שלום...

lost in dreams

New member
שלום... ../images/Emo140.gif

אני קצת לא יודעת מאיפה להתחיל... הגעתי לפה די במקרה בהמלצתה של אחת מחברות הפורום... קשה לי להאמין שהכתיבה פה תעזור במשהו... אבל קשה לי גם להאמין באופן כללי שמשהו יכול לעזור... אז החלטתי שלהזיק זה לא יכול (אני מקווה...) ושכדאי לנסות... אז... קוראים לי עדי. אני בת 19. חיילה בצה"ל. מצד אחד אופטימית וחייכנית. מצד שני ממורמרת, דכאונית ובעלת נטיות אובדניות (בעיקר מאז שהתגייסתי...). בעלת בטחון עצמי יותר נמוך מנמוך והרבה תסבוכות עם עצמי ועם הסביבה. הסיבה שאני פה היא בעצם שיש לי חבר כבר שנה ו- 4 חודשים. בן אדם מקסים שאוהב אותי יותר ממה שאי פעם דמיינתי שמישהו יוכל לאהוב אותי... אני אוהבת אותו מאוד. אבל אני לא מאוהבת בו. ואני לא חושבת שאי פעם הייתי. הקשר שלנו התחיל בצורה די בעייתית. ולא מהסיבות הנכונות. מהיום הראשון שהכרנו היה ברור לי שאני לא מעוניינת בו מבחינה רומנטית. אבל הוא כן היה מעוניין ואפשר לומר שהוא די רדף אחרי במשך 8 חודשים... ואני די שיחקתי בו... לא מכוונה רעה, אלא פשוט כי לא ידעתי מה אני רוצה. הוא אהב אותי מאוד, וגרם לי להרגיש טוב עם עצמי. הוא בן אדם ממש מקסים ולא הייתה שום סיבה הגיונית שאני לא ארצה להיות איתו. רק סיבה אחת "קטנטנה"- שלא נמשכתי אליו. לא היה לי איתו את ה"קליק" המיוחד הזה. לא היו לי פרפרים בבטן כשראיתי אותו או שמעתי את הקול שלו. לא היה לי איתו אף פעם את הלהט הזה או התשוקה שיש עם מישהו שבאמת מאוהבים בו... אבל החוסר ביטחון השתלט עלי כמו תמיד, והחלטתי שהוא בן אדם מקסים, והוא באמת אוהב אותי והסיכוי שאני אי פעם אמצא מישהו שיאהב אותי וירצה אותי ככה שואף לאפס. והחלטתי לתת לקשר הזה צ'אנס. ומאז אנחנו יחד... אני עדיין אוהבת אותו. ועם הזמן פיתחתי משיכה מסויימת כלפיו. אבל דבר אחד אף פעם לא השתנה... אני עדיין רואה בו ידיד. ידיד טוב מאוד- אבל ידיד. היו תקופות שזה הפריע לי יותר והיו תקופות שזה הפריע לי פחות. ועכשיו אני כבר לא יכולה להמשיך להדחיק את זה. זה צף ועולה למעלה גם בלי שאני רוצה. ואני רבה איתו על שטויות ואני מתייחסת אליו מגעיל, כאילו כדי לתת לעצמי צידוקים מפגרים למה אני לא רוצה אותו. ואני מרגישה פשוט נורא. כי זה לא מגיע לו. מגיע לו להיות עם מישהי שתאהב אותו באמת וללא סייגים. מישהי שתדע לתת לו את אותו יחס מדהים