שלום..

Morielii

New member
שלום..../images/Emo150.gif

אני תלמידה בכיתה יא, במגמת ערבית. עוד פחות מחודשיים אני נגשת לבגרות בערבית ספרותית. כל השנה וגם כרגע אני לא נמצאת בארץ, לכן המורה שלי למדה אותי כל הזמן דרך המחשב. [במסנג'ר עם המקרופון, ויש לי את דפי העבודה והלימוד]. אני חוזרת לארץ בעוד בפחות מחודש, ולאחר חודש תהיי הבגרות. הבעיה שלי היא שבכל שעורי הבית נעזרתי בדפי העזרה, בטבלת הפעלים וכל ההסברים. נצטרך לנתח פעלים בבגרות, כמו בשעורי הבית, ואין לי מושג איך אעשה זאת. יש המון גזרות, 10 [בערך] בניינים ומס' זמנים, ואני פשוט לא יודעת איך אני הולכת לנתח פעלים שאני אפילו לא יודעת את המשמעות של רובם, בלי שום חומר עזר. [מלבד מילון..] האם יש לכם הצעות בשבילי, איך לזכור ולדעת לנתח אותם, איך ללמוד לבגרות והכל? מחכה וזקוקה[!] לעזרה, מוריאל

anna the best

New member
../images/Emo105.gif מנסה לעזור

את פשוט צריכה ללמוד בע"פ את כל הסיומות, התחיליות וכ'ו של כל הבניינים, הזמנים והגזרות. זה נשמע קצת הרבה, אבל אם תתרגלי ממש הרבה, עם כמה שפחות להיעזר בדפים בסוף את תזכרי את זה. את יכולה להכין דפים של כל הזמנים והבניינים ודף של כל הגזרות, ולתלןת אותם במקום בולט שאת רואה כמה פעמים ביום. אם תראי את זה כל הזמן בסוף המח שלך יקלוט את זה! בהצלחה!:)

pilpelmemule

New member
שלום../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif יש לי טיפ וזה :)

קחי פועל אחד נחמד בכל בניין ותלמדי את הצורות שלו ואז פשוט תשליכי את הצורות על פעלים אחרים וההפך.. למשל: אני זוכרת שהמסדר של בניין רביעי הוא כמו "איסלאם".. ואז אם יש לי משהו שהוא אותו הדבר מבחינת צורה אני ישר יודעת שזה מסדר בניין רביעי וכך גם בגזרות... תזכרי פעלים בולטים שיעזרו לך. ד"א ברוכה הבאה!!!

דלעת

New member
פשוט לשנן.

אין מה לעשות. בחלק מספרי הדקדוק יש טבלאות פעלים. אני מציעה ללמוד את העבר נסתר בכל גזרה, ובנוסף כאמור ללמוד תחיליות וסיומות. לעשות טבלאות או תרגילים רבים ככל האפשר, אפילו כאלה שעשיתם בכיתה ויש לך פתרונות. בנוסף אני מציעה לך להתחיל ללמוד מוקדם ככל האפשר וללמוד כל יום כחצי שעה- חזרה + למידת גיזרה חדשה.

למעלה