ללמוד את דברי הקודש עם קהילה כלשהי. אין תשובה חד משמעית, אני מאמינה, אבל אני נורא אשמח שתחוו את דעתכם על דברי. אשמח לשמוע דעתכם על עדי יהווה, על היהודים המשיחיים ועל זרמים נוספים הקשורים לעניין. בנוסף, הייתי שמחה לדעת מהו ההבדל בין הנצרות המשיחית ליהדות המשיחית? האין בסופו של דבר, זה הינו הך, ומה שקובע היא האמונה ולא ההשתייכות הדתית? אני אשמח אם תראו את זה, חומר למחשבה על חוסר הסובלנות שיש בארץ: http://www.youtube.com/watch?v=bzWpWxUE-Z0 ברצוני להדגיש רק שכל מה שכתבתי כאן בא מתוך התבוננות תמה וסקרנות טהורה. אין ברצוני להשמיץ אף אחד, אלא לקבל חוות דעת במסע שלי לגבש חוות דעת משלי על הדברים. המון תודה מראש! קייט.

1ysrat

New member
../images/Emo24.gif ברוכה בא !

מה שמשותף בין נוצרים ליהודים משיחים היא אמונה ואהבה בישוע!!!! יהדות משיחיות אני חושבת כי יעקוב אחד יכול באמת לספר ואני ממליצה לקראו את הבלוק שלו נוצרים מאמין בישוע אבל הם חוגגים חגים כמו חג מולד שזה יום הולדתו של ישוע פסחא של זה תחיותותו של ישוע נוצרי צריך עבור טביךה על ידי כהן דת בכנסיה בנצרות יש את הזרמים שלה כבר קתולים אורטודוקסים פרוטסטנטים אנגליקנים ועוד טוב אני אשמח לספר עוד אבל אני יוצאת לשעה

ברוכים הבאים לפורום../images/Emo140.gif

ותודה על הקישור לסרטון על הסיפור העצוב של עמיאל אורטיז. טוב לשמוע על עוד אנשים שישוע המשיח נגע בליבם, ושהם רוצים להכיר אותו וללמוד את דברו(התנ"ך והברית החדשה). אני משתייך לקהילת של יהודים משיחיים, בגלל שאני יהודי שמאמין בישוע המשיח, אנחנו מאמינים שכפי שכתוב בדבר ה', אלוהי ישראל, האל הגדול הגיבור והנורא שנתן את התורה בסיני למשה ולעם ישראל, ירד למטה לעולם שלנו, והפך להיות אחד כמונו, כפי שהתנ"ך מבטיח שיקרה. אלוהים לבש בשר, אלוהים לבש דמות של אדם, הוא בא להזדהות עמנו, שרת את העם שלנו במשך שלוש וחצי שנים, סבל השפלות, אלימות פיזית ונפשית, ומת על הצלב, נקבר וקם לתחייה ביום השלישי, ולאחר ארבעים יום עלה בחזרה למעלה אל ימינו של האב, המקום שממנו גם ירד. להיותי יהודי ישנה משמעות עמוקה, והאמונה שלי בו רק חיזקה את ההבנה שלי לגבי היותי יהודי והקריאה של עם ישראל. אם הייתי לא יהודי, כן היה באפשרותי להצטרף לאחת המקהילות של היהודים המשיחיים, כיוון שישוע שבר את מחיצת האיבה ואין הבדל במשיח בין יהודי ללא יהודי, כולנו בני אדם. ועם זאת יש הבדל כמו שאין הבדל בין גבר ואשה במשיח, ועם זאת ההבדל הוא די ברור. עדי י-ה-ו-ה, הם אכן כת. יש להם מאפיינים של כת, הם חברה סגורה, המגבילה את עצמה לעצמה, יש להם סודות שרק מי שמתקדם בדרגות יכול לדעת, ויש להם גורו(שאמנם לא בחיים, אך תורותו -תורתם). כל אלה הם מאפיינים של כת. ההבדל הגדול והמשמעותי בין היהודים המשיחיים והמשיחיים שאינם יהודים לבין עדיי י-ה-ו-ה הוא שאנחנו מאמינים שישוע הוא אלוהים שירד למטה לעולם לקחת את כל חטאינו על עצמו, ועדי-יהוה לא מאמינים שהוא אלוהים. ולכן גם עותקי הברית החדשה שברשות עדי י-ה-ו-ה שונים בטקסטים מהכתבים המסורתיים. אני מקווה שהמיידע עזר לך, ושתמשיכי לחפש את האמת אודות ישוע. איך התחלת להכיר את ישוע?