שהוא נותן לי. את ההחלטה הלב שלי עשה מזמן. עוד הרבה לפני שהבנתי את זה. ועכשיו כשאני כן מבינה את זה אני תקועה במין מלכוד. אני יודעת מה אני צריכה לעשות. אני יודעת מה נכון לעשות גם כלפיו וגם כלפי. אבל אין לי את האומץ. אני משותקת מפחד ואני לא מסוגלת לסיים את הקשר הזה. גם בגלל שאני לא רוצה לפגוע בו ככה ולהרוס לו דברים (הוא סטודנט ועוברת עליו עכשיו תקופה לא קלה בכלל בלימודים). וגם בגלל שאני לא חושבת שאני אצליח להתמודד עם זה. השבוע החלטתי שאני מדברת איתו בסופ"ש ומסבירה לו את כל זה. כי אין לי ברירה אחרת ואני חייבת לעשות את זה. אבל פתאום ביום רביעי נפל עלי מין ענן שחור כזה ופתאום הבנתי שאני פשוט לא מסוגלת. שאין לי את הכוחות להתמודד עם זה בכלל... שאין לי את הכוח להתמודד עם העולם בלעדיו. האהבה שלו והדאגה שלו נותנות לי כל כך הרבה כוח... שאני לא חושבת שאני אוכל לחיות בלעדיו... בכיתי כל כך הרבה שכבר הרגשתי חולה. לא הייתי מרוכזת בשום דבר וסתם משכתי יותר מדי תשומת לב בבסיס... תשומת לב שממש ממש לא רציתי... וזה לפני שבכלל עשיתי משהו... ומפחידה אותי המחשבה מה יהיה אחרי... כשנהיינו חברים הוא הוציא אותי מבור שחור של דיכאון שהייתי שקועה בו במשך המון זמן... הוא העלה לי קצת את הביטחון העצמי המאוד ירוד שהיה לי... נתן לי קצת תקווה במובן מסויים... והמון המון כוח. הוא הבן אדם היחיד שאי פעם אהב אותי באמת וקיבל אותי כמו שאני. וזה נתן לי כל כך הרבה כוח להתמודד עם דברים. לדעת שהוא תמיד מאחורי, ותמיד דואג לי וחושב עלי. במיוחד מאז שהתגייסתי... ועברו עלי הרבה מאוד תקופות קשות בצבא... והוא כל כך עזר לי להתמודד עם זה... האהבה שלו כל כך חיזקה אותי. והפחד הכי גדול שלי הוא שאם ניפרד כל זה ילך ביחד איתו... ואני שוב אשקע בדיכאון הנוראי הזה... אני יודעת שאם ניפרד יעברו עלי כל כך הרבה ימים שאני אקלל את עצמי שהייתי כל כך מטומטמת שזרקתי את הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים... אבל מצד שני אני גם יודעת שאנחנו לא יכולים להמשיך ככה... בקיצור, אני כבר עייפה מלחשוב על זה, עייפה מלבכות, ועייפה מלשבת ולקלל את עצמי ולרחם על עצמי. אני לא יודעת למה כתבתי את כל זה... וכל הכבוד למי שהגיע עד לכאן וקרא את כל הזיוני שכל האלה... אם מישהו באמת קרה רציתי לשאול מה לדעתכם אני צריכה לעשות... ואם יש לכם איזשהן עצות... תודה...

