שלום

vanilla lace

New member
שלום ../images/Emo20.gif

חדשה כאן :), אינני צמחונית אך התזונה שלי הפכה להיות מורכבת בעיקר כצמחונית :) ונחמד לראות שיש פורום תזונה צמחונית. אשמח לשמוע והחליף עצות ומתכונים (למרות שאני דיי גרועה בהכנתם)
ואם כבר אזרתי את האומץ לפתוח בהודעה- אנסה להיוועץ בכם, היום בערב יש לנו ארוחת חג (thaksgiving( ואני רוצה להוסיף מנה צמחונית יש לכם רעיונות? חשבתי על ירקות מבושלים/ קלויים ב רוטב בסגנון הודי אבל אין לי מושג... (חשוב שיהיה ללא חלב) תודה על המקום.

d a p h n a

New member
דווקא חג ההודייה יחסית קל....

למרות שתרנגול ההודו נמצא בבסיס הארוחה לרוב, מנות על בסיס ירקות הן חלק די בסיסי בארוחה: בטטות בתנור הם חלק מסורתי מארוחת החג, כך גם מאכלים על בסיס תירס (למשל איזה סלט של תירס עם עוד דברים). אפשר לעשות אורז (עוד יותר יפה אורז עם אורז בר) ולהכין אותו למשל עם חמוציות מיובשות או משהו אחר שמסורתי לחג. ירקות ברוטב קארי אפשר לעשות (לא בטוחה איך זה משתלב עם שאר הארוחה), ויש מתכונים מוצלחים עם חלב קוקוס שיוסיף טעם מיוחד בלי להוסיף חלב בפועל (למרות שיש גם מתכונים ללא חלב כלל). יש לי עוד כל מיני מחשבות, אבל יעזור אם תתני כיוון למה נראה לך.

vanilla lace

New member
תודה ../images/Emo140.gif

האורז עם החמוציות וצנוברים בתפריט,וכנראה שהתפו"א +בטטה וסלטים יהיו מנת הצמחונים, כי זמן וכוח אין לי יותר... אני אשמח לרעיונות על בסיס תירס, וכמובן לירקות בסגנון הודי בשביל הארוחות הבאות. ואף פעם לא ניסיתי בישול עם חלב קוקוס איך זה?

One Echoe

New member
זה ממש מעולה.

לאחרונה יצא לי לטעום כמה בישולים עם חלב אורז. אחד היה אורז עם פטריות ונגיסי טופו שיצא ממש מדהים, ואחד זהה רק במקום טופו היו אגוזי מלך.

d a p h n a

New member
אני חושבת שזה מאוד טעים

בתבשילים מסויימים. רק צריך לזכור שקוקוס הוא אחד מהדברים היותר משמינים שיש, אז עדיף שלא לצרוך חלב קוקוס בלי חשבון.

למעלה