שלום

שלום../images/Emo20.gif

מישהוא יכול לתת לי קצת מידע על העוד .כמה הוא אמור לעלות? קל ללמוד לנגן עליו? אפשר ללמוד לבד או שחייבים מורה?

samai

New member
../images/Emo65.gifמאמר- העוד../images/Emo63.gif

מה זה עוד
Ud, עוד הוא כלי נגינה אתני עתיק השייך למשפחת כלי המיתר. העוד עשוי עץ ומורכב מתיבת תהודה עם גב קמור הדומה בצורתו לחצי דלעת, ממנה יוצא צוואר קצר ומכופף. לעוד יש חמש זוגות (=10) מיתרים ולעתים קרובות מוסיפים לו מיתר בס שישי בודד (=11 מיתרים). הוא נולד במדבר באזור המזרח התיכון וממנו התפתחו הלאוטה, והמנדולינה, שמהן התפתחה הגיטרה. על העוד מנגנים במפרט דק וארוך, שדומה למקל של ארטיק, והוא נקרא בערבית "רישה". לאורך צוואר העוד אין סריגים (fretless), וזה, בין היתר, מה שנותן לו את האופי המיוחד וכמובן, מאפשר לנגן מיקרו טונים וגליסנדו. B. Eitan

samai

New member
../images/Emo41.gifעוד מידע על עוד- איפה קונים../images/Emo35.gif

איפה קונים עוד
כמה עולה
בארץ אפשר לקנות עודים החל ב- 500 ש' ועד ל- 10,000 ש'. העודים הנפוצים הם העודים הפשוטים שמיוצרים בסוריה או מצריים, ואפשר למצוא אותם במחירים בין 500 ל- 1000 ש' והם טובים לתליה בסלון או לתפרנים. יש עודים מתוצרת הארץ, צריך להזמין אותם אישית אצל הבונה והמחירים שלהם מתחילים ב-2500 (ומעלה). אפשר לקנות עודים בכמה מקומות. א. בשוק (הפשפשים- ת"א, העיר העתיקה- י"ם, וכדומה). במקומות כאלה, לרוב המחיר נמוך והאיכות בהתאם
. ב. בחנות לגיטרות, שם האיכות נמוכה והמחירים לא
. ג. חנויות שמתמחות בכלי נגינה אתניים (לצערי אין הרבה כאלה בארץ). שם יש סיכוי למצוא כלי באיכות טובה ובמחיר סביר. ד. באיסטאנבול, בדמשק, בקהיר וכו'
ה. באינטרנט
. ו. מאנשים פרטיים
. בכל מקרה כדאי מאוד להבין בעודים אחרת צריך להסתמך על טוב ליבם של הסוחרים. בדרך כלל מחיר של עוד סביר נע בין- 1000 ל 1500. מחיר של עוד מקצועי מתחיל ב- 1000$ אבל מי שמנגן על אחד כזה, לא יכול להפסיק.
בהצלחה B. Eitan

miromiro

New member
זורנה-רק מטורקיה, עשירית מחיר

מאשר בארץ, תוסיף עוד 3 דולר ותקנה גם פיות. אם אתה מתעקש לקנות פה אז בחנות של לב-שמח מוכרים, אם בכלל היא קיימת עדיין.

haimomi

New member
יעקב לב שמח

באלנבי , ת"א. היא עוד קיימת אבל פתוחה רק באירועים מיוחדים.

...ועוד משהו

מצטער על כל השאלות פשוט בזמן האחרון התחלתי להתעניין במוזיקה בכלל. וראיתי בטלויזיה הופעה של ינון מועלם וגם יצא לי לראות את יאיר דלאל. ומאוד אהבתי את הסגנון .אז רציתי להתחיל לנגן על איזה כלי על איזה כלי אתם ממליצים? {משהו שאפשר ללמוד אותו לבד}

samai

New member
../images/Emo124.gifאפשר לקנות זורנה "בצ'טורי"

חנות לכלי נגינה אתניים צ'יטורי, רח' העליה השניה 8, יפו. ליד כיכר השעון. תגיד שאיתן שלח אותך
B. Eitan

samai

New member
../images/Emo56.gifכמה עולה זורנה../images/Emo35.gif ../images/Emo124.gif

אני מציע שתתקשר לחנות ותשאל. הנה המספר שלהם: 03-6820205 לשאלתך, כן זה אני בתמונה. יום טוב (והנה עוד תמונה) B. Eitan

למעלה