שלום

שלום ../images/Emo20.gif

אני מקווה שזה המקום לשאול... לאחרונה התחלתי להכין סושי בבית. הכל יוצא טעים מלבד בעיה אחת- האורז נדבק לי לפעמים לסיר ונשרף ואז נוצר טעם לוואי בכל שאר האורז. איך אני מכינה את האורז הדביק לפי "חוקי ההכנה" אבל שלא ישרף..? תודה
 

kaya11

New member
שלום מישהי חשובה

ספרי איך את עושה את האורז ואני אולי אוכל לעזור לך אורז לסושי עדיף לעשות בסיר אורז חשמלי (לא סיר לבישול איטי) יש לקנות בהום סנטר עד כמה שידוע לי והוא עולה בסביבות ה200 ומשהו שקל (לא זוכרת כמה בדיוק)
 
לצערי אין לי סיר

חשמלי מיוחד לאורז... אני מכינה אותו כך: מרתיחים מים בסיר (שתי כוסות ושתי כפות מים לשתי כוסות אורז), כשהם רתחו מוסיפים את האורז ומכסים, משאירים על אש קטנה 15 דקות. אח"כ מכסים את האורז בבד כותנה ומשאירים ל15 דקות נוספות. אחרי כן בא שלב "ההקפצה" (שבו בד"כ אני מגלה שעל תחתית הסיר דבוקה שכבה של אורז ובה גם אורז שרוף
) עד שהאורז נפרד ומאבד קצת מהלחות שלו. ואז מוסיפים (הכנו בעוד מועד) 1\4 כוס חומץ אורז עם שתי כפות סוכר וכפית מלח, מערבבים (ואז הוא נהיה דביק) וכשהו מתקרר קצת עושים כדור. יש דרך לא לשרוף את האורז בתוך המתכון הזה בלי הסיר המיוחד?
 

kaya11

New member
אז ככה...

אל תרתיחי את המים לפני... שימי 2 כוסות אורז (יפני ושטוף היטב) עם שתי כוסות מים. שימי על אש קטנה ל2 דקות, תגבירי את האש עד רתיחה וברגע שזה רותח תמיכי את האש למינימום ל10 דקות ותשאירי מכוסה עוד 20 דקות. אשמח אם תדווחי על התוצאות. אני פשוט כבר כל כך התרגלתי לסיר החשמלי... לפני כן הייתה לי גם רשת לבישול אורז שמונע את השריפה של האורז אבל לא זכור לי שראיתי כאלו בארץ. בכל אופן סיר בישול אורז חשמלי מומלץ בחום ואפשר לבשל בו גם המון דברים אחרים...
 
../images/Emo24.gifתודה

עכשיו הסתכלתי בכרטיס שלך... נפלתי על סושי שף
... לא לכסות עם הבד כותנה בכלל? בתור צרכנית כפייתית של אורז מכל הסוגים אני אבדוק לגבי הסיר. תודה
 

kaya11

New member
לא ואם אפשר

אז לא לפתוח בכלל את הסיר... עדיף להשתמש בסיר עם מכסה זכוכית כך שתוכלי לראות מתי האורז רותח בלי להרים את המכסה
 

דמיתר

New member
אורז יפני? את יכולה להרחיב בנושא

בבקשה? היכן רוכשים אותו, האם זה מה שנקרא: סטיקי רייס? איך הוא יראה אחרי הבישול והאם המרקם שלו על דנטה או דייסתי? אנא
 

kaya11

New member
אורז יפני

זה לא מה שנקרא "סטיקי רייס" והוא לחלוטין אמור לצאת אל דנטה ולא דייסתי בכלל! (טעות נפוצה שנעשית בהרבה מקומות...) גם לא להשתמש בריזוטו במקום- זה אורז אחר לגמרי עם טקסטורה אחרת לגמרי! אורז יפני עגול ניתן להשיג ברוב החנויות (ולפעמים גם בסופרים) שמוכרות מצרכים אסייטיים או חנויות טבעוניות. יש כמה סוכים בכמה איכויות כשאתמול ראיתי למשל בטיב טעם שניים מהם. אחד, באיכות הכי פחות טובה כתוב CALROSE על השני, באיכות בינונית רשום בגדול IMO שנה השם של היבואן של המוצרים מיפן בארץ ועל השלישי רשום NISHIKI שהוא הכי טוב מבין השלושה. לא בכל החוניות יש את שלושתם אבל אלו השלושה היחידים שראיתי בחנויות בארץ ושלושת טובים לסושי.
 

דמיתר

New member
אם לא קשה לך - פרטי נא כיצד להכין

את האורז אחרי הבישול: מקררים? מתבלים וכו' פרוט יעזור לי
 
למעלה