hrabba

New member
קודם כל ברוכה הבאה

קראתי אותך פעם ועוד פעם. אני רוצה לספר לך סיפור, כשהייתי צעירה יותר יצאתי עם משהוא, הייתי אז במשבר עמוק, והוא הצליח להוציא אותו ממנו, היה לנו כייף, אבל לא נמשכתי אליו והתנהגתי בדיוק כמוך, התוצאה הסופית הייתה שהוא זה שנפרד ממני בטענה שאני "עצבנית, ומחפשת לריב" אני שמחה שזה בא ממנו, כי ברור שבאיזה שהוא שלב זה היה מגיע ממני. למה אני מספרת את זה? לא יודעת

lost in dreams

New member
תודה על התגובה...

אני לא רוצה שזה יגיע למצב כזה שיהיה לו כל כך רע איתי שהוא יפרד ממני... לא מגיע לו שאני אעשה לו את זה... חוץ מזה, אני לא חושבת שהוא אי פעם ייפרד ממני...

לכל אחד תפקיד

חושבת שיש סיבה טובה לקשרים כאלה. צד אחד זקוק לתמיכה, צד שני זקוק לנתינה ומקבל את הבמה לבטא את זה. הרבה דברים נגמרים כשנגמרת המשימה....איך היתה ההתחלה מחדש - קשה? תלתל-מאמינה-שלכל-דבר-יש-סיבה-ומשמעות

kisslali

New member
כל כך מסכימה עם האמירה הזו

בול! אם הוא שם למרות שאת לא, זה מתאים לו מסיבה כלשהיא! ולך האבודה רוצה להגיד שאת מתארת סיטואציה מאד קשה, דכאון אובדנות וכו' הם לא דברים של מה בכך, הזוגיות נראית לי משנית ומשהו שאת מתעסקת איתו כדי לא להתמודד עם העיקר. קחי את עצמך בידים ותעשי עם זה משהו: שיחות, טיפול כל שהו ואם אין ברירה אז תרופות, משהו! אף אדם בעולם לא יוציא או יכניס אותך למקומות כאלה ורק את אחראית לעצמך! קשה לך, תכתבי פה, תשפכי את הלב שלוש פעמים ביום אבל תעשי גם משהו פעיל והחלטי לנסות לשנות את המצב. נשיקות וחיבוק ללי

שלום וברכה...

וברוכה הבאה.
אם הבנתי, את מדברת על איך לסיים קשר ככה שהתחלה מחדש (לבד) לא תהיה קשה. הבנתי נכון? אם כן - זו "חתיכת" שאלה! צריכה לקרוא עוד פעם ולסדר את המחשבות בראש לפני שאני עונה. אויש....מקווה שבינתיים יתווספו פה דעות של אחרים. תלתל-מהורהר

lost in dreams

New member
תלתל...

אני מדברת על איך להתמודד אח"כ עם התסכול והבדידות ואולי גם האשמה על זה שסיימתי קשר כזה ופגעתי גם בו... תודה על התגובה!

noa128

New member
מתחילה בברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

והערת אגב קטנה: עזבי הכותרת - נעים לך לפתוח כאן? נעים לנו לשמוע. תמיד. ממשיכה בניק - אהבתי. מאד. ללכת לאיבוד בחלום..
נשמע נפלא. לעניין: אמרו לך כאן "לכי עם הלב", ואני מוסיפה - אל תמעיטי בערכה של ידידות, מצרך נדיר ויקר מפז, שאם בא ב"חבילת" בנזוג - הרווחת פעמיים, ואני לא צוחקת. יותר קל להצמיח משיכה מידידות. אבל טיבה המתעתע של המשיכה הוא בהיותה בת-חלוף - הידידות לא. ולכן היא שווה יותר. מנסיוני -משיכה יכולה לבוא כמוצר נלווה לאהבה, ולטעמי שם הבעייה. לא נדלק בך הניצוץ. אז שתי מתנות יש לי לתת לך הערב, יקרה: הראשונה היא כמו שאמרו לך - ללכת בעקבות הלב, או במילים אחרות - לקבל החלטה. וזה מוביל אותי למתנה השנייה. לעולם אל תניחי שהוא לעולם לא יעזוב אותך. הוא בחור טוב, ולא מגיע לו אף אחת שתתייחס אליו כמובן מאליו. את לא היית רוצה שיתייחס אלייך ככה, ואם הוא יקר לך ואת רוצה לשמר את ידידותו - שבי עם עצמך וקבלי החלטה שמכבדת את שניכם. אם אין ניצוץ - "שחררי" אות והניחי לו למצוא בת זוג שאיתה יהיה לשניהם ניצוץ. אין כבוד לאף צד ביחסים שאינם הדדיים. ובסוף עוד אחת אחרונה - גם לך מגיע איש שאיתו לא יהיה בליבך שום ספק. גם לך מגיעים פרפרים. גם לך מגיע מישהו שאת תדעי בליבך שאת לא רוצה לעזוב. כן, גם אני הייתי בסרט כזה פעם, מזמן. חרדתי מליבו השבור כשאבוא ואגיד "די, מגיע לשנינו יותר". אחר כך הוא הודה לי, כי פגש מישהי שאיתה היה הניצוץ הדדי, וגם אני חוויתי את הניצוץ. לא בזבזנו זה את זמנו של זה. ומה זה אם לא אהבה? וספרי לנו מה החלטת. ערב נעים,