WinterSoul

New member
למען האמת, דרכם.

דרך עדי השם. הכרתי קהילה שלהם בחו"ל, והם היו אנשים מקסימים ודרכם נחשפתי, מגיל צעיר לאמונה באלוהים ובישוע. אני אכן לא בקיאה בפרטים, ולא ידעתי שהעותקים שונים וכל מה שהסברת לי. עם זאת, עד כמה מקור האינפורמציה הזאת אמין? אשמח אם תכוון אותי למקומות שזה כתוב בהם... (פשוט אני כל הזמן קוראת השמצות על כל זרם אפשרי בערך, אז כבר אין לי כח להבדיל מה אמת ומה לא). באיזה איזור אתה משתתף בפגישות הקהילה? מצאתי קהילה קרובה לביתי, אך הם דוברי רוסית (אני גרה בבת ים) ואמנם גם אני דוברת רוסית - אבל מתחשק לי לדבר בעברית, ומעבר לזה, אני נורא רוצה למצוא בני גילי ומצאתי בעיקר מבוגרים. אגב, ראיתי בחתימה שלך שציטטת את הרב לאו. האם יש חיבור בין היהדות ליהדות המשיחית? אני כל הזמן נוכחת לדעת שהדתיים דוחים את המשיחיות, איך אצלך זה משתלב בכל זאת? תודה רבה על התשובות, וסליחה שאני כזאת קרצייה :)

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifברוכה הבאה../images/Emo9.gif ויעקב יש לך משימה לשדך אותה

לקהילה משיחית

1ysrat

New member
זהאתרקתולי למדברי עברית

יש קהילה בחיפה יש ביפו יש בירושלים ו ב"ש

אלוהים יכול להשתמש בכל דבר בכדי להביא

את בחיריו אליו. יש לי חבר שהגיע לאמונה דרך סרט שדווקא ייצא נגד האמונה בפרודיה על ישוע. אין לי ספק שהם אנשים מקסימים, גם בין הבודהיסטים תוכלי למצוא באמת אנשים נפלאים, אך אין הדבר מעיד על האמת. לפני כ12 שנה שכרתי דירה בעיר בצפון הארץ והיה לי שכן שהתחברתי איתו, היה לו עותק של הברית החדשה שהוא קיבל אותו מאנשי עדי-יהוה. גם לי היה עותק של הברית החדשה שקיבלתי מיהודים משיחיים, וכשקראנו ביחד במספר מקומות, ראינו את ההבדלים. תוכלי למצוא בקישור הזה מידע כללי עליהם. וכבר אפשר לראות במידע זה שאני מאמין שהוא אמין, שהם לא מאמינים בהשארות הנפש, הם לא מאמינים בעולם הבא, ולא מאמינים שהמשיח הוא האלוהים שירד לעולם ולבש בשר והפך להיות אחד כמונו. בהחלט יש חיבור בין היהדות להיהדות המשיחית - התנ"ך. אמנם הדתיים דוחים את היהודים המשיחיים והמשיחיים, אך אנחנו לא דוחים אותם ועם זאת בהחלט שלא מקבלים את רוב הדברים והפירושים של רבניהם שכתובים בתלמוד ובמדרשים. ועם זאת בינינו המאמינים היהודים, תוכלי למצוא גם כאלה שחוקרים את התלמוד ומוצאים בו הרבה מאד רמזים דווקא על ישוע והאמונה המשיחית. אני מכבד מאד את הרב לאו ורבנים אחרים, למרות שהם לא מכבדים אותי בהיותי מאמין בישוע המשיח. אני מכבד אותם ללא כל תנאי כבני אדם, ועם זאת אני לא מקבל את דרכם. את מוזמנת לשאול שאלות נוספות, אני לא חושב כלל שאת קרצייה. לגבי קהילה, אני אכתוב לך בימים הקרובים במסר אישי. שבת שלום

למעלה