שלום

שלום../images/Emo145.gif

אני בת 19, חיילת. לפני כמה חודשים איבחנו אצלי פלטפוס לראשונה. הרופא הוא רופא צבאי, ובדיוק עברתי יחידה, כך שלא קיבלתי טיפול. היו לי כאבי רגליים בגלל הנעליים הצבאיות הלא אורטופדיות, ורופאים אחרים רק נתנו לי תרופות (ארטופן ואיבופן), אבל לא טיפול לפלטפוס (בעצמי לא חשבתי שצריך). היום הגעתי לרופא חדש, שהסביר שבגלל הפלטפוס וחוסר טיפול נכון, הכאבים הגיוניים כי יש לי שברי מאמץ. מה זה שברי מאמץ? לא הבנתי ממנו כלום, ואיך מטפלים בזה? ומה עושים עם הפלטפוס?! יש לי מדרסים מגומי אבל עדיין לא עוזר במיוחד תודה מראש!

בפרקים

וגם בין לבין... אבל בפרקים (עקב, ברך ואגן) יש נקודות מסויימות שממש כואבות בשגרה, וכשלוחצים עליהן - עוד יותר

AMI-101

New member
היכן עשו צילומים לאיבחון

האם צילמו ומצאו שברי הליכה בכל המקומות שציינת?! שברי הליכה או heel spurs? שברי הליכה בגדול הם מיקרו שברים שנעשים פעם אחר פעם ומצטבים בתוך הרגל. ישנם שהם שברים ממש וישנם שהם במקום החיבור בין השריר לעצם ביי עמי

AMI-101

New member
טיפול

טיפול בשיברי מאמץ תלויי בחומרה של הפגיעה ובמיקום של הפגיעה. בגדול צריך מנוחה לתת לעצם להחלים ןלחזור בהדרגה לפעילות ללא כאבים. ומה עושים עם הפלטפוס?! לא הרבה, ישנם תרגילים לחיזוק השרירים שבתחתית הרגל, שעוזר לחזק את הקימור של הרגל, וכן ללבוש מדרסים ומסאג, ומתיחות לרגל, מקווה שזה עזר חג שמח עמי

למעלה