הייתי במצב דומה בעבר

בתוך קשר שהתחיל ו-"יצא משליטה" (אפילו גרנו יחד כמה שנים). אותן התלבטויות, אותם כאבי בטן רק ממחשבות... קודם כל את צריכה להחליט מה טוב לך. לא משנה איך הקשר התחיל - משנה איפה הוא היום, לפעמים דברים נולדים מסתם ידידות, והרבה פעמים אהבה ממבט ראשון פשוט דועכת ונעלמת לה... איך מדברים על הדברים? בשלב מסוים זה פשוט לא יכול להשאר בבטן וזה יוצא... אפשר גם לכתוב חלק מהדברים, זה יכול לעזור להעלות את העניין בפעם הראשונה. בכל אופן קחי בחשבון שזה יהיה קשה, ומחכה לך תקופה קשה אחר כך, אבל עד כמה שתהיה קשה - היא בסוף תיגמר. התחושה הכי קשה שאני זוכר היא פגיעה באדם קרוב. תזכרי שבסוף הצעד שאת עושה הוא טוב גם לו - מגיעה לו משהי אוהבת. תקלי עליו בכל מקום שאפשר - לפעמים לא צריך להטיח את כל האמת בפנים, לפחות לא מיד בהתחלה. את יכולה להסביר שמבחנתך זה נגמר, ולא חייבת לפגוע בו יותר ולתאר את תחילת הקשר... אם באמת החלטת שאין סיכוי לקשר, לכי על זה. קחי את הזמן לתת להחלטה "לשקוע", תחשבי איך להגיד ומה, אבל תעשי את זה... תתכונני לתקופה קשה, אבל תדעי שאחריה תבוא ההקלה, ואולי אפילו תתייחסי ליציאה מהקשר הזה כדבר הכי טוב שקרה לך בחיים. תחזיקי מעמד ובהצלחה במה שתבחרי...

LostInTheSky

New member
עדי...

דבר ראשון אני שמחה שכן החלטת לכתב פה... דבר שני, אני מכירה אותך כבר מכיתה יא', לא? הקשר בנינו היה מקרי... ואני שמחה שהוא נוצר. (אני אפילו זוכרת את השיחה הראשונה שלנו בטלפון)... למרות כל מה שהיה בנינו, אני אוהבת אותך ותמיד אהבתי בתור חברה ובתור בת אדם. מהכרות שלי איתך, אני יודעת שהבעיה שלך מתחילה...בך... את לא יודעת להעריך את עצמך ולכבד את עצמך. וזו השאלה העיקרית... איך לגרום לך לאהוב את עצמך? עם כל המגרעות שלך אבל מצד שני גם עם כל התכונות הטובות והמיוחדות שבך... ויש בך המון כאלו... את גם צריכה להבין, שבניגוד למה שאת חושבת יהיו עוד אנשים שיאהבו אותך ויעריכו אותך... גם אני הרגשתי כך בנוגע לעצמי... לא האמנתי שיהיה עוד מישהו שיאהב אותי חוץ ממנו... לא אהבתי את עצמי, לא היה לי ביטחון עצמי בגרוש... אבל יום אחד אמרתי לעצמי, "די"! את לא יכולה להמשיך ככה! למרות כל מה שעברתי בחיים אני לא יכולה להמשיך כך כל החיים שלי... הרמתי את הראש והתחלתי, עששיתי את הצעד הכל כך חשוב הזה, בהתחלה, אמרתי לעצמי "את כן יפה" , "את כן שווה" ו"כן יהיו עוד אנשים שיאהבו אותך"...זה קשה, ואני לפעמים חוזרת אחורה להתחלה... אני לא אומרת שזה פשוט, אבל זה אפשרי... אח"כ נפרדתי ממנו. היה קשה, אבל עברתי את זה... עדיין קצת קשה... וגם לו, הוא לקח את זה נורא קשה אבל זה חלק מהחיים, אין מה לעשות.... כל מה שאני אכתוב לא יעזור... השינוי הזה וההחלטה הזאת צריכים לבוא ממך... מהלב.... אני תמיד מוכנה לעזור, למרות שאנחנו בתקופה מוזרה שכזו... ואת יודעת למה אני מתכוונת... אוהבת, LOST IN THE SKY

היי יקירה

אני רוצה לומר לך את מה שכולם אומרים לי בשבועות האחרונים: יהיה בסדר, אתה תכיר אחרות, תמצא אהבה, זה יעבור... (זה אחרי שנפרדתי מהחברה אחרי שלוש וחצי שנים...) אז נכון, זה נשמע אולי כקלישאות, מילים בעלמה, אבל יש רגעים, במיוחד אחרי שאני קורא את מה שיש לחברים כאן לספר שאני יודע שיש גם כיסוי לכל הדברים האלו. אנשים עוברים תקופות קשות ומתגברים. מי מהר יותר ומי פחות. אז לעניינו, אני מצטרף ל"דעת הרוב" כאן וחושב שאת צריכה ללכת עם הלב. הספקות והלבטים לא יתנו לקשר הזה להמשיך ולהתפתח למשהו טוב אלא רק יעיבו עליו כל הזמן. נכון - תהיי צפויה לתקופה לא קלה. מגעילה, שחורה, מדכאת, מעצבנת. מה לא. אבל היא תיגמר, ואת תצאי ממנה מחוזקת יותר, חכמה יותר, אוהבת יותר את עצמך וכנראה שלמה יותר עם ההחלטה שכ"כ קשה לך לקבל עכשיו. ולבסוף - אם יש לך מישהו, אח/אחות, חברה טובה, אבאמא שאת יכולה לדבר איתו על מה שעובר עליך, לספר לו, לבכות לו - תעשי את זה. זה חשוב וזה עוזר ואם לא - אנחנו כאן. מהכרותי הקצרה עם הפורום הזה - יש כאן אנשים נפלאים, שתמיד יהיו כאן לשמוע, לעודד ליעץ. אז תהיי חזקה, אנחנו כאן בשבילך - תמיד! ובהצלחה בכל דרך שלא תברחי!

lost in dreams

New member
וואו! אתם מדהימים! ../images/Emo39.gif

לא חשבתי שכל כך הרבה יקראו את זה... ובטח לא ציפיתי לכל כך הרבה תגובו מחממות...
נועה- את ההחלטה כבר עשיתי. אני לא מוכנה לפגוע בו ככה. ואני יודעת שאני מרמה את שנינו. אני שלמה עם ההחלטה. אבל אין לי את האומץ לבצע... אני לא יודעת מה להגיד לו. ומה להגיד לאחרים אח"כ (משפחה, חברות, מכרים וכו') אני לא יודעת איך להתמודד אח"כ עם הבדידות והדיכאון שלי וגם שלו. בקיצור- החלטה יש. אין איך לממש אותה... ובאשר לניק- מאז ומתמיד הייתי חולמנית... ואני עדיין כזו...
לא תמיד זה כל כך טוב, אבל הכינוי בהחלט הולם אותי... טרמפיסט- אז מה אתה מציע? לא להגיד לא את כל האמת? לחסוך את זה ממנו כדי לא לפגוע בו? קצת קשה לי עם זה... אני נוטה תמיד להגיד את האמת... פשוט כי אני לא יודעת להסתיר את מה שאני מרגישה... לוסט- אני יודעת שהבעיה אצלי היא משהו עמוק יותר מהקשר שלי איתו. רק שאני לא יודעת איך לצאת ממנה... אני מניחה שפשוט אין לי את הכלים ואני לא מכירה דרך אחרת... תודה על כל העזרה. פניתי אליך למרות ה"מצב המוזר" בגלל שידעתי שרק את תביני אותי באמת. בגלל שאנחנו כל כך דומות. ובאמת את עזרת לי הכי הרבה... אז המון המון תודה... כוכב- אבל איך מוצאים את הכוח להיכנס לתקופה הקשה הזו?? ויותר מזה- איך מוצאים את הכוח לצאת ממנה??? הלוואי והייתי יכולה לכתוב כאן 3 פעמים ביום כמו שללי אמרה... אבל לצערי אני נמצאת בבית רק בסופ"שים... שוב, תודה רבה לכולכם על הקבלת פנים המדהימה הזו! אוהבת עדי

אמרו כמעט הכל...מה נשאר לי?!

קיבלת כאן דעות ועצות לעילא ולעילא. כל אחת חצובה בסלע! מה אוכל להוסיף?! אני כבר סוס קרבות זקן. החיים הוכיחו לי ולאלה שבסביבתי שלהט התשוקה של ההתאהבות זו חוויה נפלאה... אבל יש לה סוף...וכשהיא נחלשת "נתקעים" עם הבנאדם. אם הוא חבר טוב - וואללה מזל. אבל לפעמים זה אחד שרוצה עוד תשוקה ולהט ואז הולך לחפש את עצמו אל תוך עידן של אי-ודאות...
ולכן, מה שחשוב בכל הסיפור שלך זה - את. בינינו, את לא חייבת להפרד ממנו מחר. הרי את עדיין לא יכולה בלעדיו והוא חבר טוב. ומה שאפשר לעשות מחר אפשר לעשות גם מחרתיים. בוער לך? אולי תסבירי לו שאת רוצה להפסיק את האינטימיות לתקופה ("לא יודעת למה, ככה מרגישה") ואז לא תהיה לך התמודדות עם חוסר משיכה. האם הוא יהיה פתוח לסידור כזה? מאחר שהוא חבר טוב שמעניק לך כוח ואהבה, אלה הדברים שיש לי לומר: 1) כפי שהציעו לך, לכי לטיפול כל זמן שהוא איתך ועד שתגלי את מקור הכוח הפנימי שבך. לא זורקים משען לגב כשאין קביים ללכת. 2) נגיד שיש לך מערכת קולנוע בייתית מהסוג האחרון, כזו שעלתה לך מאה אלף דולר. תגידי - היית שופכת עליה דלי מים? נכון שלא? הבחור הוא נכס. אל תשפכי עליו מים. כל פעם שבא לך, תחשבי שהוא מערכת קולנוע בייתית ואת עומדת להרוס אותה ואין החזר מהביטוח. 3) מחשבות אובדניות זה דבר שיכול לקרות. כל פעם שזה קורה - לשים מוזיקה עליזה בדיסקמן שהרגליים ירקדו בקצב הראפ. ותני לאצבעות ללכת במקומך. תשפכי המחשבות בפורום בכל עת. כי זו ההתחלה שלך מחדש: להפרד מ"אובדת בחלומות" ולהפוך ל"אשת חלומות". הבנתוש? תלתל-מחזקת-ידייך-ב
חם

lost in dreams

New member
וואו תלתל... ../images/Emo24.gif

את מדהימה!!! תודה רבה!!! אני חושבת שאת ממש צודקת...

bar666xp

New member
יש לי המון אבל אני ישתדל לקצר..

א. תפסיקי לרחם על עצמך זה לא תורם כלום!!! ב. תתחילי לרחם עליו שחי באשליה שאת יוצרת. ג. למה זה חייב להיגמר בפרדה חדה וניצחית ? לדעתי תני לו לקרוא את מה שכתבת כאן ואחרי שהוא קורא לומר לו זה איך אני מרגישה (נ.ב. כאן אין הכוונה דווקא בפורום אפשר לכתוב זאת על דף) אולי תגלי שהמצב לא כמו שאת חושבת אולי הוא באמת יפגע אבל כרגע לפי איך שאת מתארת שניכם חיים בשקר או בחצי אמת ובנינו זה יותר פגע בשניכם מאשר מועיל נכון שאחרי קשר כזה ארוך קשה אבל מה שווה באמת האהבה שלך אם את לא יכולה להיות אמיתית איתו?! וכאדם שיודע כי אני לא מתאהב אין לי את רגש הקינאה וכו'...אני יכול להבין את המקום בו את נמצאת...אבל חוץ מלהיזדהות עם החלל הזה ובהנחה שלא כמוני את כן מתאהבת אז אני מציע לך לשים את הקלפים על השולחן.

למעלה